KLAVYE ŞOVMENLERİ - A.Kadir Ekmekçioğlu

KLAVYE ŞOVMENLERİ


GÜNÜN SÖZÜ:Keskin sirke küpüne zarar verir.

Emet ilçemizin kurtuluş törenlerinde basit bir olay gerek sosyal medyada,gerekse ulusal ajans ve televizyonlarda çok yanlış lanse edilince ortalık karıştı.Öyle aşırı gidildi ki şehitlikte göbek atıldı manşetler.ÖnceCevizderesigörmeyenler,burada 29 nisan 1922 de Emet’i işgale gelen 2 yunan taburunun nasıl imha edildiğini bilmeyenler günümüzün modası olan klavyelerini kullanarak şehitlik de erik dalı türküsü ile göbek atıldı diye sosyal medyadan paylaşımlarının yanı sıra olayı yerel muhabirlerine sormadan haber yapan gazete ve televizyonların hepsi asılsız ve mesnetsiz haberler yaptılar.Olayın aslı ne.

Emet kaymakamlığı Ulusal ve resmi bayramlar ile  tören ve kutlama kurtuluş günleri,Atatürk günlerinde yapılacak tören ve kutlamalar yönetmeliğinin 3. Maddesine göre kutlama programı yapıldı. Program da saygı duruşu,istiklalmarşı,ECDAD derneği başkanının konuşması,folklor ve mehteran gösterisi.Buradaki sembolik şehit mezarlarında Kuran-ı kerim okunması ve dua edilmesi ve diğer bölümler.Şunuda önemle belirteyim buradaki mezarlar sembolik mezarlardır.Şehitlerimizin mezarları Emet ve Günlüceköyündedir.Anıt yapıldıktan sonra da yıllardır tören programı da böyledir.Gelelim erik dalına. Burada yaşları 12-13 olan orta ortaokul öğrencilerinin gösterisi esnasında flaş bellekteki müzikler yanlışlıkla çalınmış ve önce öğrenciler oyunlarında bu müziğin olmaması şokunu yaşarken bir an duraklamışlar.Sonra ise sahnedeki gösterilerine devam edince başta ilçe kaymakamı hemen müdahale ederek müzik ve oyun durdurulmuştur.Yanlışlıkla olan bu olayı bazıları sosyal medyada şehitlikte göbek atıldı diye paylaşımlarda bulunmuşlar. Klavye şovmenleri sahneye çıkarak olur olmaz yazıların yanında alçakça ve şerefsizce yazılar yazmışlardır.Elbette bunlar araştırılıyor ve tespit edildiklerinde adalet önünde hesap vereceklerdir.Bu olayda Günlüce köyümüz muhtarı Adem İnan ve ilçe kaymakamımı Hasan Çiçek’i hedef alanlar;sizesesleniyorum.Heriksi de namuslu,onurlu,devletine ve bayrağına sadakat ile bağlılıklarının yanında daha yakın bir sürede anıtta boya,bakım ve boya ile yazılı şehitlik yazısını pirinç harfler dönüştürmüş,oradaki tüm sembolikte olsa mezarlara bakım yapanlardır.Bu insanlar mı orada dansöz oynatır.

Buradan çıkan sonuç; sosyal medyalardan olur olmaz paylaşım yapanlar.Kişisel  ve siyasi hırslarınızla ne yapmak amacındasınız. Sizin yaptığınız sadece klavye şovmenliğinden başka bir iş değil.Herkes akıllı olsun.Keskin sirke küpüne zarar verir.

ÇİÇEK ASİL KAYMAKAM

Tunceli vali yardımcılığından vekaleten ilçemiz kaymamı olarak görev yapmakta olan sayın Hasan Çiçek son kararname ile Emet kaymakamlığına asaleten atanmıştır. Bu atama ilçemize ve sayın Çiçek kaymakamımıza hayırlı olsun. Çalışmaların da  başarılar diliyorum.

ASİT KAZASI FOÇA’YI AĞAYA KALDIRDI

Geçen hafta İzmir Foça ilçesinde denize sızan bir nesnenin asit olduğu iddiası ile başta çevre il müdürlüğü,vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdiler.İstanbul da ise bir kamyonetin kasasındaki sülfürik asit varilinden yola akan asit üzerine vatandaşlar ve çevreciler protesto gösterileri yaptılar.O insanları çok ayıpladım.Ne o yani topu,topu bir varil asit.Bizde yaklaşık 7 bin ton asit Bor fabrikamızdan sızması sonucu hiçbir tepki göstermedik.Devlete karşı isyan da etmedik. Bir fark vardı.Bizdeki olayı haber yaptık. Başımıza gelmedik kalmadı. Haberlerimiz ilgili bürolarımızca sakın haa.Bu fabrika devletin.Devlete cezamı kestireceksiniz dediler.Foca da ve İstanbul da ki olayda bu olaylar tv. kanalların da haber yapıldı. Ama önemli değil Emrt’liler yıllardır arsenikli içme suları içtiğimizden arsenik ve sızan sülfürik aside bağışlı olduğumuzu bildikleri için haber olarak fazla kullanmadılar. Sağlık olsun.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!