CORONA TELLALLARI! - A.Kadir Ekmekçioğlu

CORONA TELLALLARI!


GÜNÜN SÖZÜ: İnsanları yalan yanlış ithamlarla mağdur etmeyelim.
Corona vakası gerçekten hepimizin sağlığı açısından tehlikeli.Ama sağlıkçıların ve yöneticilerimizin uyarına uyduğumuzda sorun yok.Ne diyorlar.Maskeni tak,sosyal mesafeyi koru,devamlı ellerinizi sabunla yıkayın diyorlar.Ama maske kullanmayanlar var.Bunlarda emniyet ve jandarma tarafından görüldüğünde cezai işlemler yapılıyır.Yapılsında kimsenin bir başkasının sağlığını riske sokamaz.
Emet ilçemiz gerçekten çevre ilçelere göre şükür corona konusunda iyi.Bazılarının hasta olduklarında ateşi fazla ise hemen Tavşanlı veya Kütahya’ya sevk edliyorlar.Böyle olunca ilçede falancı kişide corona varmış.Hastaneye kaldrılıyor.Emet hastanemizde PCR test cihazı olsa burada hastanın  pozitif veya negatif olduğu belirlenemez mi?Hastanın durumu belli olmadan ilçemizde ve sosyal medya da corona tellaları devreye giriyor.Neymiş efendim o ailedeki  5-6 kişi de povit-19 varmış.Evleri,apartmanlardaki daireler,sokak veya caddeler karantinaya alınmış yaygarası başlatılıyor.Bu doğru değil.Son haftalarda Kütahya ta sevk edilenlerde corona tellaların dediği sayıda ciddi sıkıtı yok.Sadece sevk edilen kişiler bir süre hastanelerde gözetim altında tutuluyor.Durumları negatif çıktığında taburcu ediliyorlar.Ne olur olmaz diyede evlerinde kendi sağlıkları için karantinada kalmaları sağlanıyor.
Corona tellalları hastaların isimlerini de kullandığında o aile yakındaki ve uzakta ki yakınları ister,istemez toplumdan dışlanıyorlar.Bu çok yanlış.Bu yanlışdan da öteye bir avukat abimin dediği gibi corona tellalların yaptığı Türk Ceza kanuna göre toplumu germek,aldatmak,yanlışlara sevk etmek ve infaale sevk etmek suçtur.Yetkililer de mutlaka bunu biliyordur.Gereğini yaparlar İnşallah.
Seygili okurlarım saygı değer dostlarım.Maske,sosoyal mesafe ve hijyenik temizliklere uyalım.Mecbur kalmakdıkça evde kalalım.Povit-19 sayısı azıldığında da rehavete kapılmayalım.Kurallara uymaya devam edelim.
Yetkilerden ricamız var.Bu corona tellarının ortamı bulandırmaması için lütfen corona konusunda halkı bilgilendirecek açıklamalar yaparsanız bu tellaların sesini kesmiş olursunuz.
OKURLARIMDAN
Çevre ilçelerde mahalli pazarlar açılıyor.Emet de hala niye kapalı?Sıkı denetimler yapılarak ilçemizde de pazarın açılmasını istiyorlar.
Çok sayıdaki okurum aradı. Yine telefon dolandırıcıları kişileri arayıp kendilerini savcı,polis ve jandarma olarak tanıtarak terör örgütleri ile bağlantnız var.Diyerek para veya mücevherat istiyorlarmış.Lütfen akıllı olunuz.Hiç bir savcı,polis ve jandarma sizden para istemez.Tuzağa düşmeyiniz.Bu durumda hemen 112 yi arayınz bunları ihbar ediniz.
Ayrıca bir başka dolandırıcılarda eski bir evde veya toprak altında bir çömlek dolusu altın para bulduk.Bunu pazarlamak için sizinle ortaklık yapalım diyerek yüklü miktarlarda para talep ediyorlarmış. Sakın bunlara da kapılmayın geçmiş yıllarda bu nedenle Emet de bazı kişiler yüksek meblağda  rakamlarda paralar kaptırdılar.
GEÇMİŞ OLSUN
Corana nedeniyle hastanelerde yatıp şükür negatif sonuçlar sonucu evlerine dönen tüm dostlarıma ve ülkemiz insanlarına geçmiş olsun diyorum.Allah hepimizi korusun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas