ATEŞ KES SAĞLAMALIYIZ - A.Kadir Ekmekçioğlu

ATEŞ KES SAĞLAMALIYIZ


GÜNÜN SÖZÜ: İnadına barış, inadına huzur
Yıllardır toprağından mı, suyundan mı yoksa havasından mı bilmiyorum bu ilçede sosyal ve siyasi olarak bir türlü birlik ve beraberlik sağlanamıyor. Eskilerin deyim ile burası Vakıf toprağı imiş belki de ondandır.
Bir çoğunuz gibi bende Emet sevdalısıyım. İlçeme yaralı olmak için her konuda elimden geleni yapmağa gayret ediyorum. Bunu yaparken de kimseye yaranmak, yalakalık yapmak, şirin gözükmek, ileride bir menfaat sağlamak amacında değilim.
Hasbelkader gazetelerde köşe yazıları yazıyorum. Elbette suya sabuna dokunulmadan da yazılmaz ki.Yazılarımda ilçemizin ve burada yaşayanların sorunlarını, iyi veya kötü işler yapanları yazdım. İyi yapınca iyi diyenler, eleştirdiğimde ise birde hırçınlaşıyorlar. Sosyal medyadan veya özelden sitemlerde de bulunuyorlar. Hiç önemli değil. Biz çok top sesleri dinledik.
Şimdi saadete gelelim. Geçen hafta CHP millet vekilleri ve il teşkilatı ilçemize gelmişler. STK ların ve diğer katılımcıların ilçemiz ile ilgili sorunlarını ve taleplerini dinlemişler. Nedir bunlar ? Sağlık, yol, işsizlik ve sair konular. Sayın CHP millet vekilleri Emet sorunlarını TBMM de dile getirmişler. Kendilerine bir Emet’li olarak teşekkür ederim. En azından yıllar sonra TBMM de Emet adı geçti. Bu sosyal medyada yayınlanınca kızılca kıyamet koptu. Herkes birbirini suçluyor. Eleştiriyor. Konuya fazla girmeyeceğim. Yalan mı Emet ve Hisarcık ilçelerine hizmet veren Emet devlet hastanesinin yıllardır bir çok uzman doktorsuz halka hizmet verdiği? Tabii bir şeyler yazarken de kırıcı olmamak lazım. (Bir kişinin kişiliği sosyal medyada yazdıkları ile ölçülür. Bunu da bilesiniz istedim.)
Sevgili okurlarım, değerli hemşerilerim. Biz birlikte olmadıkça, birbirimize hoşgörülü olmadıkça, siyaseti zamanın da mecrasında yapmadıkça ilçeye faydalı olamayız. Elbette herkesin bir fikri ve görüşü olacaktır. Onlarda ilçemize bir şeyler yapılmasını yürekten istiyor olabilirler. Ama bunları ellerine kılıç kalkan alarak cenk yaparcasına değil, yüz yüze gelerek kırıcı olmadan medenice yapmalıyız. Hizipleşmeye gerek yok. Haydi öyle ise; bugünden gezi yok. Hepimiz eteklerimizdeki taşları silkelim. Halep de olduğu gibi bizde ateş kes ilan edelim.
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERELİM
Yıllardır ilçemize çok hizmet edenler oldu. Çok değerli hizmetler yapanlarda. Bu hizmetleri yapanları ALLAH da biliyor kullarda. Ama bazıları bu hizmetleri planlayan, yapılmasına vesile olanları yapanları bir çırpıda sollayarak sahiplenmesi etik değil. Bu ara sıkça görüyorum. Yapılan eserlerin olduğu yerlerde selfi veya fotoğraf makinaları ile şov yaparak fotoğraflar çektirip onları sosyal medyada paylaşmalarına herkes gülüyor. Ne olur beyler, sizin eseriniz olmayan yerlerde bu eserleri kendiniz yapmış gibi lanse de etmeyiniz. Hatta bu eserleri falanca vesile olmuş, filanca kişi yaptırmış demek size bir şey kaybettirmez. Aksine sizleri yüceltir. O kişileri de onore eder ve onların şevkini ateşler.
Bende bu vesile ile Emet ilçemizin Kocakıran tepesindeki erozyon çalışmalarında ve Emet-Tavşanlı yollarının gerek proje gerekse fiziki çalışmalarını başlatan ve icra eden DSİ ve 148 nci kara yolları şefliği personeline çok teşekkür ederim.
BU VATAN BÖLÜNMEZ
Geçen hafta İstanbul ilimizde alçak ve hain terör elemanlarınca tertiplenen bombalı terörde onlarca güvenlik mensubu polislerimiz ve masum insanlar şehit olmuşlardır. Elbette yüreklerimiz yandı. Ama iç ve dış düşmanlar şunu gayet iyi bilsinler ki; bu ve buna benzer saldırılar asla bizleri yıldıramayacaktır. Sanmasınlar ki; böyle saldırılarla vatanımızı bölmek isteseler de bu yüce millet 3-5 çapulcuya asla boyun eğmeyecektir. Vatanımızı da böldürtmeyeceğiz. Bu menfur saldırıda şehit olan tüm polislerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah dan rahmet başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta