Bukalemunlar - A.Kadir Ekmekçioğlu

Bukalemunlar


GÜNÜ SÖZÜ:Ya olduğun gibi ya da  görün göründüğün gibi ol.
Bukalemun,bukalemungillerden yaklaşık 30 cm. uzunluğunda yavaş hareket eden renk değiştirmesi ile tanınan bir canlıdır.
Birde olduğu gibi görünmeyen,Göründüğü gibi olmayan,  çabuk düşünce,tutum durumunu çıkarlarına göre değiştiren kimselere de bukalemun denilir.
Son yıllarda maalesef düşünce,fikir ve görüş değiştiren,çıkarlarına göre hareket edenler çoğaldı.Bunların kimler olduğuna yazmağa kalksak sayfalar almaz.Makam ve mevkilerinin  ağırlığı taşıyamayanlarda ortalıkta.Hal böyle olunca bunlarda yeni model bukalemunlar sınıfına katıldılar.
Birde sosyal medya savaşçıları türedi.yaşadığımız ilçede kendilerine göre temsil ettiği kurumda kraldan fazla kralcı olanlar var.Bir kurumun yaptığı çalışmaları kendilerince yok sayanlar en küçük bir konuda hemen sokağa fırlıyorlar.Yemiyor yerel mülki amirlere giderek olayları abartarak anlatmanın yanında sosyal medyadan aba altından soba gösteriyor.Bu insanların hizmet yapma şevkini kırıyorlar.İlçemizin kötü reklamını yapmayı bir marifet sayıyorlar.Bu yaptıkları çok yanlış.Varsa bir talepleri medeni insanlar gibi gidip anlatsınlar.Sorunlar da böyle çözülür.
Son günlerde Emet yolları sosyal medyada konu oluyor.CHP Kütahya millet vekili sayın Fazıl Kasap Hisarcık-Gediz,Hisarcık ilçesindeki bazı köy yollarının kötü olduğunu ve bunun yapılamasını istemesine balık gibi atlayanlar var.Bu adam yolların fotoğraflarını yayınlamış.Buna karşı çıkılacağına elbirliği ile hareket edilip yolların yapılmasını sağlamak daha iyi olmaz mı?Bu sadece yol konusunda değil her konuda birlik ve beraberlikle çözülemez mi?
Her dönemde olduğu gibi bazıları makam ve mevkilerinin ağırlığı taşıyamıyorlar.Olur olmaz her şeye karışarak ortamı geriyorlar.Bu tiplere her dönemde olduğu gibi partinin başkanlarının da karşı olduğunu da yakından biliyorum.Bu tipler; şunu iyi bilsinler.Makam ve mevkiler gelip geçicidir.
KORANA DURUMU
Korona maalesef ülkemizde hızla yayılıyor.Bu nedenle illerin risk durumuna göre haritada da yayınlanıyor.Riskli bölgelerden biriside Kütahya ilimiz.Sebebi ise kurallara uyulmaması.Böyle devam ederse çok yakında Kütahya ilimiz kırmızı olan iller arasına alınabilir.Sevgi dostlar ve vatandaşlarımız.Ne olur maske-mesafe ve temizlik kurallarına hem kendi sağlığız,aile ve toplum için uyalım.Uymazsak sokağa çıkamamaktan kimse şikayetçi olmasın.Devletimizde toplu kongrelere,açılışlara izin vermesin.
Korona dan en fazla mağdur olan küçük esnafların,vatandaşların dertlerini bire bir mahallere gelerek yüz,yüze konuşsunlar.Yoksa halkın dayanacak ne hali,ne de gücü kaldı.
ACIMIZ BÜYÜK
Bitlis ilimizde meydana gelen helikopter kazasında 8.Kolordu komutanımız Osman Erbaş ve 10 silah arkadaşı şehitlik mertebesine ulaşırken 2 silah arkadaşı da yaralanmıştır.Şehitlerimize Allah dan rahmet kederli ailelerine taziyelerimi sunuyorum.Bu acı ulusça hepimizi derinden gönül istedi ki ülkemizde en az 3 gülük yas ilan edilmedi.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!