Elimiz Maşa Değil ,Kalem Tutuyor - A.Kadir Ekmekçioğlu

Elimiz Maşa Değil ,Kalem Tutuyor


GÜNÜN SÖZÜ: Gazeteciler sizlerin sözcüsü ve temsilcisidir
Bir çok kişi gazatecileri öcü gibi görür. Bazı kişiler ve kurumlar hata ve kusurlarının basına yansımasından çekinir.Ama bizler asla öyle değiliz. Vatandaşa eziyet eden,zorluk çıkaranları, hata ve kusurlarında ısrar edenleri dahi önce ziyaret ederiz. Herşeyi açık ve dobra,dobra konuşuruz. Ama aynı tutum ve tavırları olanları da elimize maşa alıp dövmeyiz.Bazı istisnalar hariç toplum çıkarlarını, sorunlarını,dilek ve temennilerini köşelerimizde yazarız.Okurlarıma sordum.Birkaç kişi hariç kimse yaşadığı yerdeki sorunlarını,kurum ve kuruluşlardaki aksalıklarla ilgili yazmaktan çekiniyorlar.Ama özelden ve bizzat gelerek birçok şeyler anlattılar.Elbette bunların takipcisi olacağım.Kurumların yöneticileriyle görüşeceğim.Ama çok basit olan ve kurumun kendisinin yapması gereken ve yapmayan değil ihmalden kaynaklanan konuları yazacağım.
Bir kurum çalışanları işyerlerinde eldiven sıkıntısı yaşadıklarını, kullandıkları eldivenlerin standartlara uygun olmadığı ve ileride insan sağlığını olumsuz etkiler diyorlar. Yine aynı yerde yeni bina olmasına rağmen pencere kenarlarında içeriye soğuk girince o odaları kullanmayıp küçük odalarda hizmet vermeye çalışıyorlar.Yapmayın birkaç tüp silikonla bu iş çözülür.
Birçok kurumda amir ve personel arasında kişisel çıkar mücadelesi var .Onlar amirini,amirleri de onları istemiyor. Ayak kaydırma mücadelesi var. Bunlar çok demode olmuş işler. Adam gibi çalışın beyler. İşine gelmeyen de varsa tayin isteyip gitsin. Bu ilçede ahenkli çalışan kurumlara zarar vermeyin.
ORTAK ÇALIŞMA ARZULARI İNŞALLAH GERÇEK OLUR
Önceki hafta misafirimiz olan Kütahya gazetecilerle yapılan basın toplantısında belediye başkanımız Hüseyin Doğan’a Emet ve komşu ilçemiz Hisarcık ile ortaya bir organze sanayi kurulmasında düşüncelerini sordum. Doğan bunun gayreti içinde olduklarını ve Hisarcık belediye başkanı ile her konuda ki ilçenin menfeatleri için çalıştıklarını, organize sanayi konusunda da girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Ayni soruyu dostum Hisarcık belediye başkanı Fatih Çalışkan’a sordum.Çalışkan başkan şunları söyledi. Bizim iki komşu ilçe olarak ayrı ve gayrımız asla yok. Yöresel çalışmalarımızın yanında her iki ilçedeki işsizliğe çözüm bulmak için çalışıyoruz.Yöremize bir orgazine sanayi kurulması için biz 20 bin metrekarelik yer tahsiside yapacağız. Bu konuda Emet ve Hisarcık belediyeleri işin peşindeyiz. Dedi. Bu beni çok mutlu etti .İnşallah en kısa zaman da bölgemize bir organize kurulur.Gençlerimiz iş ve aş sahibi olurlar.Dolayısı ile her iki ilçeden göçlerde sona erer.Her iki belediye başkanın ortak bir çalışması daha var.Emet Hisarcık ilçelerindeki başıboş sokak hayvanlarının özellikle köpekler için bir barınak çalışması da en kısa zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini vereyim.
NİYE OLMASIN
Sevdiğim ve saydığım bir esnaf abimizin güzel bir talebi var. Herkesin evindeki ihtiyaç fazlası giysilerin, ayakkabılarının bir merkezde toplanıp bölgemizdeki  yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması istedi. Evet çok güzel bir düşünce. Bu niye olmasın. Bu karda kışta-soğukta ayaklarında ayakkabısı olmayanlara, üzerinde giysisi olmayanlara yardım elimizi niye uzatmayalım .Haydi yetkililer bu işe önderlik yaparsanız seviniriz.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • M.Atilla Coşkun | 18 Ocak 2020 15:23

    Gazeteciler olmazsa her yer ve her şey kokar.

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta