VADESİ GEÇMİŞ VAATLER - A.Kadir Ekmekçioğlu

VADESİ GEÇMİŞ VAATLER


GÜNÜN SÖZÜ:

Yarım asra yakın süredir gazetecilik yaşamımda insanlara, ilçeme ve ülkeme yararlı olmağa çalıştım. Amacım ilçeme bir şeyler kazandırmanın yanında ilçemden bir şeylerin götürülmesine karşı mücadele ettim.

Her siyasi dönemde her siyasetçi Emet ilçemizin sorunlarını öğrenir, bunları gidereceğini sözünü verirler. Başta yol olmak üzere sağlık, işsizlik, turizm yatırımları, KYK yurdu, gençlik merkezi, devlet ve AB hibeli yatırım teşvikleri, çimento fabrikası, yöredeki işsizliğin asgariye indirilmesi başta olmak üzere yüzlerce vaatlerde bulundular. Safiyane Emet’liler de bunlara inanarak oylarını verdiler. Sabırla bunların yapılmasını beklediler.

Yıl 2017 bu güne kadar yapılan vaatlerin kaçı yapıldı? Bu yapılan vaatlerin vadesi geçti. Ama siyasetçiler yaklaşan seçimlerden dolayı yine başladılar bol keseden vaatlere.

Allah aşkına bırakın şu boş vaatleri. Şimdi yeni projelerden bahsediliyor. Yeni yatırımlar için bunların şart olduğu doğru ama projeleri Ankara’ya kimler onaylatacak bana onu söyleyin. Her kabine değişikliğinden sonra şu bakanı tanıyoruz. Şu bakanın özel kalemini veya falanca kişilerin danışmanları bizim dostumuz diyerek heyecanla bir şeyler yapma gayretinde olanlar var. Allah kolaylık versin. Ama bu filmi biz çok gördük. Sonuç elde var sıfır.

NE FARK EDECEK

Kütahya ilimizin millet vekili sayısı 4 den 5 e çıkmış. DP döneminde bu sayı 10 idi. Daha sonra 6 lara indi. Sonra da 4 oldu. DP döneminde Kütahya gerçekten çok yatırımlar aldı. Azot, şeker fabrikası, Kümaş, Etigümüş. Sümerbank, TKİ,GLİ, Jandarma eğitim alayı,Hava tugayı, Seyitömer termik santrali, bazı kurumların bölge müdürlükleri ve irili ufaklı yatırımlar. Şimdi sayın bakalım bunların kaçı Kütahya’da kaldı. Ya özelleşti yada Kütahya dan başka illere götürüldü.

Olmaz kardeşim olmaz. Millet vekillerini partili üyeler veya delegeler belirlesin. Tepeden paraşütle tepeden önümüze bırakılan, alın bunlara oy verin denilirse bu işler yürümez ve yürümedi. Geçmişe bir bakınız rahmetli Ahmet Derin nasıldı. İlçemize neler kazandırdı. Bu vesile ile Derin’i rahmetle yad ediyorum.

Şimdi Emet’in her gün kan kaybettiğini 7 den 70 e herkes söylemekte. Yalan mı? Ama hala biz ne yapıyoruz. Sadece laf ebeliği ve tabiri caiz ise çene suyu çorba.

Siyasetçilerin ve seçilmişlerin halkla yüz, yüze geleceği bir toplantı talebinde bulunuyorum. Olmazmış efendim. Bu toplantılar basın toplantısına dönermiş. Peki daha önce yaptığınızda bir şey olmadı da bundan sonra mı olacak. Hem basın mensuplarından bu kadar niye kaçıyorsunuz anlamadım.

TAŞERON KIYIMI

Emet Bor işletmesinde aylardır taşeron ve bazı kadrolu işçilerin emekliliği gelenleri emekliye sevki bazılarının başka yerlere kaydırılması ve taşeron işçilerinde emekliliği yaklaşanlarında işten çıkarılacağını aylar önce yazdım. Lakin kimse oralı olmadı. Hatta muhalefet yapıyor diye itham edildim. Şimdi takke düştü kel göründü. Yüzlerce işçi işsiz kalacak. Çoluk çocukları da aç kalacak. 15-20 çalışanlar kıdem tazminatı zararına uğrayacak. Bu gariplerin ağzını bıçak açmıyor. Ama kimse de sizin ne derdiniz diye sormuyor. İki yıldır Bor işletmesinde derinden çalışmalar olduğunu sezinliyorum. Şimdi ise işçi sayılarının azaltılması. Yani Bor özelleşme doğru yol alıyor. Benden söylemesi.

ÇÖP İLÇE OLDUK

Çarşıda sokakta rastladıklarımın yanında telefon ve elektronik posta ile yüzlerce vatandaş çöp kontenynerlerindeki kötü kokularda şikayet ediyor. Bir çoğunun kapakları yok. Haliyle çevreye mikrop yayıyorlar. Eskilerin değişmesi isteniyor. Kütahya Katı Atık birliği her nedense bunları yenilemiyor. Bunun nedeni ne ise bir yetkili açıklamalı. Yoksa bu sıcaklarda salgın bir hastalık her an kapımızı çalabilir.

Şu düğün konvoyları  var ya onlardan da şikayet çok. Buna bir kısıtlama getirilmesi isteniyor.

Her ne kadar küpeli ve kısırlaştırılmış sokak köpekleri bazı semtlerde ve çarşıda insanlara saldırmaktalar. Bunlarla ilgili basit bir barınak yapılmalı. Onlara bakacak birçok hayvan sever de var. Bazı kurumların yemek atıkları ile bu hayvanlara bakılabilir. Sanırım mesajım yerine ulaşır ve gereği de yapılır.

 

TEŞEKKÜR

24 temmuz basın bayramı dolayısıyla başta sayın valimiz A.Hamdi Nayır,ilçöe kaymakamımız sayın Mahmuthan Arslan olmak üzere değerli meslektaşlarımız ve dostlarımız telefonla veya mesajları ile basın bayramımızı kutlama nezaketinde bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!