İSTİŞARE ETMELİYİZ - A.Kadir Ekmekçioğlu

İSTİŞARE ETMELİYİZ


GÜNÜN SÖZÜ: Meşveret yapmadan icraatlar da bulunan liderler bencil ve zayıf görüşlüdürler (Nizamülmülk)

İstişare birilerine konuyu danışmak, görüş sormak demektir. Kutsal kitabımız Kur’anı Kerimde de istişarenin önemine yer verilmektedir. Peygamberimiz (a.s) de birçok konularda ashabı istişarelerde bulunmuştur.

Emet ilçemizde birçok işlerde ve konularda istişare edilmediğinden bilahare şu şuraya yapılsaydı. Bu burada olmadı ah keşke şuraya yapılsaydı eleştirileri yıllarca devam ediyor. Örnekler mi ? İşte örnekler.

Adliye sarayımız. Gerçekten mimarisi ile güzel bir bina oldu. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Ama yeri hala eleştiriliyor. İlçeye dışarıdan gelenlere adliyeyi bulmakta zorlanıyor. Son iki TOKİ konutları. Birisi ilçede kentsel dönüşüm diğeri de Akpınar mahallesindeki 1970 sonrası yapılan alanda da kentsel dönüşümle buralara TOKİ konutları yapılsaydı iyi olurdu. İlçe merkezi hızla yok oluyor. İnsanlar uzak yollardan işlerine gitmek zorunda kaldılar. Bu ilçemiz için istikbal vaat etmiyor. SİT ve sit alanları nedeni ile ilçenin neredeyse üçte biri virane hale geldi. Bu konuda bu işleri düzelteceğini vaat edenlerden ses seda yok.

Yeni devlet hastanesi; hangi akıl ve mantıkla oraya yapıldığını kimse anlamıyor. Yahu bunu Hisarcık yolu güzergahına yapsalardı. Bu hastane bir bölge hastanesi olabilirdi. Ne oldu. Bor fabrikasından havaya bırakılan asit zehrinin tam etki alanına yapıldı.

Şelale parkı. İlçede bundan daha önemli (turizm yatırımları) beklerken yılın 5 veya 6 ay kullanılacak tesis yapıldı. Sanki yalnız şehirleri oynuyor terk vaziyetinde.Halbuki ilçede değişik bölgelerindeki mahallelerde mütevazi parklar ve düğün salonları yapılabilirdi. Buna benzer onlarca sonrada ahhh veya vahh dediğimiz işler yapıldı.Kaynarcaya yap boz vaziyetindeki ucubemizi de unutmadık.

Son günlerde balık ve süt ürünlerinin satılacağı bir yer yapılıyor. Sebze pazarından tam zıt yerde. Bu konuda şimdiden mırıldanmalar başladı bile. Eski köy pazarını ele alan yok. Kıytırıktan bir kaç tezgahla Pazar yeri yapıldı. Buraya üzeri şeffaf örtülü yer olamaz mıydı. Bir gün Pazar diğer günlerde oto park olarak kullanılırdı. Bunlar benim değil vatandaşların görüş ve düşünceleridir.

Eski hastane binası konusunda onlarca görüş ve düşünce var. Hiç olmazsa bu konuda halkla istişare ediniz. Termal bölgesindeki atıl durumda olan yerleri değerlendirmek kimsenin aklına gelmiyor mu?

Belediyemizin bir kapalı Pazar yeri projesi vardı. Ne oldu bilmiyorum. Ama inşallah bunu yapacağı yeri de istişare ile yapar. Gençlik merkezi de keza öyle yapılmalı.

Ne olur ilçeye bir şey yapılacak ise ben ve biz yaptık mantığı ile değil halkla istişare ederek yapalım.

Bunlara itibar edilmeyecekse belediyenin yeni bir imar uygulanması yapma vakti geldi ve geçiyor. Bunu yaparken de bu işi şehir plancılarına yaptırmalı. Doğrumu? Siz ne dersiniz.

GÜZEL YARIŞ OLDU

Geçen hafta Emet Esnaf ve sanatkarlar odamızın olağan genel kurulu yapıldı. Üç değerli aday centilmence, kimse kimseyi kırmadan ve incitmeden Emet esnaflarına yakışan olgunlukla Abdullah Ünal tekrar başkan seçildi. Hayırlı olsun. Kongrede centilmence yarışan Tahsin Dağdeviren ve Ramazan Seval kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum.

VELİ VE ÖĞRENCİLERİN İSTEĞİ VAR

Bu hafta yüzlerce öğrenci velisinin imzaladığı, bir o kadar da öğrencinin yolda bana ilettikleri istekleri var. Yer okullar caddesi, Orman işletmesinden Tahsin ince caddesi güzergahı. Burada yağmur ve kar sularından oluşan sel yolda yürümeyi imkansız hale getiriyor. Öğrenciler ve inşalar suyun içinden geçerken ayakkabılarına sular giriyor. Öğrenciler akşama kadar ıslak ayakla okulda eğitim ve öğrenim görüyor. Bu güzergahın altında geniş kanal var. İki yere drenaj yapılsa sorun çözülecek. İlgili ve yetkililere duyurulur.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas