SEVGİ VE BİRLİK VAKTİ - A.Kadir Ekmekçioğlu

SEVGİ VE BİRLİK VAKTİ


GÜNÜN SÖZÜ: Birlik içinde eriyen her işte muvaffak olur.

Bir çok olumsuzluklar ilçemizin yakasını bir türlü bırakmadı. Bu nedenle Emet te elle tutulur, gözle görülür ilerleme veya gelişme olmuyor Aksine gün geçtikçe adım, adım da geriye gidiyoruz. Bir türlü bu olumsuzluklar nedir diye bir araya gelemedik. Tüm olumsuzluklarda bir birimizi suçlamaktan başka bir becerimiz de olmadı. Defalarca yazdım. Niye bir türlü bir araya gelinmiyor. Şahsi teşhisim kişiler önce insanları sevmeli. Birbirinin kuyusunu kazma huyundan vazgeçmeli. Her konuda birlikte olmalıyız. İlçe menfaatlerin de kişisel çıkarlar ve siyasi zıtlaşmalardan vazgeçmeliyiz. İlçemiz için kim gayret sarf ediyor ise, kim bu ilçede bir taş üstüne taş koyuyor ise onunla birlikte hareket etmek kötü mü olur. Hayır, bilakis gayet güzel olur. İlçemizin büyümesine ve gelişmesine neden oluruz.

Biz bunları başarırsak içten ve dıştan yatırımcılar da yatırımlar yapar. Tıpkı EMMAR da olduğu gibi. Her şeyi dıştan beklememeliyiz. Önce bizler bir şeyler yapmalıyız. İlçenin sağlık konusu yıllardır sorun. Ama İnşallah bu günlerde zorunlu uzman atamalarında ilçemiz de kuraya girmiş. Kadın ve çocuk uzmanı bekliyoruz. Sebep olanlardan Allah razı olsun.

Yol sorununa gelince Emet-Tavşanlı, Emet-Çavdarhisar ve Emet-Hisarcık-Simav yollarımızın yapımı kısa metrajlı flim gibi değil tamamın yapılarak ulaşıma açılmasını istiyoruz.

Ben kadar bir çoğunuz da dışarılarda görüyor ve duyuyorsunuzdur. En azından konuşmalara tanık olursunuzdur. Emet denilince; sizde Bor madeni var. Bor fabrikaları var. Sizde işsiz yoktur. İlçede ekonomi çok iyidir diyorlar. Sorarım gerçekten bu söylenenler doğru mu? İlçe gelişmiş mi? İlçede işsiz sayısı yok denilecek rakamlarda mı? Bu sorulara sizler nasıl yanıt veriyorsunuz bilmem ama ben yanıt vermekte gerçekten zorlanıyorum. Böylesine zengin Bor madeni ve devasa bir fabrikası olan Emet’in hala yollarının yarım kaldığını, gençlerin işsiz olduğunu ve bun nedenle ilçeden göçlerin yaşandığını, sağlık konusunda da yaşadığımız sıkıntıları ve mahrumiyetleri anlattığımda dostlarım bile bize acıyorlar.

Ben istiyorum ki; kimse bize açımasın. Bizim birlik olduğumuz da aşamayacağımız bir sorun yok. Yıllardır bizim isteklerimizi yerine getirmeyenlerden siyasi ve kısır döngülere sebep olmadan, kimseyi, kırmadan dökmeden hesap sormalıyız. Bize söz verenleri de kış uykusundan uyararak yollarımızı yaptıralım. Doktorlarımızın gelmesini sağlayalım. İlçede sayıları yüzde 50 liler de olan işsiz gençlerimize iş imkanları sağlayalım. İlçemize dışarıdan gelecek yatırımcılara yer dahil olmak üzere her türlü katkıyı sağlayalım.

AKİL İNSANLARA İHTİYAÇIMIZ VAR

Büyüklerimiz ve yaşıtlarım gayet iyi hatırlarlar. İlçede veya köylerde adil, dürüst hatırı sayılır kişiler vardı. Bulundukları yerlerde kişiler arasında ki anlaşmazlıklarda, yöreye yapılacak işlerde pürüz çıkaranlara, yöresinin huzurunu bozmak isteyenlere dürüstçe ve şefkatli yaklaşımları ile çözüm getirirlerdi. Kimsede onları kırmaz ve karalarını saygı ile karşılardı. Bunu niye mi yazıyorum. Açıklayayım. Siyaset te öyle bir hale geldik ki; hatır, ,sevgi ve saygı yok oldu. Körü körüne siyaset ve zıtlaşmalarla dostluklar zedeleniyor. Önümüzde bir referandum yapılacak. Herkes özgür iradesi ile tercihi yönünde oy kullanacak. Bundan dolayı tartışmaya ve kavgaya gerek de yok.

Haftalardır termal otel ile müstecirler arasında adeta bir düello yaşanıyor. Bu olay elbette çalışanlar kadar ilçede de yaşayanları üzmektedir. Keşke akil insanlar olsaydı da tarafları bir araya getirip uzlaşmalarını sağlasaydı. Bilmem ama bu uzlaşı sağlanabilir mi? Ah keşke sağlansa. Termal de yeni yatırımlara yönelsek. Bir çok insanımız iş ve aş sahibi olsa.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!