BEŞİ BİR YERDE - A.Kadir Ekmekçioğlu

BEŞİ BİR YERDE


GÜNÜN SÖZ: Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz.

Beşi bir yerde altıncılıkta kullanılan bir sözdür.Kısaca anlamı da altının ağırlı ve değerine eşit büyük bir altındır.

Geçen hafta bugüne kadar hiç yaşanmamış bir olay Ankara’da yaşandı.Kütahya dan millet vekili seçilen CHP li Ali Fazıl Kasap,MHP li Ahmet Erbaş,AKP PARTİ li Ahmet Tan,İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler Her şey Kütahya için diyerek resmi protokoller dışında birlikte oldular.Basına yansıyan ve bazı sayın vekillerimizin bu konudaki açıklamaları tüm Kütahya da partili,partisiz herkes tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu vekillerimizin hepsi benim nazarımda ayrı ayrı birer beşi birlik. Bu birliktelikle İnşallah Kütahya ilimize çok şeyler kazandıracaktır. Bu güzide ekip ilçelerde STK ve ilçelerin değerli yöneticileri ile birlikte bizleri de dinlese olmaz mı?

Genel seçimler bizlere neler vaat ettiler neleri yaptıklarını. Neleri de neden yapamadıklarını anlatsınlar.

Yıllardır dilimde tüy bitti. İlçemizdeki sorunları ve isteklerimizi tespit edip işlerin takibi ve Ankara temasları için Halk konseyi kuralım dedim. Maalesef bunu başaramadık. Hal böyle olunca amatörce çalışıyoruz. Kendimiz çalıyor, kendimiz dinliyoruz. Bu şekilde yıllardır bir arpa boyu yol alamadık. Geç kalmadan profesyonel çalışmalara başlamalıyız.

Söz siyasetten başladı. Bizde siyasete devam edelim. AKP de CHP kongreler yakında başlayacak.CHP de partili üyelerin belirleyeceği bir ilçe kongresi yapılacak. Mevcut yönetim bazı değişiklerle genel kurula gidecek. Tabi ki varsa rakip taraf da kendi listesi ile genel kurula katılacak. AKP ise durum farklı. AKP  de kurulduğu günden beri birçok partili ilöçe başkanı olmak için ortaya çıkıyor.Lakin söz söz ve son karar mercii AKP genel merkezi oluyor. Bir aday gösteriliyor. Rakip çıkarsa genel kurul da adaylığına izin verilmiyor. Ama kongre yapıldı denilsin diye herkes tek aday ve tek listeye oy veriyor. Son gönlerde 3-4 kişi AKP Emet ilçe başkanlığı için aday olacağını lanse ediyor. Sonucu bekleyeceğiz.

HERGÜN HERKES GERİLİYOR

Son aylarda ilçemizde toplumun her kesiminde gerginlikler yaşanıyor. Birisine şaka yollu espri yapılsa barut fıçısı gibi patlıyor.Bunun ana sebebi son zamlar,geçim sıkıntısı ve işsizlik. Birde yaşını başını almış kişilerin ahlaka ve edebe yakışmayan hareketleri de gerginliklere sebep oluyor.

Asıl önemli olan ise yaşları 15-16 kadar inmiş uyuşturucu kullandıkları duyumu her geçen gün artıyor.Geçenlerde güvendiğim değişik yaş gurubu insanlarla birlikte araştırma yaptım. Duyduklarımız karşısında adeta şok oldum.Uyuşturucu hap kullanımın yanında çakmak tüpü ve bali kullanımında yaygın olduğunu öğrendim. Bu uyuşturucu kullananların saldırganlık boyutlara varacak hale gelmesinden endişe ediliyor. Burada hepimize görev düşüyor. Özellikle ebeveynlerinizi yakından izleyin. Gezip dolaştığı arkadaşlarını takip ediniz. Harcamalarına çok dikkat ediniz. Gençlerimizin kötü yollara düşmemesi için gerektiğinde güvenlik güçleri ile iletişime geçiniz.

OKURLARIMDAN

Tarım alanlarına zarar veren yaban domuzlarından çiftçiler şıkayetçi.Sürüler halinde köylerin yakınlarına kadar gelen yaban domuzları tarım alanlarındaki ürünlere çok büyük zarar verdiğinden çiftçiler yetkili ve ilgililerden yardım bekliyor.

İnternet operatörler vatandaşı canından bezdiriyor. Sözleşmesi biten devamlı müşterilerine daha iyi paketler sürmeleri beklenirken, daha fazla fiyatlarda paketler satmak istemeleri haklı olarak internet kullanıcıları başka operatörler arayama sevk ediyor.Bir okurum ise belediyenin mahallelere kablosuz modem kurmasını bunun bedeli ise paralara ilave edilmesi ile vatandaşlara, öğrencilere çok yararlı bir hizmet olacağını yazmış.

ALLAH ORDUMUZU KORUSUN

Yıllardır terör bataklığında cirit atan teröristlere yönelik Barış Pınarı harekatımız başlatılmıştır. Allah bu harekatta şanlı ordumuzu başarılı kılsın.Muzaffer eylesin. Harekata katılan Mehmetçiklerimizi korusun.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas