Korona Cirit Atıyor - A.Kadir Ekmekçioğlu

Korona Cirit Atıyor


GÜNÜN SÖZÜ: İki tercih var.14 gün karantina veya sonsuza kadar mezarda kalmak
Kainatı adeta teslim alan Korona tüm dünyada,ülkemizde ve ilçemizde adeta cirit atıyor.Her gün hasta ve ölüm olayları artıyor işte Korona ile ilgili notlarım.
Korona konusunda ilçemizde kurallara daha yeni,yeni uyulmaya başlansa da sayısı her gün her saat artıyor.İlçemizde yazımı kaleme aldığım ana kadar Korona dan ölen kişi sayısı 41.Korondan hastanemizde ise 100 üzerinde.Ayrıca Tavşanlı ve Kütahya da Pandemi hasta hastanelerinde yatanların sayısı da azımsanacak sayıda değil.Bunu sebepleri nedir?Maske-mesafe-el ve hijyenik temizliklere uyulmaması.Kalabalık ortamlarda bulunmak.
Burada yaşlıların hala yasaklara uymadıkları gözlemleniyor.Pazarlar hala açık.Partilerin  il ve ilçe kongreleri yapması.Karantinaya alınan mahalle,sokak ve cadde sayısı ilçe hıfzıssıhha kurulunca alınan karaları vatandaşa tam duyurulmamasındasın kaynaklanan başı bozuk gezmeler.Karantinaya alınan bazı toplu konutların bulunduğu apartmanlarda apartman içinde ziyaretler.AVM ler de oluşan kalabalıklar.
İlçemizde her ne kadar yöneticilerimizin,köy ve mahalle muhtarlarımızın ellerinden geldiğince yapma gayretleri maalesef ciddiye alınmıyor.Konuştuğum bazı muhtarlar ki merkez ağırlıklı Korona konusunda bir kriz masası oluşturulması talebi var.Hala ilçemizde akraba ziyaretleri devam ediyor.
Normal hasta olanlar artık mecbur kalmadıkça sağlık ocaklarına ve hastanelere gitmeğe korkuyorlar.
İlçe merkezinde ve köylerde vatandaşlarda hastalık paniği ve panik atak rahatsızlıkları artıyor.
Korona konusunda bazı maskelerin kurallara uygun olmadığı rivayetleri var.Bunların satış yerlerinde denetlenmesi isteği var.Korona dan dolayı en büyük sıkıntı yaşayan esnaf kesimi devletten beklentileri var.
Sonuç; insanlar gerekli önlemler almayınca meydan Korona ya kaldı.
DAĞ SUYUMUZA SAHİP ÇIKALIM
Yıllar önce kısıtlı imkanlarla ilçemize getirilen Dağ suyumuz haltları deforme olduğundan sık,sık arızalanıyor.Arıza eski boruların miadını doldurmasından boru patlakları  yaşanıyor.Su vakfı dar ve kısıtlı imkanları ile onarma artık güçlük çekiyor.Vakıf yetkileri halktan maddi yardım bekliyor.Hatta  Kütahya il özel idaresinin boru yardımında bulunmasını bekliyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!