TALİH KUŞU KİMİN BAŞINA KONACAK - A.Kadir Ekmekçioğlu

TALİH KUŞU KİMİN BAŞINA KONACAK


GÜNÜN SÖZÜ: Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

İlçemizde yerel seçimlerde belediye başkanlığı için AKP de aday adayı sayısı hayli fazla. İlçede AKP kimi aday gösterecek yorumları yapılıyor. Ben kimin aday olacağı tahmin ediyor ve  yazıyorum.Kimin başına talik kuşu konarsa o aday olacak.Peki talih kuşu nedir? Efsaneye göre Huma kuşu (cennetkuşu) ayaksızmış.Devamlı havada uçarmış.Kim,in başına konarsa ona talih getirirmiş.Bir ülkede kral ölmüş.Kim kral olsun tartışmasında halk meydana toplansın.Talih kuşu kimin kafasına konarsa o kral olsun denilmiş.Kuş havada uçtuktan sonra birinin başına konmuş ve o kral olmuş.

Şimdi akla Emet de AKP den kim başkan olayı olacak deniliyor.Ama kimse sosyal medyada neden ve neler yapacağını bir türlü açıklamıyor. Kendilerince anketler yapıyor. Boşuna uğraşıyorlar. Ankara dan havalanan Huma kuşu kimin kafasına konarsa o AKP nin belediye başkanı olacak.NOKTA.

KISA...KISA…KISA

Seçimler yaklaşırken muhalefet partilerinin ne yapacağı henüz belli değil.İttifak söylerinden henüz bir sonuç alınmış değil.Bunun yanında bazıları partilerde yer bulanmadığından Ankara’da yoğun temaslarda olduğunu,MHP ve CHP genel merkezlerine giderek Emet belediye başkanı olmak istediği güvenilir kaynak haberleri.Ancak her iki partide kırmızı kart gösterdiği de güvenilir kaynak haberi.

Emet-Tavşanlı yolunda sık,sık asit tankerleri kazalarının her an büyük bir faciaya sebep olabileceğini hepimiz biliyoruz.Ama konuya doğru dürüst sahip çıkan da olmadı.Bir cesur yürekli adam çıktı.Buna isyan etti.Bir an önce yollarımızın yapılmasını istedi.Görüntülü haykırışı sosyal medyayı ve birçok TV.kanallarında haber oldu.Şahsen İsmail Elmacı’yı haklı haykırışından dolayı kutluyorum.Ahh herkes onun gibi olsa.

Yerel seçimlerden önce ve sonra bazı partilerin ağır topları siyasetten çekilecekler veya siyasi faaliyetlerini bir süreliğine donduracaklarmış. Sebebi partilerde birlik ve beraberliğin sağlanamaması ve yönetimlerin lakaytlığı.

Acı ama gerçek.İlçe sebze pazarındaki satıcıların ürünlerinin etiketinde Hisarcık belediye yazıyor.Helal olsun Hisarcık belediyesine.Nizamlı ve intizamlı olup, etiketleri ile  satıcıya ve alıcıya yardımcı olduğu için.Bize de örnek olmasını dilerim.

Bizde siyasetçilerin çoğu hizmet anlayışı ile değil,adam yerine konmak için siyaset yapıyorlar.Sormazlar mı adama.İlçeye veya mensubu olduğunuz partilere ne katkınız oldu diye..Sadece başkanlık unvanı kazanmak için mi başkansınız.

HARİKA BİR PROJE

İlçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek’i çok yakından izliyorum.Yaptığı çalışmaları yapmak istediği işlerin projelerini biliyorum.Emet’in Eğrigöz deki İki taş kanyonu,Dereli kaplıcaları ve Yenice Tahtalı piknik alanlarında daha yeni projeler yapıyor.Bu hafta çoğumuzun bilmediği Bursa Harmancık ilçesindeki Kır turizmi alanı görmek için gitmiştir. Burada tesisleri yerinde görmüş bunun benzerini İkitaş kanyonu ve Tahtalı alanında yapma gağretinde.Dün akşam Tavşanlı Ticaret odası istişare toplantısına katıldım.Orada da kaymakam Çiçek’in projesi konuşuldu ve takdir edildi.O halde Çiçek kaymakama bizlerinde her konuda destek çıkması gerekiyor.

Yıllardır ilçemizde bir kent konseyi kurulması ve ilçe sorunlarını tespit ederek bir an önce hayata geçirilmesini yazdım.Sohbet toplantılarımda da söyledim.Belediye de toplandık. Keyfe göre bir liste yapıldı.O da orada kaldı.Tekrar yazdım ama yine kimse dinlemedi.Bir kulaklarında girdi,diğer kulağından çıktı.İnşallah yeni dönemde seçilecek olan belediye başkanımız bunu gerçekleştirir.O konsey üyeleri de sayın başkana yardımcı olur.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 kasım öğretmenler günüdür.Bizleri eğiten ve okutan tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyorum. Ebediyete intikal eden öğretmenlerinize de Allah dan rahmet diliyorum.Ruhları şadolsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta