BAŞARACAĞIZ - A.Kadir Ekmekçioğlu

BAŞARACAĞIZ


GÜNÜN SÖZÜ: Azimli olanın sonu başarılı olur
Tüm dünyada korona virüsü ile mücadele devam ediyor.Mücadelelerinde azimli olan ve halkının da önerileri yerine getiren ülkelerde hayat normale dönüyor.Ülkemizde işin başından beri sağlık bakanlığı,sağlık çalışanları  canları pahasına çalışıyorlar.İnşallah bizde en kısa zamanda normal yaşama döneriz
Sosyal medya sayfalarında ise işler curcuna.Her kafadan bir ses.Herkesten mesajlar.Neymiş şu ilçede,falancı yerde şu kadar kişilerde korona testi pozitif çıktı gibi paylaşımlar görüyoruz.Bunlara asla itibar etmeyelim.İlçelerde kaymakamlar,illerde valilikler en küçük bir ateşli vak’a da hasta hastaneye sevk ediliyor.Yapılan tıbbı müdahale sonuçları da kamu oyu ile paylaşılıyor.Karantina uygulamaları başlıyor.
Son hafta da sosyal medya da görüyorum.Her kafadan yalan-yanlış haberler.Canlı yayınlar.Tüm yöneticilere akıl vermelerini izleyince gülmekten yerlere yattım.Hemen aklıma şu geldi.Ülkemizde üç çeşit gazete veya medya var.Yazılı ve görsel medya.Bunların dışında şamatacı medya ve fısıltı gazetesi.
Yazılı ve görsel basının bir yayın ekibi ve haber  sorumluları vardır.Yaptıkları haber yalan ve yanlış ise karşı tarafın hukuki girişimi sonucu haberi tekzip eder.Eğer hakaret da varsa ya hapis ya da para cezası ile tecziye edilir.Bu medyanın tirajı bellidir.
Birde fısıltı gazetesi vardır.Bu gazetenin hiçbir haber doğru olmaz.Yalan-yanlış yakıştırmalarla birilerini karalarlar.Ne haberin kaynağı,ne de açıklama yapanın kimliği vardır.Haberi kimden duydun denildiğinde aşağı mahallede öyle deniliyor.Filancı köyde olmuş.Ama olay saklanıyormuş gibi asılsız laflar.Bunun muhatabı yoktur.Sizler her zaman yerel gazeteleri takip ediniz.Gaziemet gazetesi ilçemiz ve bölgemiz ile ilgili en sağlıklı haberleri sizlere sunuyoruz.Sunmaya devam edeceğiz.
Birde şamatacı medya çıktı ortaya.Sosyal medyada sayfalarında adam dünyanın bir uçundaki olayı sanki oradaymış gibi dallandıra,ballandıra anlatıyor.Çizmeyi de aşarak yöneticilere akıl veriyor.Yol da gösteriyorlar.Daha sonra da bunların tam tersine şu olmuştu.Böyle olmalıydı.Ben söylemiştim gibi laflar.Bunlara gerek yok.Asılsız gerçek olmayan olayları hele ki korona konusun da halkı galeyana sevk etmek suçtur. Bu nedenle sizler mümkün olduğunca yazılı ve görsel basını izleyin.
KOMŞU İLÇELER BİRLİKTE OLUNUZ
Korona mücadelesinde komşu ilçeler birlikte hareket etmeliler.Toplantılar yaparak planlı mücadele programları yapmalılar. Bunları birlikte uygulanırsa mücadele de başarılı olunur.Şimdi Emet de şükür ciddi bir vak’a yok.Çevre ilçelerde valiliğin açıklamalarına göre afaki bir sorun yok.Belediyeler ilçe pazarlarını bir süre kapatmalı.Giriş çıkışlarda kontroller devam etmelidir.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas