İyi Bir Tablo Yok - A.Kadir Ekmekçioğlu

İyi Bir Tablo Yok


GÜNÜN SÖZÜ: Kimsenin yaşamını riske atmayalım.
Dünyamızı,ülkemizi ve ilçemizi kasıp kavuran Covit-19 çeşitli motivasyonlarla her geçen gün hızla yayılıyor.Hastalığa yakalananların sayısı artıyor. Durumu ağırlaşanlar acilen hastanelere kaldırılıyor.Hastanelerde  corona servisleri tıka basa doldu.Her gün ölenlerin sayısı  artıyor.
Sağlık bakanlığı ve tüm yetkililer maske-sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması çağrısına hala uymayanlar var.Günlük ve hafta sonları sokağa çıkma yasaklarını tınlayan yok.Bazıları evinden poşete bir ekmek koyup gezmeğe çıkıyor.Polis çevirmesinde elindeki ekmeği gösterip ekmek almaktan geliyorum diyor.Evlerine yakın bakkal ve marketler varken insanlar AVM lere gidiyorlar.
Bu nedenle daha radikal kararlar alınmalıdır.Alınan kararlara uymayanların gözünün yaşına kesinlikle bakılmamalı.Marketlerin önü ve içini kimse görmüyor mu?Hani sosyal mesafe kuralları.Ramazan dolayısı ile verilen iftar davetleri,blok apartmanlarda misafirlikler işin cabası.
Sokak yasakları nedeniyle kapanan diğer esnaf ve sanatkarların sesini duyan halini de gören yok. Piyasada ki beyaz eşya,giyim,elektronik eşya satanlar aylardır siftah yapmadan dükkan kapatıyorlar.Bu fırsat bilen AVM ler de beyaz eşya,elektronik eşya,giyim,ayakkabı ve ne aklınıza gelirse satılınca olan yerel ve küçük esnafa oluyor.İnaın bu hafta AVM söyle bir baktım.Bir LPG tüpü ve birde kefen satılmıyor.Kurallara uyulmaz ise hızla artan ölümler nedeni ile AVM de kefen de satılırsa şaşırmayın.
TV haberlerinde maskelerin standartlara uygun olmadığı haberlerini izledim.Baa göre de doğru.Önüne gelen maske yapıp piyasaya sürmüş. Bunların denetlenmesi isteniyor.
Aşı konusunda kafalar karıştı.Kimse hangi aşıyı vurulacağını bilmiyor.Kulaktan duyumlara göre aşı vurduruyor.Birileri çıksın vatandaşı bilgilendirsin lütfen.
AKLIN YOLU BİR
Covit-19 olayı kolay,kolay biteceğe benzemiyor.Hal böyle olunca da her geçen gün vaka sayıları artıyor.Hemen hemen her eve giren virüs çok sevdiklerimizin hasta olmasına ve ölümlerine neden oluyor.Bundan dolayı acılar yaşıyoruz.Bunlardan kurtulmak için ne olur maskesiz gezmeyelim.Mecbur olmadıkça kalabalık ortamlardan kaçınalım. Hem kendi sağlığımızı,eş,çocuk,torun ve yakınlarımızın sağlığını birlikte koruyalım.Uymayanlara da gerekli yasal işlemler yapılmalıdır
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta