İŞ,AŞ,KOLTUK VE MAKAM - A.Kadir Ekmekçioğlu

İŞ,AŞ,KOLTUK VE MAKAM


GÜNÜN SÖZÜ: Yağma hasan böreğine hücum.

Emet Bor işletmesine 5 MYO maden teknoloji,10 lise ve dengi metal bölümünü,15 lise ve dengi bölümünü bitirmiş toplam 30 işçi alınacak.Listeye baktığımızda Emet’te istenilen bölümlerden sadece kimya bölümünü bitirenler var.Diğerleri bizde böyle okul olmadığından okuyan elaman da yok.

İşe gireceklerin sayısı fazla olursa ,ise alınacak 30 rakamının dört katı baş vuranlardan 120 kişi kur’a ile belirlenecek ve bu kişilerde mülakata tabii tutulacakmış.Bize gelen haber bu.

Her zaman yazdım ve savundum.Bugün de aynı  şeyleri yazıyorum. Bor’un Emet’e çevre kirliği var.Tarım alanlarında verim her geçen yıl düşüyor.İnsan sağlığını da tehdit ettiği konusunda çok farklı görüşlerde var.Ama bunu kimse görmüyor ve söylemiyor.İşçi alımlarında yöre gençlerine kontenjan ayrılmıyor.Bu gençlerde işsizlikten dolayı ilçeden göçüp gidiyor.İlk işçi alımını hatırlıyorum.AKP millet vekili Hüsnü Ordu’nun Orman lokalindeki toplantıda  eyi bee,3-5 bin oyunuz var dediğini.Dönemin ilçe başkanına işçiler Emet’ten alınması için de başkan masaya bir vurda Emet’ten işçi alınsın dediğimde beni görevden alırlar diyerek duyarsız kaldığı biliyorum.Sonuç mu? İşçiler dışarıdan alındı.Üzüldük bu yetmedi 200 yakın işçiye servis sağlandı.Bugün bunların ilçe ekonomisine günlük bir çay parası katkısı da olmuyor.(Not:Bu işçilerin servis masrafı Bor’a yıllık 600 milyar lira)Bu niye benziyor,külfetibize,nimeti başkalarına.)

Şimdi alınacak işçileri bari Allah aşkına yöremizden  ve seçim öncesi alınız. Daha önce tarla alanları değerleniriniz.Mülakatlardapartili,partisiz anlayışını bırakınız.Garip ve kimsesiz insanları değerlendiriniz.Mülakatı Ankara da değil Emet te yapın.Gençlerin Ankara’ya gidecek paraları dahi yok.

BRAVO FAZIL KASAP

Kütahya millet vekilimiz sayın Fazıl Kasap ve  sayın Ahmet Erbaş her hafta Kütahya ilimizle ilgili soru önergeleri veriyor.Son olarak Kasap Emet devlet hastanemizdeki kadın doğum uzmanın başka yere alınması sordu.Yanıtyok.Kütahyadaki sağlık sorunlarına değiniyor dinleyen yok.Çok özür diliyorum.Başka yerde doğanlar sırmalı yerlerden de bizler kaya arasından mı geldik.

EMET’İ HERKES SEVİYORMUŞ

Adım,adım yerel seçimlere gidiyoruz. Belediye başkanlığı,belediyemeclisi,il genel meclisi ve muhtarlıklar için birçok kişi aday,adayı veya aday olduğunu açıklıyor.Özellikle AKP den belediye başkanlığı aday,adaylığı sayısı oldukça fazla.Bu adayları tanıyanlar kim bu işi daha iyi yapar,yapamaz şeklinde görüş ve yorumlarını anlatıyorlar. Bazılarının da aday olamayacağını bilmesine rağmen seçim sonrası kartvizite aday adayı ve unvan eklemek için aday adaylığı baş vurusunda bulunduğu yaygın söylentilerden.Adaylık baş vurusunda bulunanların kendilerinden ve yakın çevresinden duyduğuma göre hepsi Emet’i çok seviyorlarmış.Yıllardır geri kalan ilçemize hizmet etmek amaçlarındaymış. Doğrudur.Sağolsular.Ah keşke birde ilçemiz için hangi projeleri olduklarını ve neler yapmak istediklerini açıklasalar memnun oluruz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta