SİYASETİN TOZLU RAFLARINDA EMET SORUNLARI - A.Kadir Ekmekçioğlu

SİYASETİN TOZLU RAFLARINDA EMET SORUNLARI


GÜNÜN SÖZÜ:Kaderin böylesine yazıklar olsun.(Orhan Gencebay)

Yaşlıların bir deyimi vardı Emet için. Kara tahtalı,kara bahtlı Emet diye.Niye kara tahtalı Emet.Emet ilçemiz geçmişte bir büyük yangın,depremler ve 24.5.1922 de Yunan işgalinde tamamen yakıldıktan sonra atalarımız yangın duvarları üzerine yırtmalar kullanarak yapılan evlere kara tahtalı Emet denilmiştir.

Yokluk ve sefaletlerden kurtulamayan Emet çevre ilçelere göre bir türlü gelişememiş,aksine diğer her yönden hızla gelişmiştir.Dünatalarımız,bugün bizler her iktidar döneminde ilçenin sorunlarını sözlü ve yazılı yetkililere anlatmılardır.O günlerden bu güne de ilçeye gelen tüm siyasiler ve millet vekiller atalarımıza ve bizlere doğru,haklısınız.Emet çok ihmal edilmiştir.Bize oy verin bunları gidereceğiz dediler.Amayapmadılar.Emet sorunlarını siyasetin raflarına koydular.Peki orada ne oldu.Söz verenler sorunlarımızı unuttularEmet’in sorunları ise tozlu raflarda hala bekliyor.

Hal böyle olunca Emet’den göçler başladı.İlçe her yönden küçülmeye başladı.

Peki Emet ve Emet’li bunları hak etti mi?Hayır.Bu ilçe yıllardır başta Bor madeni gelirleri başta olmak üzere bir çok yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile devletimizin hazinesine önemli gelir sağlamasına neden oldu.

Şimdi yerel seçim startı verildi. Partilerden belediye başkanı adayı olmak isteyenler partinin adayı olmak için var güçleri ile çalışıyorlar.Aday olduklarında ilçeye neler yapacaklarını sözlü ve yazılı halka anlatacaklar.Bu da doğal haklarıdır.

Peki; Emet’li seçmenler adaylara ve partiler bunca yıl Emet’e ne yaptınız.Bugün ise yine vaatlerle yine oy alıp seçilecekesiniz. Sonra eskiden olduğu gibi bu vaatleri siyasetin toz raflarına mı bırakacaksınız dediklerinde ne diyeceklerini şimdiden çok merak ediyorum. Bunu Allah kısmet ederse de birlikte göreceğiz.

SON DAKİKA

Emet ilçemizde belediyden ruhsat alarak konut yapanların inşaatlarının tamamlanmasından sonra oturma ruhsatı almak isteklerine belediye tarafından ruhsat verilmiyormuş.Kısa bir süre önce gelen bu bilgiye bir bilenlere sordum.İşte şimdilik aldığım bilgiler.Bunlara yanıt vermek isteyenlerde olacaktır.Hemen bana yollasınlar onlarada yer vereceğim.

Emet belediye fen işleri müdürlüğünce inşaat ruhsatı alınmış ve tamamlanmış binalarda yapı kullanma izin verilmasi ve yapı ruhsatı verilmesi işleminin durdurulduğu…..

Verilmiş olan bazı inşaat ruhsatlarının İmar planı  şartları ve hükümlerine göre verilmesi gereken inşaat alanından fazla miktarda inşaat yaptırıldığı ve kişilere rant elde ettirilme ile ilgili inceleme yapıldığı bu sebeple durdurulmuş olabileceği bilgisine ulaştık.

Verilen imar çapına ve ruhsata aykırı olmayan inşaatların fazla dahi olsa kazanılmış hak olduğu ve bu durumda kusurlu olanın Emet Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olması sebebi ile yapı kullanma izni belgesinin verilmesi gerektiği edindiğimiz bilgiler içindedir.

         İnşaat sahiplerine ruhsata uygun olan binalarda dahi imar barışına gidilmesi söylenmiş. Yine edindiğimiz bilgilere göre kazanılmış bir hak olan şahsın kusuru olmayan bir konuda kaçak inşaat şeklinde binlerce lira para ödettirilmesinin yanlış olduğu bu sorunun Belediyece çözülmesi gerektiğini öğrendik. Bu konuda şikayetinde kaçak yapı değil görevli kişilerin görevini kötüye kullanma olduğu konunun farklı aksedildiği anlaşılmıştır.

OKURLARIMDAN

İşkur tarafından devamlı işçi alınmaktadır.Bu işçiler nerede çalışıyor veya çalıştırılıyor. Gözlemlere göre mahalle ve çevre temizliklerinde çalışıyorlarmış. Belki doğrudur.Bu işçileri ne olur eski ve yeni mezarlıklarında yabani ot temizliğinde değerlendiriniz. Ebediyete intikal etmiş insanları her ne kadar size oy veremeseler de kuru otlar içinde değil de tertemiz bir mezarlıkta yatmalarını sağlayınız.

Çöp sorunu hala gündemde.Kırık,kapasız çöp konteynerlerinden çöpler yerlere saçılıyor. Pis ve yoğu kokular çevreye yayılıyor.Bir türlü barınakaları yapılamayan sokak hayvanları buralarda çöpleri eşeliyor. Bu ilçemiz açısından gerçekten yüz karası.

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta

19Kas