HİZİPLEŞTİRMEYİN - A.Kadir Ekmekçioğlu

HİZİPLEŞTİRMEYİN


GÜNÜN SÖZÜ: İnsanlar arasına nifak sokanlar şeytandır.

Birilerinin birlik ve bütünlük içinde olmasını istemeyenler ellerinden ne geliyorsa onları yaparlar. Peki bunu niye yaparlar. Kendilerine çıkar ve menfaat sağlamak, karşı tarafların işlerini bozmak, onların huzurlarını bozarak malı kendileri götürmek için önce nifak tohumları saçarlar sonra da hizipleşmelerine neden olurlar. Bunu yapanlara hizipçi denilir.

Peki; hizipleşme nedir. Hizipleşme gruplaşma, kutuplaşma ayrışmadır. Dünya kurulduğundan bu güne kadar aile bireyleri, çok samimi arkadaşlar arasına, yerleşim yerlerinde toplumu nifak tohumları ekilerek kişi veya toplumu hizipleştirirler. Sonuç da ise hizipleşmenin olduğu yerde herkes, her kesim zarar görür. Orada gelişme ve büyüme de olmaz. Tıpkı ilçemiz de olduğu gibi. Neden ilçemizde olduğu gibi derseniz işte yanıtı.

Yıllardır ilçemiz siyasetten gördüğü zararı başka yerden görmedi. İktidar partilerinde bazı istisnalar hariç parti içi kısır çekişmelerden bir türlü kurtulamadı. Bunun yanında millet vekilleri ile bir türlü uyumlu çalışamadılar. İl teşkilatlarından isteklerde bulunmasını beceremediler. Ufak tefek işlerle yetinmeği yeğlediler. İlçenin yıllardır devam eden sıkıntılarını bir türlü gideremediler. Çok zaman acil ve önemli işler yerine ufak tefek hizmet almalarını bir kahramanlık saydılar. Son dönemde parti ve yerel yönetim birlikte Ankara çıkarması yapamıyor. Sivil toplum kuruluşları ile siyasetçiler arasında sanki kara kedi girmiş gibi. Muhalefet partileri ile göstermelik ve şeklen toplantılar yapılıyor. Toplantılarda oluşan ortak görüşler, düşünce ve planlar bir türlü uygulanamıyor. Bırakın onları parti içinde de farklı görüşler var. Seçilmiş bazı muhteremler kendilerini partinin ve yönetimin üzerinde görüp adamlık yapmaları hizipçilik değil de nedir. Allah aşkına. Yazdıklarımdan kimse alınmasın lütfen. Parti listesinden belediye meclisine seçilenler, il genel meclisine seçilenler toplantı için kendilerine gelen toplantı davet ve programları akıp partide neyi nasıl yapacaklarını soruyorlar mı? Parti yönetimince alınan kararlar doğrultusunda hareket ediyorlar mı? Partinin aldığı kararlara meclis toplantılarında uyuyorlar mı? Çok kez hayır. İlçeye hizmet etmek isteyen il başkanı veya millet vekilleri ilçedeki durumu görünce adeta şaşırıyorlar.

Buradan çıkan sonuç; her nerede kim veya kimler nerede görev yapıyorsa önce iç huzuru sağlamalılar. Hizipleşmeye  neden olanları kulağından tutup hemen kapı dışı etmeliler. İlçede yaşayan herkesin eteklerindeki taşları silkmeleri lazım. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Dışardan bazılarının da bizi hizipleştirmek istediklerini de görüyor ve biliyorum. Onlara sesleniyorum. Sizler önce kendi aranızdaki hizipleşmeyi sona erdiriniz. Bize de karışmayın lütfen.

GEÇEN HAFTA

Pazar günü Yenice köy Tahtalı alanında Hıdırellez tertiplendi. Yine orası doldu ve taştı. Herkes gönlünce eylendi. Bu organizasyonda Yenice köy muhtarı Akın Gürkan ve ekibi her konudaki örnek çalışmaları ile yüz akı ile çıktı.

Geniş ve yoğu kalabalık ortamda huzur ve asayişi sağlayan ilçe jandarma bölük komutanı Resul Murat Kılıçaslan ve görev arkadaşlarına da teşekkür ederim.

Akparti il başkanı Ali Çetinbaş, millet vekillerimiz Prf.Dr. Vural Kavuncu ve Şükrü Nazlı’da bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmadılar. Vatandaşlarla bire bir sohbetlerde bulunmaları memnuniyetle karşılandı. Vatandaşların dilek ve temennilerini de dinleme fırsatı buldular.

Dere mahallesindeki Cevizderesi İÖO depreme dayanıksız diye yıkıldı. Lakin yerine yenisi de yapılmıyor. Muhtar Ali Kalaycı ve mahalle sakinleri üzgün. Bu güne kadar okul yapılması için çalmadık kapı bırakmayan muhtar Kalaycı; bizde kuşu beldesi mi olalım demiş. Ona mahallesinden de çok destek var. Muhtarın sesini duymayanlara duyurulur. Yapın okullarını onlarda rahatlasın, sizlerde onların gönüllerini ve oylarını kazanın.

TAZİYE

İlçemiz din görevlilerinden Hasan Kurnaz hocamın babası İsmail Kurnaz vefat etmiştir. Merhuma Allah dan rahmet başta kederli ailesi olmak üzere dost ve sevenlerine taziyelerimi sunuyorum

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!