TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR!!! - A.Kadir Ekmekçioğlu

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR!!!


GÜNÜN SÖZÜ:Ateş bacayı sarmadan önlem alınmalı

1922 Yılında Yunan işgalinde işgal kuvvetlerine karşı ilk toplu direnişten sonra Emet ilçesi Yunanlılar tarafından tamamen yakılmıştır.Bunun üzerine atalarımız yangın enkazlarından arda kalan derme,çatma birer ev yapmışlardır.Daha sonra hali vakti iyi olanlar betonarme evler yapmışlar.Yıllar sonra yangın enkazlarından yapılan bu binalar tarihi evler oluverdi.SİT alanları ilan edilen Emet de bazı evlerde tarihi eser olarak nitelendirilerek SİT olarak tescillenmiştir.Bu binaların hemen hemen tamamı ilçede birer enkaz yığını oldu.Bir kısmı da kullanılmaz halde.Bu binalardan bazılarında son aylarda muhtemelen elektrik kontaklarından yangınlar meydana geldi.Şükür ki; itfaiyenin zamanında müdahalesi ile bitişindeki eski evlere sıçramadan söndürülmüştür.Fakat yüzlerce durulmayan evlerdeki elektrik donanımı eski ve binaların çökmesi sonucu muhtemelen yangın olaylarına maruz kalacaktır.Bunun için başta belediyemiz bu evleri en kısa zamanda tespit ederek çökme ve yıkılma riskine karşı önlemler almalı.En önemlisi durulmayan bu evlerin tespitinden sonra elektriklerinin kesilmesini sağlamalıdır.Yoksa yaşadığımız yangınlar kaçınılmaz bir hal alacaktır.Bir de kimler ilgilenecek ve nasıl yapılacaksa bun evlerin SİT den çıkarılması için hemen harekete geçmeliler.Yoksa Emet’in yarısı Çavdarhisar da ki AİZONİ harabeleri gibi olacaktır.

BAYRAK TEPE YEŞİLLENMELİ

Eski adı Kocakıran yeni adı Bayrak tepedeki erozyon çalışmalarının başladığı günleri anımsıyorum. Hemşerimiz sayın Metin Erkul buradaki erozyonun önlenmesi için ilk adımı attı.Burasının belediyenin ve orman işletmesinin ağaçlandırılmasına katkıda bulunmasını talep etti.Tınlayan olmadı.Sonra burada yeni heyelanlar oldu.DSİ tekrar burada çalışmalara yaparak kendi imkanları ile kısmen ağaçlandırdı. Maalesef buraya başka ağaç diken olmadı.Umarım bir daha heyelan olmaz.Ama bizimde burayı yeşillendirmemiz gerekmez mi?O halde neyi bekliyoruz.Sayın başkan Koca nın burada akasya yolu ve ıhlamur yolu sözü vardı. Haydi herkes bir fidan diksin kampanyası başlatılsın. Çocuklarımıza ve torunlarımıza yeşil Emet hediye edelim.

NAZAR DEĞMESİN

Adım,adım yerel seçime yaklaşırken ilçemizde biz Emet’lilere yakışan seçim kampanyası yaşanıyor.Kimse kimse kırmadan gayet seviyeli bir centilmence seçim çalışmaları yapılıyor.Bunun mimarları olan tüm siyasi partilere ve onların değerli başkanlarına ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum.İnşallah 31 mart a kadar böyle devam eder.Ah birde arada parazit yapanlar olmasa daha güzel günler yaşayacağız.

Mahalle ve köylerimizde ki muhtar adayları sizlere teşekkür ederim.Onlarda ortamı germeden çalışıyorlar.İnşallah nazar değmez.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta