ARAP UYANDI - A.Kadir Ekmekçioğlu

ARAP UYANDI


ARAP UYANDI

GÜNÜN SÖZÜ: Mübarek ve oruçlu günde yalan vaatler de bulunmayınız.Günah olur.

Halk arasında sıkça kullanılan bir söz vardır. Arap uyandı diye. Peki bu sözün anlamı nedir? İşte anlamı; geçen bir olaydan ders almak.Baştan geçen olaydan ders alındığını anlatmak için kullanılır.Bir daha mı,çok beklersin arap uyandı.

Bu da nereden çıktı diye bilirsiniz. Anlatayım. Günümüzde her alanda sizin iyi niyetinizden ve saflığınızdan yararlanarak kendisine çıkar sağlayanların sayısı hızla artıyor. Bu sadece kişiler arasında değil, siyasette de yaşanıyor. Seçim dönemlerine şöyle bir bakalım. Partiler ve adayları olur,olmaz birçok vaatlerde bulunarak yıllarca oylarınızı almadılar mı? Size önceden vaat ettiklerini yapmayarak yine aynı vaatlerle oy istemiyorlar mı? Hep istediler, bizlerde onlara oylarımızı paşa,paşa giderek  verdik. Ama bir gün de olsa yahu;bu adamlar bize yıllarca şunları,şunları vaat ettiler ama yapmadılar diye bir soru sorduk mu kendimize.HAYIR.

Gençler;size soruyorum.Size iş vaat edenler kaç yıldan beri aynı sözleri söylüyorlar.İşe girebilmeniz için partiye üye ol demediler mi sizlere? Duymadım.Haaa dediler demek.Peki sizler ne yaptınız veya ne yapıyorsunuz. Tıpış, tıpış partilere üye olmadınız mı? Oldunuz.Peki şimdi bir seçim var önümüzde ne diyorsunuz. Siyasetçiler alın size hiç beklemediğiniz bir söz gençlerden.Arap uyandı.

Emet’te seçim heyecanı var mı? Şimdilik yok. Vatandaşlarda seçim değil geçim kaygısı var.Bu güne kadar her dönemde garip Emet’limin hangi isteği yerine getirildi ki.Bol keseden yapılan vaatler yerine getirilmediğinden seçmende heyecan yok. Ama hem Emet’te hem de başka yerlerde bu seçimin kaderini umutla iş ve aş bekleyen gençler belirleyecek.

Eyyyy siyasetçiler.Ayaklarınız yere bassın gali.Eski klasik seçim vaatlerini değil,akılcı,olacak ve yapabileceğiniz vaatlerde bulunun. Yine söylüyorum.Bu seçimde Arap uyandı haberiniz olsun.

LAF TA KALMASIN ARTIK

Hafta başında Emet Termal otelde Tavşanlı  Sanayi ve Ticaret odası Emet ve Hisarcık da ki üyelerine iftar yemeği verdi. Yemeğe ilçem kaymakamı Hasan Çiçek ve komşu ilçemiz kaymakamı Tuncay Karataş,iki ilçenin belediye başkanları  ev STK başkanları da katıldı. TTSO nun genç girişimcilere sahip çıkması harika.

VİP salonunda neler oldu. İlçem kaymakamı Hasan Çiçek; ilçenin termal,orman ürünleri,eğitim ve diğer konularda yapılması gerekenleri kısa ve öz açıkladı.İlçemiz ve komşu ilçenin gelişebilmesi için iki ilçe arasına bir sanayi alanı kurulmasının elzem olduğunu belirtti. Ayni konuda TTSO başkanı Davut Efe ;bu konuda bizler gerekli çalışmaları yapıyoruz.İki ilçenin de bir an önce harekete geçerek bir sanayi alanı kurmada her zaman yanınızdayım dedi. Bende yıllardır sanatçı Levent Kırca’nın OLDU OLAÇAK oyunu misali Bor’lu çimento fabrikasını sordum. Başkan Koca dan yanıt.15 gün önce kendileri ile görüştüm. En kısa

zamanda ilçemize gelecekler dedi. Ne yapalım,10 yıl bekledik azıcık daha bekleyelim. Beklemeye tahammülümüz olmayan konu da sıcak su sondajları .Sahiden ne oldu sondajlar? Yok şöyle sondajlar böyle kuyular açılacak diyenler.Dilinizi mi yuttunuz?Bir dostumun söylediğini söyledim heyete.Bor’lu çimento,Bor’lu asfalt oluyor da niye Bor’lu tuğla olmuyor soruma gerçekten herkes ilgi gösterdi.Bunun araştırılmasının gerektiği konusunda ortak görüş sağlandı.Hülasa Emet ve Hisarcık ilçeleri yıllardır Kütahya’nın üvey iki ilçesi konumunda.Bu güne kadar da hak ettiklerini alamadılar. İnşallah bu toplantı bir milat olur ve ortaklaşa kazanımlarımız olur.

BEN DUYDUM SİZDE DUYDUNUZ MU?

Emet Bor işletmesinde çalışan işçilerin Tavşanlı dan sonra Kütahya’ ya da servis talebinde bulunduklarını ve bunun yakın bir tarihte uygulanmaya başlanacağını ben duydum.Başka duyanlarda var.Acaba sizde duydunuz mu?

SES VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ YAPMAYIN

Seçimler de elbette her parti propaganda çalışmaları yapacaklar.Ama ne olur şarkı ve türkülerinizin sesini çevrede yaşlı,hasta ve uyuyan bebeklerin olduğunu da düşünerek ne olur fazla açmayın.Aksi halde halkın nefretini kazanıyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!