BİZE BİRLİK VE DOSTLUK LAZIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZE BİRLİK VE DOSTLUK LAZIM


GÜNÜN SÖZÜ: Seçimler biter ama dostluk ve kardeşlik asla bitmemeli.

Emet te her nedense siyaset her şeyden önce geliyor. Elbette herkesin bir siyasi görüşü ve mensup olduğu partide vardır.Bu da doğal ve herkesin demokratik hakkıdır.Particilik ve siyaset aslında ilçeye ve ülkeye hizmet etmek için yapılır.Ama bazıları bunu şahsi çıkarları,makam ve mevkii sahibi olmak istemi ile yapıyor günümüzde.Türk siyasetinde fikir ve ideolojik partiler var.Birde sonradan kurulan partiler oluyor.Bu partiler iktidar olunca sağdan da,soldan da bazı kişiler hemen o partiye zıplıyorlar.Oradakıran,kırana bir koltuk kapma mücadelesine başlıyorlar.Sonra da karşı partililerdeki akraba,arkadaş ve dostlarına Donkişot misali saldırılar yapıyor.Bu kırgınlıklar ve siyasi kavgalar yıllardır devam ediyor.Hal böyle olunca Emet’e hizmet ikinci planda kalıyor.İlçemize bir kazandıramıyoruz..Sadece çene çalıp havanda su döğüyoruz..Kör dövüşü yapıyoruz.

Kamun oyunu partilerden bir isteği var. Geçmişteki görevleri sırasında ilçeye faydalı olmayan,olmayacak  siyasette miadını doldurmuş kişiler yerine genç ve dinamik kişileri listelerinize alınız.Yine Kamu oyunda seçimde oy kullanmayacakların sayısı da hızla artıyor.

Seçime gelince AKP de ilçe başkanı Hüseyin Doğan’nın adı belediye başkanlığı kesin gibi.Hayırlıolsun.İl genel meclisi için söylenti çok.Umarımtahsilli,becerili ve sosyal ilişkileri iyi olan aday olur.Muhalefet aday arayışları devam ediyor.

Seçim atmosferi çok farklıdır. Ne olur tüm partilerden ricam var.Propaganda  çalışmalarınızda ortamı gerecek hareketlerde bulunmayın. Seçim bitecek yine yarın ölümde ve düğünde yüz yüze geleceğiz.

NE OLACAK HALİMİZ

Emet devlet hastanemizdeki uzman sıkıntıları,yollarımızın hali,işsiz gençlerimizin durumu ne olacak.Devlet hastanemizdeki son durumu siyasetçilere arz ediyorum.İki dahiliye uzmanı var.Birisi baş hekim.Bir aile hekimi uzmanı,bir de anastazi uzmanı bir diyaliz uzmanı var.Çocuk uzmanı açıkta ve ilçede değil.Kadın-doğum uzmanı Emet’te kısırlık var diye kadrosu  bizde ama başka yere alındı.Sayın millet vekillerimiz. Sağlık bakanlığından öğrenir misiniz. Emet hastanesinde hangi branşlarda kaç uzman var diye?Çünkü geçmişte Emet hastanesinde görünüp başka yerlerde geçici çalıştırılan uzmanlar olmuştu. Kadromuz yazdığım gibi ise ne olur bu ilçe halkına acıyınız ve eksik uzmanlarımızın atanmasına yardımcı olunuz.

Emet-Tavşanlı yolumuz da trafik kazalarında artışlar var. Asit tankerlerinden yola sızan sülfürik asitler yağışlardan sonra adeta bir sabun kalıbı misali yolu kayganlaştırıyor.Kazalar meydana geliyor. Karayolları şefliği gerek mutat yol bakım ve onarım gerekse buzlama mücadelesi çalışmalarını yapıyor.Bunlar önleyici tedbirler değil.2019 yılı bütçesinde bu yolu tamamlatacak ödeneği Allah akına çıkartın.

SEÇMEN SESSİZ VE KARARSIZ

Çarşı ve pazarda okurlarım ve bir çok kişi bu seçimlerde oy kullanmayacaklarını açık ve net söylüyor. Sebebini de şöyle ifade ediyor. Yıllardır siyasetçiler ilçeye vaat ettiklerini yerine getirmediklerinden yakınıyor.Bir çok kişide sosyal medyadaki özelden benden İzmir Bergama ve Simav Kuşu beldesi gibi örgütlenerek tepkimizi oy kullanmamakla gösterelim diyor.Bunun yanında ilçedeki bazı partilerde başkanlık ve yöneticilik yapmış kişilerde Emet’de siyasetin çıtası yerlerde süründüğünden seçim öncesi veya seçimlerden sonra partilerinden istifa ederek siyasetle uğraşmayacaklarını açık ve net söylüyor. Gerekçeleri ise Emet’te siyasetin çıtası çok düştü.Diyorlar.Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas