Bu Sesleri Duyan Var mı? - A.Kadir Ekmekçioğlu

Bu Sesleri Duyan Var mı?


GÜNÜN SÖZÜ: Birlikte sağlıklı yaşamak istiyorsak kurallara uyalım
Bu hafta da sayfamda okurlarımın ve yöre halkının istek,temenni ve dileklerine yer veriyorum.
*Emet ilçemizin tanıtımında yöremizin şifalı termal suları,yüz yıllardır ünlü Emet kebabı,keçi peyniri ve tere yağlı Emet pidesi,sofralarımızın olmazsa olmazı Emet tarhanası  ve Emet ev ekmeği tanımı yapılmalı.
*Belediyemizin çay vadisinde yapmakta olduğu piknik ve mesire alanı ilçemiz için yararlı olacak.Zira halkın Tahtalı mevkisinden sonra piknik yapacağı alan olacak.Emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
*Korona dan dolayı sokağa çıkması sınırlandırılan 65 üstü ve 20 yaş altı insanlar günlük 3 saat uygulamasının kendilerini depresyona  soktuğundan şikayetçiler.
*Bir bayan okurum yazmış.Bizler yasa ve kurallara uyarak sokağa çıkmıyoruz.Ama apartman ziyaretleri devam ediyor.Hafta sonları market alış verişi bahanesiyle  ilçenin bir başından diğer başına gezmeler yapılıyor.Denetimlerde buna engel olunmalı.
*Esnaf kesiminden onlarca mesaj aldım.Hafta içi kısıtlı,hafta sonları ise tamamen kapalı olduklarından iflasın eşindeyiz.AVM lere de kısıtlama ve sosyal mesafe denetimleri yapılsın.
*Emet-Hisarcık-Gediz yolunun yapılması için 40 binin üzerinde talep var.Ama hala bu yolun ne zaman yapılacak.
*Özellikle pazarda açıkta satılan ürünler denetlensin.Satıcıların test uygulaması yaptırıp yaptırmadığı kontrol edilsin.
*Korona yayılmasın denilirken parti kongreleri,toplu açılışlar yapılıyor.Haliyle Korona da buralarda hızla artıyor.Bunun bedelini masum insanlar ödemeye devam mı edecek.
*Bizlerin cenazesinde kısıtlı sayıda yakınları alınıyor.Başka yerlerde cenazelere yüzlerce insan katılıyor.Bu cenaze yakınlarını çok üzüyor.
*Korona denetimlerinde bazı kendini bilmezler polis ve jandarmaya sataşıyorlar.Onlar bizlerin sağlığı için çalışıyor.Ne olur herkes kurallara uysun.
*Yukarıdakilerin siyasi kavgasına bakıp bizler buralarda kardeş,akraba,komşu ve dostlarımızı kırmayalım.Burada her zaman cenazede,düğün ve dernekte birlikte olacağımızı unutmayalım.
Korona dan bir an önce kurtulmanın tek kuralı sosyal mesafele,maska ve hijyenik kurallara uymalıyız
TAŞI TOPRAĞI ALTINDIR EMET’İN
Emet ilçemizin yerleşim alanı binlerce  yıla dayanıyor.Yöremizde Frig,Lidya,Roma.Bizans,Osmanlı imparatorluğu hüküm sürmüşlerdir.Bu nedenle yer altında ve yer üstünde bu dönemlere ait tarihi kalıntılar vardır.Bu dönemlerde bir çok bölgede çeşitli madenler çalıştırılmıştır.Halende Emet ilçemizde dünyanın en zengin Bor madeni yatakları mevcuttur.Lakin bundan Emet ve yöresi beklediğimiz ve umduğumuz gibi yararlana biliyor muyuz?Hayır ;çünkü 300 den fazla işçi dışarıdan gelip gidiyor.İlçeye ne katkıları var bu işçilerin.Yanıtı ise kocaman bir sıfır.Devletimiz Korona ve diğer nedenlerle ekonomik sıkıntıdayken bu servisler devletimize  külfetten başka ne getiriyor.Bu konuda ilçemizdeki tüm siyasetçilerimizi birlikte hareket etmeğe davet ediyorum.Lütfen oy kaygılarına düşmeyin.Aksine daha fazla oy alacaksınız.CHP genel merkezi,il başkanlığı Simav Örencik ve Emet Küreci köyünde yapılmakta olan altın madeni çıkarma çalışmalarının engellenmesi için yörelerde halk ile birlikte tepki gösteriyorlar.Çünkü ileride bu yörelerde doğal ortamlar,su kaynakları ve insan sağlığı büyük zarar görecektir.Bu konuda bizler bugün kendimizi değil,ileride çocuklarımızın ve torunların geleceğin düşünmeliyiz
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta