İLÇEMİZİ BİLEN YOK BOR’UMUZU BİLEN ÇOK - A.Kadir Ekmekçioğlu

İLÇEMİZİ BİLEN YOK BOR’UMUZU BİLEN ÇOK


GÜNÜN SÖZÜ: Emet’i SİT yapanlara kına lazımı ki?

Bor madeni sanayinin her dalında kullanılan bir madendir. Teknolojik gelişmelerden sonra Bor geleceğin de enerji kaynağı olacak.Bugün birçok ülkede petrol yerine Bor ile çalışan otomobiller üretilmektedir.İnşallah en kısa zamanda bu ülkemizde de gerçekleşecektir.

Böylesine kıymetli madenin dünya rezervini yarısı Emet ilçemizdedir. Bugün Emet Espey de 262 miyon 737 ton,ilçemizin  İğdeköy  Doğanlar ve Göktepe bakir durumda 782 milyon 66 bin ton Bor madenimiz var.İlçemizdeki toplam rezerv ise 1 milyar 812 bin ton.Hisarcık ilçesinde 30 milyon ton Bor madeni var.Böylesine zenginliği olan Emet ilçemizi yıllardır bilen çok az.Ama Bor’umuzu bilen çok.

1958 yılında bir Alman mühendisin ilçemizde Bor’u bulduğunda rahmetli babamın yanına sık,sık gelen Alman mühendis Gawling,Emet ileride Kuveyt kadar zengin olacak dediğini biliyorum.Eti maden 1958 den beri buradan Bor elde edip yerli sanayicilerimize ve dünya ülkelerine satarak büyük gelir elde etmektedir.Bölgemizdeki Espey maden sahasına ABD,JAPONYA,ÇİN başta olmak üzere bir çok bilim adamları gelip sahayı gezdiklerini biliyoruz.Lakin Emet ilçemizi ülkemizde fazla bilen yok.Yıllardır bu ilçeden devlet hazinesine devasa gelir sağlanmasına rağmen bu ilçeyi bilmediklerinden dertleri ve sorunları ile ilgilenilmedi.Hala da ilgilenen yok.İnşallah seçim sonrası ilçemizi tanıtacak insanlar iş başına gelir.Etimaden şimdi Bor-on temizlik ürünü yaptı.Fabrika niye Emet’e yapılmadı Bor enstitüsü Emet’e niye yapılmıyor.

HANA GELDİK YAĞMUR DİNDİ

Önceki gün ilçemiz bir yangın faciasını ucuz atlattı. Kapaklıca mahallesi eski Pazar yerinde eski ve ahşap üç katlı binada yangın meydana geldi.Dar ve gelişi güzel araç parklarına rağmen itfaiyemiz canla,başla çalışarak yangının bitişiğindeki ahşap evlere sıçramadan söndürdü.Bina daha sonra can güvenliğini tehdit edecek diye de tamamen yıkıldı.Doğru olanda buydu.Asıl sorun şimdi.Bu ve çevresindeki Yunan işgalinden sonra tamamen yakılan evlerin yerine yapılan derme-çatma SİT alanı olduğundan ne yıkılabilecek nede yanan  evin yerine ev yapılabilecek.Yapılacak olursa da eski aslına uygun ahşap yapılacak.

İlçemizde SİT olaylarında haykırdım.Bu ilçeye yazık olacak .Fakat başta belediye olmak üzere hiç kurum ve kuruluş tepki göstermedi. Adamlarda gözlerine kestirdikleri binaları SİT kapsamına aldılar.Kimse böyle olayların olacağını düşünmediler.Peki ilerde bu ve buna benzer olaylar meydana gelince ilçede yüzlerce eski yıkılmak üzere olan evlere yenileri eklenmeyecek mi?Elbette bu sayı artacak.Sonuç ilçe merkezi ve bir çok mahallede viranelerin sayısı artacak.Hani bir söz vardır.Hana geldik yağmur dindi.Evet o günlerde otellerde burası Safranbolu,Beypazarı olsun diye tef çalarak eğlenenler bu ilçeye bu hale getirdiğiniz için memnun ve mutlumusunuz?

Tüm siyasi parti başkanları,sayın Kütahya millet vekillerimiz sizden rica ediyorum.Bu ilçeye bu hale getirdikleri Emet ilçemize ne olur sahip çıkınız.Gerekirse Emet’in bu durumunu ortak bir önerge vererek TBMM de dile getiriniz.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Emet Bor işletmesine işçi alımlarında yıllarca sınav ve mülakatlar Ankara da yapılmaktaydı. Yüzlerce gençlerimiz ödünç paralarla Ankara’ya gidiyorlardı.Bu defa Bor’a alınacak işçileri mülakatları Emet te yapılacak.Bu konuda CHP Kütahya millet vekilimiz sayın Dr.Fazıl Kasap TBMM kanlı ile ilgili bakanlığa baş vurdu.Ayrıca AKP Emet ilçe başkanı sayın Süleyman Çiner ve eski ilçe başkanı bu dönemde AKP belediye başkan adayı sayın Hüseyin Doğan’nında ETİMADEN genel müdürlüğü nezdindeki yoğun temas ve çalışmaları sonucu ilk defa Bor işletmesi mülakatı Emet te yapılacak. Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.Allah sizlerden razı olsun.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta