KONUMUZ KÖTÜ DEĞİL AMA GİDİŞAT ENDİŞELİ - A.Kadir Ekmekçioğlu

KONUMUZ KÖTÜ DEĞİL AMA GİDİŞAT ENDİŞELİ


GÜNÜN SÖZÜ:

Bir seçim havasına sokulan referandumu geride bıraktık. Referandum öncesi siyasetçilerin ağızlarından sanki bal damlıyordu. İlçenin ve halkın sorunlarının çözümleneceği söylendi. Geçmişte olduğu gibi. Bu defa millet vekillerimiz sayın Şükrü Nazlı ve sayın Vural Kavuncu ile kısa sürede olsa dostça ve samimi sohbetlerimiz oldu. Her ikisi de Emet ilçesinin temel sorunlarının başında olan uzman doktor konusunda net ve açık konuştular. Yeni yapılan hastanenin İnşallah geniş uzman kadrosu ile hizmet vereceğini ifade ettiler. Tek sıkıntı kadın-doğum da. İnşallah buda giderilir. Bu nedenle her iki vekilimize teşekkür ederim.

Yol durumu ise; ben şahsen Emet-Tavşanlı yolunda çalışmaların olacağına inanmıyorum. Aceleye de gerek yok. Büyük bir bölümü SİT olarak tescillenen ve halende tescilleme çalışmalarının devam ettiği Emet yolları da SİT alanı ilan edilebilir. Masraflar boşa gider, yazık olur paracıklarımıza değil mi ?

Gençlik merkezi yapılacak denilmişti. Belediye başkanı Mustafa Koca belediyenin malzeme deposunun gençlik merkezi olacağını söyledi, gittik ve gördüm. Düşünülen yerin ışıklandırması çok yetersiz. Gün ışığı hemen, hemen hiç görmeyecek. Hava sirkülasyonu sıfır. Buraya gençleri hapis etmek çok yanlış. Üstelik bina eski ve depreme dayanma durumu nasıl bilmem. Ama gençlik merkezi bu güne çok geç kalınmış.

4.ncü etap TOKİ ne oldu? Kaç baş vuru yapıldı. Yer neresi ve kesinleşti mi? Ne zaman başlanacak. Bu konuda bir açıklama göndersinler ona da yer vereyim.

Ciddi bir kaynaktan aldığım bilgiye göre Bor işletmesine alınacak kadrolu işçi alımları yöresellikten çıkarılmış. Türkiye genelinden alınacakmış. İyi mi olur kötü mü olur bilmem. Ama Bor’a girmek için arazi olanların hali ne olacak ki. Aldıkları tarla ve araziler ellerinde mi patladı.

Taşeron işçilerin kadro meselesine gelince; vuslat bir başka seçime mi kaldı.

Bir çok köy yollarımızdan yakınmalar var. Plana alınmış yolun başka köye kaydırılması gibi bir olay var. Bu çok yanlış olur. İki köyü düşman eder. İmkan varsa diğer köye de ödenek çıkarın. O köyün de yarım kalan yolunu yapınız. Bu vesile ile diğer köylerinde yollarına bir baksanız iyi olur.

Katlı oto park, açık otopark yapılacak sözleri sahiden ne oldu ?Köy pazarı mevkiindeki park yeri kimsenin dikkatini çekmiyor mu. Hükümet meydanı, Kaynarca caddesi Zafer meydanında keşmekeşliği ne zaman sona erecek. Günün her saatinde yanlış park ihbarlarının yankılandığı polis telsizlerinde trafik ekipleri araç sahiplerine park yeri gösterememenin sıkıntılarını yaşıyorlar. Özellikle yabancı misafirlerimiz konudan şikayetçi.

Bor işletmesine işçi alım dönemleriydi. Kimyacı alınacak diye herkesi kimyacı yaptıkları dönemde meslektaşım Ercan Kolku  herkesi kimyacımı yapacaksınız diye yazdığında ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Başka branşların da açılmasını vurgulamıştı. Kolku haklıydı şimdi alınacak denilen işçilerin hepsi kimyacı değil. Bu da böyle biline.

Belediyenin ilanlarından şikayetler var. Çok parazitler ve bazı semtlerdeki hoparlörlerin de arızalı olmasından bilhassa ölüm ilanları anlaşılamıyormuş. Ayrıca Hisarlık tepesindeki TV. Vericileri yine bozuk. Garip vatandaşların yararlandığı vericiler faal hale kim getirecek.

İlçedeki her kesimdeki sohbet konuşmalarında ilçenin geçmişe göre çok kayıpları olduğu gelişmediği hızla kan kaybettiği konusunda birleşiyorlar. Bende bu görüşlere katılıyorum. Ama kimse ne yapmamızın gerektiğini söylemiyor. Hani bir söz vardır. Konumuz kötü değil, gidişat endişeli.

VEFAT

İlçemiz eski esnaflarından, çarşı eski esnaf komşum Ahmet ve Ali Akdemir’i babaları Musalar köyünden Mustafa Akdemir hakkın rahmetine kavuşmuştur. Değerli abim Mustafa Akdemir’e Allah rahmet eylesin. Kederi ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta