Elçiye Zeval Olmaz - A.Kadir Ekmekçioğlu

Elçiye Zeval Olmaz


GÜNÜN SÖZÜ_Elçiye gerek duymadan Emet için el birliği yapılmalı
Bu sözün başkasına iletilmesi isteğine denilir..Bu hafta bende okurların ve ilçemizdeki insanların elçisi olacağım.
İçme suyu konusunda sıkıntılar var.Ama ilçeye saniyede 50 litre su verilen içme suyunun alt yapıdaki kaçaklardan kaynaklıyor.İnşallah yapımına başlanacak alt yapı bitince su sıkıntımız bitecekmiş.
Covit19 sayısı artıyor.Ama hala aşı olmayan ve olmamakta direnenlerin sayısı Kütahya da 95 bin.Emet ilçemizde hafta sonu covit 19 dan dolayı pozitif vakası 172 ama her geçen gün bu sayı artıyor. Halkın isteği aşın olmayanları aşı olmaya zorlanması ve pzitif vaka sonucu hastanelerde yatanlardan sağlık giderleri tahsil edilmeli. 
Hayat pahalılığı her geçen gün zorlaşıyor.Zincir marketlerde raf fiyatları ve kasa fiyatları farklı.Buna tepki gösteren yok.Ama köylünün ürettiği sebze ve meyve fiyatlarından yakınan çok.El insaf.Yem,gübre,mazot zamları üreticiyi mağdur ediyor.Buna laf eden yok diyor köylü ve çiftçilerimiz.
Bu hafta okullar açılıyor.Öğrencilerin ev ve yurt sorunu had safhada.Hafta sonu dışarıdan gelen öğrenci ve velileri lokantaların kapalı olmasından şikayetçiler.Mümkünse nöbetçi lokanta uygulamasına gidilsin isteniyor.
Yaklaşan kış nedeni ile ısınma sorunu evlerde herkesi kara kara düşündürüyor.Her ay yapılan doğalgaz ve elektrik zamlarının geri alınması da bize gelen isteklerden.Küçük esnaflar sayıları artan zincir marketlerin sayısının dondurulmasını yetkililerden istiyor. Bu nedenle ilçede kapanan küçük esnaf dükkanı sayısı da artıyor.
İşsizliğin hat safhaya ulaştığı Emet ilçesinde gençlere iş sahası yapılması ve iş bulunması gayretinde olması gerekenler jörü körüne siyaset yapıyor.Bu da işsiz gençleri üzüyorlar.İlçeden göç etmeye zorluyor.Ne olur körü körüne siyaset yerine birbirimizi kıracağımıza el birliği yaparak ilçemizin sorunları ve ilçemizin gelişmesi için gayret gösterelim.
Bazı kendini bilmez soytarılar ilçe merkezinde araçları ile hızlı seyir ederken müzik sesini de yüksek açarak çevreyi rahatsız ediyormuş.Bunlar önlenmezse okul yollarında istenilmeyen kazalara neden olabileceği konusunda da elçiye zeval olmazmış.
 Son olarka bir hatırlatma;1964-65 yıllarında Emet’in 135 köyü,6 beldesi ve yaklasık 45-40 arası nüfusu vardı.En son el yazımlı nüfus sayımında ise ilçe merkezi nüfusu ise 18 bindi.Bugün ise 12 bin işte gelişmesi gerekirken gelişemeyen Emet.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas