BOR ALIMLARINDA EMET VE HİSARCIK ÖNCELİKTİR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BOR ALIMLARINDA EMET VE HİSARCIK ÖNCELİKTİR


GÜNÜN SÖZÜ: Tembellik ve miskinlik her zaman herkese zarar verir.

Geçenlerde Kütahya Ahaber 43 sosyal medyada bir paylaşımda bulunmuştur. Paylaşımında uzun yıllardır Ankara Kütahyalılar derneği başkanlığını yapan hemşerim ve kadim dostum sayın Nuri Uygun ile bir söyleşide bulunmuş. Defalarca izledim. Sayfamda da paylaştım. Sayın Nuri Uygun Ankara dan Kütahya’nın görüldüğü çok açık ve net olarak anlatıyor. Yıllardır bir türlü gelişemeyen Kütahya nın komşu illeri Uşak, Afyon ve Eskişehir’in hızla geliştiğini anlatırken Kütahya’mızın bırakın gelişmeyi gerilemekte olduğunu net bir şekilde anlatıyor. Hızlı trenin Kütahya merkezden değil teğet geçtiğini, yeni yatırım ve iş sahalarının açılamadığını ve yıllardır tulum millet vekili çıkarılmasına rağmen bir bakanlık verilmediğini sitemle söylemektedir. Bence doğru söylemiş. Sizlerin de Ahaber43 haberini izleyince Nuri Uygun’a hak vereceksiniz.

Geçmişteki gazete köşe yazılarımda yazmıştım. Başta Emet ve genelde ise Kütahya gelişimi unutmuş ve yerinde sayarken şimdi gerçekten çok kan kayıp ediyor. Halbuki Kütahya yeraltı zenginliklerinde başta asrın en ucuz enerjisi olan Bor madeni yönünden dünya en fazla rezervi olan il, ilave olarak kömür, kurşun, demir başta olmak üzere bir çok yer altı zenginliğine sahip. Yine şifalı termal suları, jeotermal enerjisi, yerüstü geniş ormanlık alanları şifalı suları, binlerce yıllık tarihi eserleri, Osmanlının ilk yerlerinden birisi olması, kurtuluş savaşımızda başkomutanlık meydan muharebesinin yaşandığı tarihi bir ilimizdir Kütahya.

Böyle zenginlilere sahip olan Kütahya’mızın bunları değerlendirememesi çok acıdır.

Bu kötü gidişata bir demenin vakti gelmiş ve geçmiştir.

Kütahya olarak acilen tüm ilçelerden oluşacak bir ekiple toplanarak bir durum değerlendirmesi yaparak yer altı ve yer üstü zenginlilerimizin en seri şekilde nasıl değerlendireceğimizin yol haritasını çıkarmalıyız. Hemen de çalışmalara başlamalıyız.

EMEKLER VE UMUTLAR BOŞAMI GİDEECEK

Emet bor işletmesine 14 işçi alınma haberinden sonra Emet ve Hisarcık ta bir hareketlilik yaşanıyor. İşe alınacakların şartları ve mesleki bölümleri açıklandı. Alım KPS şartlı Türkiye genelindenmiş. İşte bu olmadı. Yıllardır işe girebilmek için istimlak alanı içinden yer alıp bekleyenler, kimya ve diğer bölümleri bitirip iş umdun da olanlar. Güney doğu gazileri olup işe girmeyi umut edenler işçi alım şartlarının açıklanmasından sonra emeklerinin ve umutlarının boşa gitmesinden endişeliler. Her iki ilçede yüksek sesle konuşulan bor’un kahrını çeken bizleriz. Şimdi Türkiye geneli öngörüsüyle Ankara dan ve tepelerden, millet vekillerinin torpilli adamlarının işe alınmasından hayli sıkıntılılar. Buradaki ortak görüş ve ses şöyle. İşçi alımları Emet ve Hisarcık tan olsun. Şartları tutanların da noter huzurunda çekilecek kur’a ile belirlenmesi isteniyor. Buna hiç kimsenin itirazı da yok. Aksi halde huzursuzlar artacaktır. Her iki ilçedeki Ak parti yönetimi sıkıntılar yaşayacaklardır. Parti yüksek oranda oy da kayıp edecektir. Bu konuyu yetkili ve etkili makamlara arz ediyorum.

GENÇLERE KİM SAHİP ÇIKACAK

Gazetemizde yayınlanan haberi irdeleyelim. Okullarda bali, çakmak tüpü ve genelde bonzai kullananların sayısında artış olduğu görülmektedir. Doğrudur. Buna önlem alınması gerekiyor. Her şeyi emniyetten beklemek son derece yanlış. Okullarda okul yöneticileri, öğrenci velileri çocuklarını yakın takibe almalılar. Veliler okul idarecileri ile yakın ilişki içinde olmalılar. Çevredeki insanlarda küçük yaşta uyuşturucu batağına saplanmasın diye duyarlı olmalı. Bakkal ve marketlerde uyuşturucu olarak kullanılan nesneleri 18 yaş altına satmamalı

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta