SAĞLIK OLSUN - A.Kadir Ekmekçioğlu

SAĞLIK OLSUN


GÜNÜN SÖZÜ: Gücün ve mutluluğun temeli, sağlıktır.(Benjamin Dirali)
Allah herkese önce sağlık ve afiyetler versin. Dert verip kapı, kapı da derman aratmasın. İnsan yaşamında sağlık çok önemlidir. Dünya halinde her sıkıntılar gelip geçicidir. Örneğin yolunuz yoksa elbet bir gün yapılır. İşiniz yoksa hiç dert etmeyin. Yüce Allah mutlaka yaşamınızı idame ettirecek bir rızk kapısı açar. Hülasa hiç sıkıntıyı dert etmeyiniz. Hepsi gelir geçer. Önemli olan sağlıklı olmaktır. Allah kimsenin sağlığını da elinden almasın.
Bende birkaç sayıdır köşe yazılarımda sağlık konularına değiniyorum. Elbette hastalık halinde doktora baş vurmanızı öneriyorum.
Bunun yanında alternatif bitkisel ve doğal otlar, bunlardan yapılan kremler, organik ürünleri de yabana atmayınız. İşte bu nedenle ilçemizde hepinizin çok yakından tanıdığı, benimde çok sevdiğim attariye işi yapan değerli arkadaşlarım Hacı Hidayet Özer ve Mustafa Oruç kardeşlerimden sizler için rica ettim. Şifalı ürünleri yazdım. Bu hafta deden ve babadan bu işi yapan Mustafa Oruç kardeşimden yararlandığım şifalı ürünleri sizlere sunuyorum. Belki isimleri garip ve komik olabilir ama yararlarının olduğu da bir gerçek.
DEVE DİKENİ TOHUMU: Karaciğer yağlanmasına
ŞEYTAN TERSİ (HITHIT): Ses kısıklığı
ACI ÇEHRE: Zayıflatıcı
YILAN YAĞI: Saç dökülmesine
KARINCA YAĞI: Tüy dökücü
OĞUL OTU: Damar açıcı, sakinleştirici
AT KESTANESİ: Varis için
TARCIN: Şeker dengeleyici
SİNAMEKİ: Bağırsak  çalıştırıcı, zayıflatıcı
KEÇİ BOYNUZU: Kan yapıcı
REZENE: Gaz giderici, süt artırıcı
MİSKİ AMBER: Cennet kokusu
MATE YAPRAĞI: Zayıflatıcı
ZERDAÇAL: Kansere karşı koruyucu
BİSİNA MACUNU: Nefes darlığına
KUDRET NARI: Mide rahatlatıcı
YANKI OTU MACUNU: Prostat için
ANDIZ PEKMEZİ: Akciğer ilacı
KARAHALİLE MACUNU: Basur tedavisi
ÇÖREK OTU: Ağrı kesici ve cilt bakımı
PELENSEK YAĞI: Ağrı kesici
BITTIM SABUNU TEREBENTİNLİ: Yumuşatıcı
OKALİPTUS YAĞI: Sinüzit tedavisi
KARADUT ŞURUBU VE NÖBET ŞEKERİ: Ağız acılarına
OZON YAĞI: Romatizma ağrılarına
AVAKODO HAPRAĞI: Böbrek taşlarını düşürmede
KANTORAN YAĞI: Yara iyileştirici
BİBERİYE: İdrar söktürücü
KINA KINA: Kan yapıcı
KİRAZ SAPI: İdrar söktürücü
MISIR PÜKÜLÜ: Kum dökücü
EMİMEYYUM MACUN: Aşk macunu
AFRODİZYAK: Cinsel güç verici
NİŞADIR: İshal kesici
MAZI: İshal kesici
TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI MI ?
Geçen günlerde bir TV. haberini izledim. Başta çocuk oyuncakları olmak üzere mutfak giyim, ayakkabı olmak üzere 52 bin ürünün ülkemize sokulması, pazarlanması ve satışı yasaklamış. Sebebi kanserojen olması. Beni güldürmeyiniz. Yıllardır başta CİN ve birçok uzak doğu ülkelerinde üretilerek ülkemizde satılan ürünleri bu güne kadar kimse görmedi mi? Bu konuda bir çok bilim adamları yetkilileri ve kullanıcıları uyarmadı mı?
Peki bundan sonra ne mi olacak. İlçe pazarlarına kadar getirilerek satılan CİN mallarının satışını kim denetleyecek ? Özellikle büyün alış-veriş marketlerinde yurt dışından getirilen gıda maddeleri var. Bunların nereden hangi şartlarda üretildiğini kimler denetledi, kimler biliyor. Bir an önce ülke genelinde sıkı bir denetim yapılmalı. Yoksa milyarlarca paramız çöpe gideceği gibi, milyonlarca insanımızın bu ürünleri kullanarak kanser olma riski artacak.
Suriye de yaşanan olaylardan sonra milyonlarca insan ülkemize akın etti. Bunları ülkemize aldığımız yetmiyormuş gibi devlet bunlara kişi başına önemli rakamlarda para yardımı ve ayrıca marketlerde kullanmak üzere alış-veriş kartı vermiş. Türkiye nin her iline de postalamış. Şimdi her yerde Suriye’li ler den başta asayiş olmak üzere şikayetler var. Keşke bunları sınırda bir tampon bölge oluşturup yaşlı, kadın-erkek ve çocuklara orada bakılsaydı. Eli silah tutanlarda ülkelerine gönderilip savaşsalardı. Ne yazık ki o gençler plajlarda bacak çatıyor. Bizim gençlerimiz de vatan savunmasında şehit oluyor. Korkarım bunlara vatandaşlık hakkı da verildikten sonra ülkemizde bizler yabancılaşacağız. En iyisi şimdiden bizlerde Arapça öğrenmeye başlayalım. Yoksa ilerde çok sıkıntı yaşayacağız.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta