BİZEDE BU YAKIŞIRDI - A.Kadir Ekmekçioğlu

BİZEDE BU YAKIŞIRDI


GÜNÜN SÖZÜ:Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener.(Mustafa Kemal Atatürk)

Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneği 25 mart 2018 tarihinde Kütahya’da güzel ve anlamlı bir toplantı tertipledi. Toplantıya Emet’ten,Kütahya da ikamet hemşerilerimiz,bürokratlarımız ve Ankara,Bursa,Uşak ve İstanbul da yaşayanlar ve Emet’i seven onlarca kişiler katıldı. Ayrıca yıllar önce Emet’te görev yapmış olan Emet sevdalısı eski kaymakamımız sayın Halis Arslan da katıldı.

Toplantıda  Emet ilçemizin sorunları, geleceği, ilçemiz için nelerin yapılması konuşmaların ana konusuydu. Tüm konuşmacılar gayet samimi bir şekilde görüş ve düşüncelerini açıkladılar. Sonuç mu? Gayet olumluydu. Tüm katılımcılar ellerinden ne geliyorsa  Emet için ne yapmaları gerekiyorsa yapacaklarını açık ve net bir şekilde söylediler. Bize de bu yakışırdı.

Şimdi ne olacak; Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı ve yönetimi ve oluşturulan komisyonlar şimdi daha şevkle çalışacaktır. Tabi ki tüm Emet’liler ve Emet’ seven dostlarımızda bilgi ve görüşlerinin yanında çevreleri ile Emet’e neler kazandırabiliriz diyerek çalışacaklarında asla kuşkum yok.

Toplantımıza katılan ilçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek bu birlikteliğimizi takdir etti. İlçeye yeni gelmesine rağmen Emet’i kısa sürede tanımış ki güzel görüş ve düşünceleri açıklayarak birlikte çalışacağını açıklamıştır.

25 Mart bizim için bir milat oldu. 7 den 70 e tüm Emet’liler şaha kalkıyor. Yıllarca kulak ardı edilen sorunlarının çözümü için çalışacaktır. Burada AKP ilçe başkanlığı, millet vekillerine çok iş düşecektir. Kimse ne millet vekilleri nede belediye başkanları şunu iyi bilsinler. Seçimlerde aldıkları oylar kendilerinin kişisel oyları değildir. Bu oylar AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verilen oylardır. Sayın Erdoğan çok akıllı. Hangi il de hangi millet vekilleri çalışıyor, çalışmıyor onları biliyor. Yöresine hizmet etmeyen ve metal yorgunu olanları mutlaka kenara alacaktır. Kenara alınmak istemeye sayın vekiller ilçe başkanı Hüseyin Doğan’nın elinden tutunuz. İlçemizin biriken ve yeni sorunlarını çözünüz.

SİT İLÇENİN KAMBURU

Kütahya toplantımızda ilçenin göç vermesinin sebepleri gençlerimizin işsiz oldukları için gittiklerini ayrıca başımızın belası olan SİT ve kentsel sit alanı ilan edilmesinden dolayı eski evler onarımında ki engeller ve eski virane olmuş evlerin yıkılıp yenisini yapamayan yüzlerce Emet’li ilçeyi terk etmiştir. Belediye başkanı Mustafa Koca; ilçede 70 binan SİT olduğunu ve sahiplerinin belediyeye müracaatları ile bunları davalarını belediye avukatları ile hiçbir ücret ödemeden dava açacaklarını söyledi. İyi güzel sayın başkan binlerce kişinin belediye baş vurmasını beklemenize gerek yok.Madem bu sayı doğru ise bunlara bu güne kadar niye ulaşılamadı. Çok mu zor 70 kişiye ulaşmak.Bir kişiyi görevlendirseniz bir günde iş biter.

Her gün haberleri izliyorsunuzdur. Bazı illerde SİT alanı veya kentsel SİT ilan edilen alanlar ve ormanlıklar SİT kapsamından çıkarılarak termik santrali yapılacak. Yahu biride çıksın SİT ile alakası olmayan Emet’i SİT olmaktan kurtarsın.

İYİ VE KÖTÜ

Türkiye çapındaki büyük bir firma ilçemizde ceviz ve badem dikip birde bunları işleyecek tesis kuracak.Önceki gün ilçeye geldiler. Yöre iklimi müsait diyerek yeni çalışma ve temasalar için yine gelecekler. Tarlalarını satmak isteyenlerin tarlalarını alacaklar. Gerekirse toplu kiralama yapacaklarmış. Boş ve kullanılmayan araziler değerlendirilir. Hem de yöremizden ilk etap da onlarca insana ekmek kapısı açılır. Bu firmaya herkes elinden geldiğince yardımcı olursa hem ekmek kapısı açılır,hem de başka firmalarda bunu örnek alıp başka yatırımlar yapabilir. Haydi hayırlısı.

Emet ilçemizi Kütahya ya ulaşım güzergahı olan Çavdarhisar da ilçe trafik komisyonunu aldığı kararla ilçemizden Kütahya ya giden küçük minibüslere yaptırımlar uygulamakta. Bundan amaç ne bilemiyorum ama Uşak,Gediz,Simav,Pazarlar ve diğer ilçelerden Emet’e gelmek isteyen insanlara ve Emet’ten Çavdarhisar’a gidecek insanları Emet-Kütahya yolu kavşağında indi bindi yapmaya zorlamak insanlara işkence olacaktır. Bu böyle devam ederse ileride beklenmeyen olaylara ve iki ilçe arasında husumete sebep olacaktır. Bu konuda Kütahya valimiz sayın Ahmet Nayır tarafları dinlemeli ve her iki tarafı da uzlaştırmasını sayın valimizden istirham ediyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta