HER ŞEY ARAP SAÇI - A.Kadir Ekmekçioğlu

HER ŞEY ARAP SAÇI


GÜNÜN SÖZÜ: İKTİDAR her yönetim biçiminde, MUHALEFET demokraside vardır.

Belediye ile esnaflar arasında işgaliye sorunu günün polemiklerinden birisi. Elbette esnaflar konumlarına göre iş yerlerinin önüne sergi açacaklar, mallarını teşhir ederek geçimlerini sağlayacaklar. Bunun karşılığında da işgaliye bedeli ödeyecekler. Buradaki sorun aylardır ekonomik savaşta kan kayıp eden esnafları da mağdur etmeyecek bir orta yolun bulunması gerekir. İlçede siftah yapmadan kepenk kapatan esnafların olduğu göz ardı edilmemeli. Belediyenin de esnafın ödeyemeyeceği veya zorlanacağı bedelde dayatmaması gerekir. Başka yerlerde olduğu gibi hafta içinde dışarıdan gelen seyyar satıcı tezgah açamamalı veya ona yerli esnafı etkilemeyecek yeri göstermeli. Bunu yaparken de köylü üreticilerimizi korumalı. Ürünlerini satmalarına imkan tanımalı. Bu konuda esnaf odası, ben ve diğer sivil toplum kuruluşları belediye başkanı ile görüşeceğiz. İnşallah orta yol bulunur.

Elbette her esnaf malını teşhir etmeli ama yaya yollarına taşan sonradan kondu yerleri geri çekmeli. Bu ileride sıkıntılar yaratacak haberiniz olsun.

Ah keşke ilçedeki SİT olayları zamanında önlenseydi de eskiler yıkılıp yerine modern ve geniş iş yerleri yapılabilseydi. Hatta kentsel dönüşüm uygulaması ile merkez daha derli toplu modern bir ilçe olabilseydi. SİT konusunda herkes hala duyarsız. Halka yol gösteren de yok.

Esnafların diğer sorunu gelişi güzel park edilen araçlar. Bu çarşıdaki esnafların zararına. Madem belediye para alacaksa bu insanların alışverişine mani olayı gidermeli. Paralı park olayını da bir an önce hayata geçirmeli.

Başı boş sahipsiz köpekler insanlara sarıyor. Hani sokak hayvanları barınağı projesi vardı. Ne oldu. Çöp konteynerlerinin kapakları kırık yıkanmadığı için kokulardan yanından geçilmiyor. Çöpler yerlerde. Bundan belediye mi yoksa Kütahya katı atık birliği sorumlu kimse bu rezalete bir son vermeli.

KABUS DOLU GÜNLER

Bor işletmesindeki taşeron işçilerden bir kısmının daha işten çıkarılması başta işçi ve çoluk çocuklarına çok sıkıntılı günler yaşattı. Hepsi işten çıkarıldıklarında ne gibi sıkıntılar yaşayacakları kaygıları ile kabus dolu günler yaşadı. Gazetemiz ve bizler bu sıkıntıları dile getirdik. Sağ olsunlar AKP,CHP,MHP,SP ilçe başkanları da olaya hassasiyet gösterdiler. Geçen hafta bu 37 kişinin işten çıkarılmayacağı söylenmiş. Oh şükürler olsun. Ama bu nereye kadar. Bunca yıl çalışanların kıdem tazminatları ne olacak? Yeni ihalelerden bahsediliyor. Bu ihale şartnamelerinde taşeronların uğradıkları haksızlıklara son mu verilecek. Yoksa yine taşeronların kaderi yine birkaç kişinin dudağından çıkacak sözlerle yine kabus dolu günler yaşamağa devam edecek.

TALİH KUŞU HAVADA DOLAŞIYOR

AKP de kongre dönemi başladı. Her zaman yapıldığı gibi ilçe delegeleri de belirlendi. Şimdi sıra ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurullarının seçimine. Yine eskiden olduğu gibi ilçe başkanlığı il ve ilin koordinatör millet vekillerinin ilçeye gelip gitmesinden sonra kim ilçe başkanı olacağına karar verilecek. Ama bu defa ilk kez partide  ilçe başkanı olmak için çok kişi partiye baş vuruyor. Son rakamlara göre 13 kişinin ilçe başkanı adayı diye adı geçiyor. Elbette herkesin aday olma hakkı var. Ama yine tek adayla seçime gidilecek. Şu kişi de ilçe başkanı olacak dayatması olmazsa renkli ve heyecanlı bir kongre olacak.

Gerek partide gerekse bu adayların içinde saygın, dürüst parti ve ilçe için çalışacaklar olduğu kadar bazılarının da reklam amaçlı aday oldukları rivayetleri yaygın. Ne diyelim adam çalıştığı yerde ve çevresine ben Ak partiliyim. İlçe başkanlığına aday oldum diyecek havasını da atacak. Birde parti dışından parti ile ilişkisi olmayan kişilerin kişisel çıkarları için adaylığa sürülen kişilerin de olduğu gözden kaçmıyor. Şunu da belirteyim ki; siyasette ahde vefa olmuyor. Geçmişte partiye ve ilçeye büyük katkıları olanlar, partinin oyu artıranlar bir ıslak mendil gibi atılıyor. Atıldı da.

Şimdi talih kuşu havada uçuyor ve dolaşıyor. Birisinin de başına konacak. İnşallah ilçede birlik ve beraberliği sağlayacak, ilçemiz için yararlı hizmetlere vesile olacak arkadaşımız ilçe başkanı olur.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta