ÇİMENTO FABRİKASI NE OLDU ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

ÇİMENTO FABRİKASI NE OLDU ?


GÜNÜN SÖZÜ:  Zorla güzellik olmazmış.

Yaklaşık on yıl önceydi. Belediye başkanı Mustafa Koca; Emet’e Bor’lu çimento fabrikası yapılacak dediğinde çok sevinmiştim. Fabrika yapılacak yer konusunda başkan arazi sahiplerine güvence olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Fabrika alanı konusunda kendisini bir Emet milliyetçisi olarak bildiğim Hacı Hasan Meral kedisinin ve çevresindeki kişilerin yerlerini de yapacak olan şirkete yeter ki siz Emet’e iş sahası yapın kaydı ile burun arazileri demişti. Gel zaman, git zaman aradan koca on yıl geçti hiçbir şey yapılmadı. Rahmetli Hasan Meral de hayal ettiği fabrikayı göremeden ebediyete intikal etti. Allah rahmet eylesin. Sonra ne oldu arazilerini fabrika için verenler bu defa arazilerini geri alabilmek için yargıya başvurdular. Bazıları arazilerini kurtarmış, bazıları ise hala beklemedeler. Dün kendilerine arkanızdayım diyenlerin bugün sahip çıkmadığından yakınıyorlar.

Bu fabrikayı yapacak denilen firma gazeteci olarak bizlere bol keseden atışlar yapıyordu. Şimdi ise ses seda yok. Bunun sebeplerini araştırıyoruz. Eğer fabrikayı yapmayacaklar ise bıraksınlar başkaları yapsın. Eti Maden yetkilileri sizde milli  ve ilçe ekonomiye büyük katkı sağlayacak heder olan Bor’lu atıkların bir an önce değerlenmesi konusunda gereğini yapın lütfen.

BİZ GÜÇLÜ ÜLKEYİZ

Bu hafta TESKOB 81 ilden ve ilçelerindeki kooperatif başkanlarını Suriye de terörle mücadele eden asker ve polislerimize destek amaçlı programı için Hatay’a gittik. Başta gümrük ve ticaret bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi, genel başkanımız sayın A.Kadir Akgül,merkez yöneticilerimiz ile esnaf ziyaretlerinin yanında bulunduk.Başta esnaflarımız ve merkez birliklerimiz her zaman devletimizin yanında olduğumuzu ve en önemlisi bölgedeki terör odaklarını canları pahasına mücadele eden Mehmetçiklerimize ve polis özel harekatçılarımıza moral vermeğe gayret ettik. Kısa gözlemim  ise JÖH ve PÖH ekiplerinin morallerinin çok yüksek olduğunu gördüm. Allah bu vatan evlatlarımızı her zaman korusun.

En önemlisi bu Yüce Milletin birlik ve beraberliği şunu ortaya koyuyor. BİZ GÜÇLÜ ÜLKEEYİZ.

Allah bu birlikteliğimizi korusun.Bozmak isteyenlere asla fırsat vermesin.

YA SEV YA TERK ET

Geçen yazılarımda ilçede görev yapan sayıları parmakla gösterilen böyyüük  kurum amirlerinin halka,ilçeye ve devlete hizmet ederken Emet ilçemizi küçük görmenin yanında Emet’lileri insan yerine koymamasından dolayı eleştirdim. Bazı çok değerli kurum amirleri samimiyetlerimizden dolayı esprilide olsa kendilerini mi kast ettiğimi sordular. Asla çok değerli amir ve müdürlerimiz. Zaten kimi kast ettiğim artık gün yüzünü de çıktı. Hani bir ata sözü vardır ya; yolcudur Abbas bağlasan da durmaz. O malum kişi de bunun farkındaydı. O zaman ona Ya sev ya terk ettik diyorum.

TEBRİK

Hisarcık belediye başkanı dostum Fatih Çalışkan Ege belediyeler birliğince en çalışkan belediye başkanı olarak ödüllendirilmiştir. Sayın Fatih Çalışkan’ı bende yürekten kutluyorum. Başarılarının da devamını diliyorum.

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta