MANGALDA KÜL KOYMAMAK - A.Kadir Ekmekçioğlu

MANGALDA KÜL KOYMAMAK


GÜNÜN SÖZÜ: Aklın yolu birdir.

Özellikle yerel yönetimler olmak üzere kurum ve kuruluşlar yıl sonunda veya yeni yılın başında yeni dönemde neler yapacaklarını yazılı veya görsel yayınlar ile veya halka açık toplantılarla kamu oyuna açıklarlar. Buda onlar doğal haklarıdır.

Bu açıklamalarında özellikle acil ve toplumun geniş bölümünün yararlanacağı, ileriye dönük ve gelir getirici yatırımlara ağırlık verdikleri gözlemliyorum. Bana göre de doğrusu.

Fakat günümüzde bir çok yönetici adamakla mal tükenmez veya mangalda kül koymamak deyimi misali icraatlarını sıralıyorlar.

Mangal da kül koymamak nedir? TDK göre yapamayacağı işleri yapabilir gibi söylemek. Yüksekten atmak. Bir başka deyimle ise; yapamayacağı, altından kalkamayacağı işlerden / meselelerden bahsederken her şeye kadirmiş gibi konuşmak, konuşurken hazerfen olmak, ağzından çıkanı duymuyormuşçasına esnemek, şorlomak, altından kalkamayacak kadar büyük konuşmak.

Aklı erenler ise; yapacaklarını gayet iyi düşünerek, plan ve programlar dahilinde, ileride yap bozlar yaşamamak için ve yapacakları diğer yatırımlarından elde edecekleri gelirler ile başka yatırımları yapmanın hesaplarını yapıyorlar. Öyle de olmalı. Yerel yönetimler de az veya çok ticari zihniyetle hareket etmeli. Her yapacaklarını krediler ile değil, birazda kendilerinin yapacakları gelir getiren döner sermaye misali yatırımlarla yapmaları daha sağlıklı olmaz mı?

Neyse; gelelim ilçemize. Sayın başkanın meslektaşı Ercan Kolku ile yaptığı röportajda icraatlarından ve yapacaklarından uzun, uzun bahsetmiş. Umarım plan, proje ve maliyetleri de detaylı düşünülmüştür. Allah yardımcıları olsun. Bu konuda bazı eleştirilerim olacak. Sayın başkan Mustafa Koca’nın da bunları hoş görü ile karşılayacağına inanıyorum.

İlçemizde her başkan dönemlerinde termal yatırımları ve termal turizm yatırımlarından bahseder. Haklılar da. Allah ilçemize şifalı termal sular vermiş. Bunlarında değerlendirilmesin doğal ne olabilir ki.

Dün gibi hatırlıyorum. Ünal Öztaş başkanım döneminde dönemin turizm bakanı Mesut Yılmaz Yeşil kaplıcalar da ki apartların temel attığında ve bakanlarımızdan sayın Mustafa Kalemli’nin açılışı yaptığında çok sevindik. Artık Emet bir termal kenti olacak diye. Sağ olsun İsmail Fidancı başkan daha geniş ve modern projeye el attı. Termal oteli başlattı. Fakat ömür vadeye yetmedi. O günden bugüne maalesef bir taş üstüne taş konmadı. Termal yatırımlar için önce yeni sıcak su sondajlarının yapılmasının gerektiği defalarca yazdım. KÜTSO başkanı sayın Nafi Güral da bu konuda ilçemize her türlü katkıyı sağlama sözü verdi. Ekibi ilçemize geldi. Ama bir arpa boyu yol alınmadı. Ufukta da böyle bir çalışma gözükmüyor.

Kapalı Pazar yeri, katlı otopark ve diğer vaatlerde eren aşı gibi devamlı önümüze sürülüyor. Doğru yapılacaktır ama nereye? Komşu ilçe Hisarcık kapalı Pazar yerine başlıyor. Nerede ise bitecek. Kanal Hisarcık gerçekten harika olmuş. Fatih başkanı kutluyorum. Bende bizde de böyle olsa diye özeniyorum.

Elbette bir ilçenin yerleşim alanı büyüdükçe yeni alt ve üst yapılara ihtiyaç olacaktır. Ne olur bunları da yaparken yeraltı su, elektrik, kanalizasyon, PTT, doğal gaz ve yağmur suların sistemlerinin uzun vadeli kullanımları göz ardı edilmemeli.

YANILMAMIŞIM

Her kaymakam atamalarında ilçemize atanan kaymakamların nasıl olduğunu ilgili ve yetkili yerlerden sormak meramdır. İlçe kaymakamımız sayın Mahmuthan Arslan beyi de sormuştum. İki ayrı kaynaktan aldığım kısa ve öz bilgi. Çok doğru ve dürüst, halk ile bütünleşen, çalışkan kişidir. Sayın Arslan’ı tanıdıktan bana verilen referansın ne kadar doğru olduğu gördüm. Sayın Arslan nın yine Ercan Kolku ile yaptığı röportajda ki çalışmaları ve planları yıllardır ilçemizin özlediği işlerdi. Bu vesile ile zat-ı alilerine ilçem adına çok teşekkür eder, başarılarının da devamını diliyorum.

OKURLARIMDAN

Son günlerde belediyemiz kar mücadelesinde canla, başla çalışıyor. Tüm çalışanlara Allah kolaylıklar versin. Yalnız okullar caddesi ve okulların olduğu yaya kaldırımlarının karlarını temizlemeleri isteniyor. Zira kar ve buzlanma nedeni ile yayalar yolarda yürümek zorunda kalınca trafik kazalarına davetiye çıkarılıyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta