ERİYOR MUYUZ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

ERİYOR MUYUZ?


GÜNÜN SÖZÜ: Akıllı genç cahil ihtiyardan hayırlıdır. Hz. ALİ (R.A.)

Kütahya gazete-43 deki gazeteci meslektaşım Bünyamin Çapgulaş  yazısında Kütahya yaşlanıyor diyor. Doğru işe rakamlar. Kütahya 10 yılda 0-24 yaş gurubunda nüfusta % 15. 50 yaş üzerinde ise % 23 artış olduğunu,10 yılda Kütahya nüfusu 10 bin kişi azalmış. 2007 de 15-24 arası 110 bin genç varken 2017 de 20 bin azalarak bu sayı 90 bin olarak Kütahya’nın yaşlandığını belirterek acilen sosyoekonomik gelişmelerle müdahalede bulunulmasının gerekliliği vurgulamıştır.

Sevgili Bünyamin kardeşimin bu tespitleri doğru. Kütahya son yıllarda özelleştirmeler, yeni iş sahalarının açılamaması sonucu il ve ilçelerden başka illere göç veriyor. İyi ki Kütahya da Güral ailesi var. Binlerce insana sadece onlar iş ve aş veriyor. Onlarda olmasa Kütahya’nın hali nice olurdu.

Emet’te durum farklı mı? Hayır. Bor’a dışarıdan işçi alınarak Emet’ li gençler Soma başta olmak üzere çevre il ve ilçelere gittiler. Köylerde tarım girdilerinin yüksek olmasından dolayı tarım ve hayvancılıkla geçinemeyenlerde baba ocaklarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Haliyle başta köyler olmak üzere Emet’e nüfus dahil her konuda eriyoruz.

Son günlerde Akparti ilçe başkanı Doğan ve ekibi hamle yaparak ilçemiz hakkında hazırladıkları dosyaları Akparti il başkanlığına ve geçen hafta ilimizi ziyaret eden cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermişlerdir. Dilerim buralardan hayırlı sonuçlar alınır.

Söz siyasetten açıldı. Geçen hafta CHP Balıkesir millet vekili KİT komisyonu başkanı sayın Ahmet Akın ilçemize geldi. STK başkanları ve belediye başkanımızın da katıldığı toplantıda Emet’in sorunları ele alındı. Akın dertlerimizi titizlikle not alarak bunları en kısa zamanda TBMM kürsüsünde dile getireceğini ve işin de takipçisi olacağının sözünü verdi. İnşallah ve teşekkür ederim. İlçemize kim iyilik yapmak istiyorsa Allah hepsinin yardımcısı olsun.

SAĞDUYULU OLALIM

İlçemizde görev yapan bir doktorumuzla ilgili olay oldu. Kütahya TEM bu kişi hakkında terör odaklı işlem başlattı. Olay anında Emet’li meslektaşlarımla olayı an ve an takip ettik. Bu konuda ilçe emniyet müdürlüğü başta olmak üzere hepimiz sağ duyulu davranmak zorundaydık. Halkımızı geçmişte provoke ederek istenmeyen olaylara sebebiyet verdirmeden zanlı doktor Kütahya’ya götürtüldü. Burada sorgulamalarına başlandı. Günümüzde her yerde buna benzer olayların olduğunu görüyor ve duyuyoruz. Devlet gerekeni yapıyor. Yapacaktır da. Ne olur birilerinin dolduruşları ile bugün dünden daha fazla ihtiyacımız olan huzurumuzu bozmayalım. Bozdurmayalım.  Son aylarda toplumun her kesiminde bir gerginlik var. İnsanlar çok sudan ve basit nedenler ile kavgalar ve istenmeyen olaylara karışıyor. Sebeplerine gelince işsizlik, hayat şartları. Bu nasıl önlenir bilmem ama ne olunuz sakin olalım. Birbirimizi kırıcı olmayalım.

TEŞEKKÜR

Geçen hafta başkanlığını yaptığım S.S. Emet esnaf ve sanatkarlar kooperatifinin olağan genel kurulunu yaptık. Hayırlısı ile bu görev tekrar şahsıma ve değerli yönetim ve denetim kuruluna tevdi edilmiştir. Başta ortaklarımıza şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Genel kurulumuzu onurlan misafirlerimize, çelenk ve çiçekleri ile salonumuzu renklendiren tüm dostlarıma ve şahsen, telefon ve sosyal medya mesajları tebrik nezaketinde bulunan tüm ortak ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta