UMUYOR VE DİLİYORUM - A.Kadir Ekmekçioğlu

UMUYOR VE DİLİYORUM


GÜNÜN SÖZÜ: Umut uyanık insanın rüyasıdır.

Geçmişteki belediye başkanları ve özellikle Cemal Öztürk ve sonra da Mustafa Koca ramazan veya kurban bayramlarında belediye düğün salonunda halkla YÜZ-YÜZE toplantıları tertiplerdi. Toplantılarda başkanlar yaptıklarını, yapacaklarını anlatırdı. Daha sonra da vatandaşların da dilek ve temennilerini alır, çalışmalarında onları da değerlendirirlerdi. Bu olaylar ilçede ahenkli, bir o kadar da seviyeli olurdu.

Her nedense belediye başkanı Mustafa Koca son yıllarda YÜZ-YÜZE programlarını yapmıyor. Bu bayramda yapar mı diye bekledim. Böyle bir toplantının adı geçmiyor. Hem sayın başkanın halkı ile yüz-yüze gelmemesi için bir sebep de yok. İlçeye çevrede bulunmayan devasa şelale parkı yaptı. Sosyal etkinlikler kapsamında bebekleri doğan ailelereçeşitli hediyelerle ziyarete gidiyor.Kapalı Pazar ve otopark yapımlarındaki gecikmeleri ve nedenlerini halk öğrenmek istiyor. Çıkacak seçim vaatlerinden neleri yaptığını, neleri yapmakta olduğunu ve neleri yapmayı düşündüğünü halkına anlatır. Bunu umuyor ve diliyorum.

AH KEŞKEM

Gazeteciler cemiyeti başkanımızla birlikte geçen hafta Simav belediye başkanı sayın Süleyman Özkan’nın konuğu olduk. Sağ olsunlar bizleri onurlandırdılar. Başkan Özkan basın toplantısı tertipleri. Yaptıklarını, yapmakta olduklarını ve yapacaklarını anlattı. Tek kelime ile borç yükünden bahsetti. Sonra da başladı yaptıklarını anlatmaya. İlçenin 100 km.lik artma sorunu ,okul ihtiyaçlarını giderdiğini, şimdi ise Gölcük yaylası ve Eynal bölgesi projeleri ile Göçük yaylasına köşkevler yapacaklarını anlattı Eynal başta termal turizm ve seracılık için büyük projelerinden bölgede yeni büyük sanayilerin kurulması, en önemlisi Simav’ın her yöne bağlantı yollarının yapılması için dosyaları ilgili yerlere sunduğunu kısmet olursa Simav’ı Balıkesir, Bursa ve Çanakkale 18 mart köprüsüne bağlayacaklarının müjdesini verdi. Yörede seracılık konusunda vatandaşlara her konuda yardımcı olduklarını ve işsizliğin önlenmesi amacı ile sera sayılarının artırılmasını amaçlıyor.

Simav da ilçe merkezi ve Eynal tesislerini çok yakından gördüm. Allah kalbimi biliyor kıskandım. İlçe merkezi pırıl, pırıl tertemiz. Eynal tesisleri şahane. Eynal da yeni projeler ve yatırımlar yakında başlıyor. Süleyman Başkanı gerçekten sevdim.Çalışmalarından dolayı da tebrik ederim.Başkan için şu kanıya vardım Hiç olmazsa bol keseden adaklar adayan değil, söz verdikleri sözlerine getiriyor.

HALK SOHBETLERİ

Ramazan ayında çarşı sohbetleri güzel olur. İftar ziyafetlerini ballandırarak anlatılırken iftar sofrasında yedikleri sucuklar revaçta. Birileri ben filan yerde yapılan sucukları sevmiş. Bir diğeri de sucuk sektörüne yeni başlayan resmi bir kurumun yaptırarak sattığı sucukları. Tek ortak noktaları islami kesim olması.

Teravi namazının hangi camide kaç dakika da kıldırıldığı, bir imam arkadaşımız cami cemaatine çikolata ve kek ikramı ile cemaat sayısını artırdığı şakaları. Bereketli iftar sofralarının yerini bayram arkası yapılacak düğün sofralarının yolunu gözleyenler.

İşin ciddi yönü ise her bayramda ilçemizde yaşanan ekmek sıkıntılarının son bulması. Yöreye has keçi peynirli Emet pidesi ve oğlak kebaplarının bayram süresince de yapılması talep ediliyor.

Hayırlısı ile bir ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Allah ileriki yıllardaki ramazan ayına kavuşturmayı nasip eylesin. Hepinize hayırlı bayramlar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!