Gazi Emet Sizin Sesinizdir - A.Kadir Ekmekçioğlu

Gazi Emet Sizin Sesinizdir


Gaziemet gazetesi her zaman olduğu gibi bu hafta da sizin sesiniz.Bu hafta bir çok okurumuz ilçemiz ve yöremiz sorunlarını,yetkililerden dilek ve temennilerini iletmemizi istedi.Hepsinin emirleri başımız üzerine.İstekleri kısa başlıklar şeklinde sunacağım.
*İlçemizde yapılacak olan Bor’lu çimento ne zaman yapılacak
*Komsu ilçe Hisarcık Esnaf odası başkanı sayın Ali Tosun bir kampanya başlattı.Hisarcık-Gediz yolu yapılsın
*Katrandağı köyü yolu çok bozuk kim ilgilenecek.Niye yapılmıyor.
*Korona yine kapımıza dayandı.Lütfen maske-mesafe ve hijyenik kurallara uyalım.
*Okullar açılacak ama gerekli önlemler alındı mı?Yetkililer velilere neler öneriyor.
*Market denetimlerine hız verildi.Kütahya il Ticaret müdürlüğü il ve ilçelerdeki market denetimleri yaparken il ticaret müdürü sayın İ.Hakkı Uygun da denetimlere bizzat katılıyor.Güzel bir çalışma.
*Elektrik ve doğal gaz lüks kullanım değil.Zaruri ihtiyaçtır.Bunlardan alınan özel tüketim vergisi kaldırılsın.
*Elektrik sayaç yazımı  cep yakıyor.Ya kaldırılsın.Ya da vatandaş sayacını kendi yazıp ODEAŞ götürsün.Sayaç yazma bedeli ödemesin.
*Vatandaşlar millet vekillerini çok özlemiş.Kendilerinin sorunlarını dinlemek için bekliyormuş.
*Zaruri ve temel gıda fiyatlarında ki artışlar bu dönemde bizleri mağdur ediyor.Fahiş artışlara dur denilmeli.Bu gıdalarda KDV kaldırılmalı.
*Zor durumda olan esnaflar sicil nedeniyle kredi alamıyor.Acilen sicil affı çıkarılmalı.Onlara da yaşam hakkı tanınmalı.
*Dünya Bor rezervinin en fazla olduğu Emet ve  Hisarcık arasında Bor organize sanayi tesisleri kurulması Emet ve Hisarcık halkının isteği.
*Son istatistiklere göre Kütahya nüfusu azaldı.Emet ilçemizin de nüfusu azalmıştır.Bun sebepleri araştırılmalıdır.Bor da çalışan işçiler işe alınırken Emet ikametgahı zorunluluğu vardı.Ama ilçe dışına servisler konulunca hem devlet zarar ediyor.Hem de ilçemiz büyüyemiyor.Aksine ufalıyor.
*Emet ve Hisarcık dan yüksek oranda göç var.Sebebi gençlerimiz işsiz.Bundan sonra Bor’a alınacak işçiler yöremizden alınsın.Burada ikamet etme zorunluluğu getirilsin.
*İlçemizde emniyet ve jandarmanın denetlemeleri halkın can ve mal güvenliği açısından önemlidir.Bunları kimse eleştirmesin.Aksine bunlara herkes her konuda yardımcı olmalı.
*İlçemizde gençler ve ilçemizde görev yapan insanlar yeni sosyal tesislerin yapılmasını istiyor.
*Köylerde geçim sıkıntısı had safhada.Belediyemizin keçi projesine benzer  devletinde ek yeni projeler yaparak çiftçimizin yüzü güldürülsün.
*Çiftçi kesimi mazot,gübre ve yem fiyatlarının artmasında yakınıyor.Umarım yetkililer bun duyar.
*İşsizlik nedeni ile Manisa ili Soma ilçesine Emet’ten göçenler orada bir Emet mahallesi oluşturmuş.Bunu biliyor muzunuz. 


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!