TUZUMUZ KURUMU? - A.Kadir Ekmekçioğlu

TUZUMUZ KURUMU?


GÜNÜN SÖZÜ: Ateş olmayan yerden duman tütmez.

Tuzu kurunun kısaca anlamı, hiçbir derdi, sıkıntısı olmayan kazancı yerinde olan için kaygılanmayan kişi veya kişiler için kullanılan sözdür.

Emet ilçemizin geçmişten gelen sorunları ve halkında onlarca derdi vardır. Bunların bir çoğu giderilmeden üstüne yeni sorunlar ve halkın derdi de arttı.

Gaziemet gazetesinde bu sorunlarımızı ve halkın dertlerini yazdığımızda bazılarının bize kızdığının da farkındayız. Biz ise her zaman doğruları ve gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.

Bu hafta taşeron işçilerimizin çok önemli sıkıntılarını haber yaptık. Yıllardır alın teri ile çalışan emekçi insanları emeklilikleri ve kıdem tazminatları olayı bomba gibi düştü ilçe gündemine. Bir süre önce yazmıştım. Bor’un özelleşmeye doğru gittiğini, emekliliği gelenlerin emekli edileceğini yarısında havuza atılarak başka yerlere aktarılacağını. Maalesef kimse tınlamadı. Şimdi ise 120 civarında taşeron işçisinin emekliliklerinde ve kıdem tazminatlarında ciddi sıkıntılar var. İşçiler kaygılı. Temsilcileri çaresiz. Siyasetçisinden bürokratına kadar herkesin kapısını çalmışlar. Ellerinden tutan yok. İşleri arık Allah’a kalmış. İhalesi yapıldı denilen KYK yurdu unutuldu. İlçede herkes Emet-Tavşanlı yolunun neden yapılmadığını ve ne zaman yapılacağını soruyor.

Mum dibine ışık vermez. Ama az veya çok ısı verir. Bor işletmesi Emet’e sıcaklık vermiyor. Merkezi alımları nedeniyle ilçe esnafına sebze, su, ekmek ve et alımlarından başka ne alıyorlar. Kocaman hiç. İlçe dışına servis vererek çalışanlarının da günlük bir bardak çay parası dahi ilçeye girdi sağlamıyor. Bazılarının ilçeye ne garazı varsa ilçe aleyhine kıpırdamaları var. Bunu zamanı gelince detaylı yazacağım.

Son günlerde AKPARTİ kongresinde ilçe  başkanlığı yarışı hızlandı. Herkes bir, birinin ayağını çelme gayretinde. Bu nedenle ilçe sorunlarına ilgi yok. Herkes kendi derdinde. Birisi işi ve aşı olan oğlunu daha iyi bir yere aldırma gayretinde. İlçenin köylerinin dertleri ile ilgilenen sadece ilçe kaymakamı var. Ya diğer yetkililer neredeler? Ne iş yaparlar. Esatlar köyünün bir km. lik bozuk yolu asfaltı yapılamadı. Abaş yolundaki köprü ayakları dolgusu alelusul yapılmış.  Köylerimizde buna benzer çok sorun var. Benden söylemesi.

BELEDİYE KAZANLAR MI KAYNIYOR

Emet belediyesinde son aylarda tabiri caiz ise kazanlar kaynıyor. Bir süredir belediye meclisinde AKP li meclis üyelerinden bazılarının istifa edecekleri çalkantısında ilk istifa AKP li Ahmet İnan sağlık mazeretinden dolayı istifa etmiştir. Ciddi ve doğru kaynaklara göre belediyede yeni istifalar bekleniyor. İstifa edeceklerin mecliste ve encümende uzun zamandan beri görev yapmış kişiler olduğu dillenmeye başladı. İstifa edeceği bilinen bir kişi AKP ilçe başkanlığına adaylığında dolayı istifa edecekmiş. Peki; diğer istifa edeceği söylenen 3-4 kişinin istifa gerekçeleri de mi sağlık sorunumu olacak. Yoksa gündeme bomba gibi düşecek bir açıklamaları mı olacak? İstifalar ile boşalacak meclis üyelerinin yerine gelecek veya gelmesi muhtemel isimlerde göreve gelmeyip istifa edecekleri de yaygın söylenti. Hal böyle olunca ilçe kamu oyunda akla Emet belediyesinde kazanlar mı kaynıyor sorusunu akla getiriyor.

SON DAKİKA…SON DAKİKA…

Yazımı yazarken bir son dakika bilgisi geldi. İlçemizdeki OEDAŞ ın tahsilat ve abone işleri olan OEPSAŞ bölümü Tavşanlı’ya alınıyor. Bundan sonra elektrik abonesi almak veya aboneliğinizi kapatmak için Tavşanlı’ya gidilecek. Abone ödemeleri ise ilçedeki bu hizmeti verecek işyeri elektrik tahsilatı yapacak.

Yazık bu ilçeye, sağlık konusunda Tavşanlı’ya bağlandık. Telefon işlerinde bağlandık. Şimdi elektrik de Tavşanlı’ya bağlanıyor. Yıllardır çalışmayan veya ağır çalışan interneti onarmayan TELEKOM dan sonra elektrik konusunda da bizi zor günler bekliyor.

Eyyyy, ilçenin adamıyız diyen her kim varsa bu işe al atın. Tavşanlı nın üzerimizdeki hegemonyasına artık bir son verdirin. Yoksa bu halk size de son verir.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta