KOLLARI SIVADIK - A.Kadir Ekmekçioğlu

KOLLARI SIVADIK


GÜNÜN SÖZÜ: Bize bizden başka kimsenin faydası olmadı ve olmaz da.

Söz yazarı Selim Kajmeran’nın sevilen bir şarkısıdır. Gelen vurdu, giden vurdu. Bu şarkısı sanki Emet’imiz için yazılmış.

Yıllardır tüm iktidar dönemlerinde seçim öncesi bol keseden çok vaatlerde bulunulmasına rağmen bırakın bir şeyler yapmayı, mevcutlarımızı da alıp götürdüler. Bir zamanların büyük ilçesi Emet bugün hızla küçülen bir ilçe oldu.

Civar il ve ilçelerin yolları duble bölünmüş yol olurken biz hala atalarımızın kazma kürekle açtıkları yol güzergahını kullanmaktayız. Sağlıkta hastanemiz bu kadar zor durumda kalmamıştı. Bazı uzmanlarımız olmadığından taşımalı sağlık hizmetini gördük ve yaşıyoruz. Yeni iş sahalarının yapılarak işsizliğe son verilmesini beklerken Bor’a alınan işçilerin çoğu dışardan geldi. İkametgah şartı ile işe girenler bugün Tavşanlı ve Kütahya ya servisle gelip gidiyorlar.

Buna benzer onlarca sıkıntısı olan Emet’ te inşallah bir uyanış hareketi başlatılıyor. Hemşerimiz Hakkı Yavuz ilçenin makus tarihini değiştirmek için harekete geçilmesine önderlik yapıyor. Yarın  her siyasi görüşten, her yaştan Emet sevdalıları ile Termal Resort otelinde geniş kapsamlı bir toplantı tertipliyor. Sağolsun beni de davet etti. Konu Emet olunca seve seve bende katılacağım.

İzlenimlerime göre salona giren herkes siyasi rozetini, makam veya mevki üstünlüğünü dışarıda bırakarak iştirak edecek.

Burada geçmişte sayın İbrahim Hugül kardeşimin kurduğu Emet’liler dayanışma derneğinin canlandırılarak eskisi gibi aktif hale getirilmesi hedefleniyor. O dönem ki aynı ruh canlanabilirse inanın bu çok güzel olur. Çünkü geçmişte bu dernek çok başarılı olmuştu. Borik asit fabrikasının kurulmasında bu derneğin hakkı unutulmaz. Sonra işin içine körü körüne siyaset girince her konuda olduğu gibi bu güzide dernekte işlevini kaybetti. Birileri kendi çıkarlarına hizmet edilmesini isteyince bu günlere geldik.

Bu birlikteliğimize ilçe dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin de değerli katkılarına ihtiyacımız var.

YENİ EMET’iN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ

Yarın yapılacak toplantıda kesinlikle sen- ben kavgası yaşamayacağız. Yeni ve güçlü Emet için biz diyeceğiz.

Hakkı bey kısa bir sunumla neler yapmamız gerektiğini anlatacak. Deneyimli ve tecrübeli birkaç büyüğümüzün fikirleri ve görüşleri varsa onları dinleyeceğiz.

Asıl bundan sonra. Yeni yönetimin oluşturulması, ilçe sorunları ve sorunlarla ilgi çalışacak komisyonların kurulması devam edecek. Sonra onların ilgili yerlere sunumu ve takipleri takip edecek.

Bu toplantı öncesi yoklama ve araştırmamda gördüğüm hırs ve azim beni çok umutlandırdı. Yarın yediden den yetmişe tüm Emet sevdalılarının ilçemiz için görüş ve düşüncelerini zevkle ve gururla dinleyeceğim saati heyecanla bekliyorum.

Bu yolda İnşallah birlikte çok yol alacağız. Belki bazıları geçmişte olduğu gibi çamur atacaklardır. Kendi çıkarlarını düşünenler de  olabilir. Bunlara asla fırsat vermeyelim

BOR İŞLETMEMİZE KADROLU İŞÇİ ALINACAK

Eti maden işletmeleri genel müdürlüğü Emet Bor işletmesine kadrolu 2 MYO, 12 lise ve dengi kimya bölümü toplam 14 işçi alacak. Şartları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Bu alımda Emet’in durumunu göze alınsın Zira burada Bor dan dolayı arsenik zehrinden kalp, kanser ve felç hastalıkları had safhada. Bu resmi raporlarda yer almıştır. Geçmişte AKP nin yöneticileri duyarsız kaldı. İkamet zorunluluğu olduğu halde dışarıdan işçi alındı. İşe alınanlarda servislerle Tavşanlı ve Kütahya ya gidip geliyorlar. İlçe ekonomisine beş kuruş faydaları yok. Ne olur Allah aşkına 14 işçiyi Emet ve Hisarcık’tan alınız. Yörede had safhada olan işsizlik yüzünden devamlı göç veriyoruz. Bizlerde bu talebimizin arkasında dik duralım. Kimler olursa olsun yöresel işçi alımı olsun.

Çok gariptir ki hızla göç veren Emet’e 129 konutluk TOKİ binaları yapılacakmış. 3 ncü TOKİ de evlerin çoğu boş. Yatırım amaçlı alımlar sonucu kiralar 150-250 liraya indi. Bu hangi akla hizmet edilerek yapılıyor. Şartları duyumlara göre aylık 600-700 lira olacakmış. Kimler alır, nasıl ödenir oda ayrı bir soru işareti. Bekleyelim görelim.

 

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta