VERİN MEHTERİ - A.Kadir Ekmekçioğlu

VERİN MEHTERİ


GÜNÜN SÖZÜ: Düğün değil bayram değil bu mehter de neyin nesi demeyin.

Mehter müziği Osmanlıların savaşlarda askerleri gaza getiren müziğidir. Günümüzde özellikle olumlu veya olumsuz işler yapıldığında verin mehteri şeklinde paylaşımlar yapılmaktadır.

Acaba Emet’liler olarak verin mehteri mi diyelim. Termal konusunda yatırımlar yapılacak.Proje ihaleleri yapılıyor diyenlere de bizde mi verin mehteri mi diyelim. Termal konusunda Emet Termal resort olmasa da  Emet’i tanıyan ve bilen olmayacak.Allah dan bir ekip çalışması ile termalde yüzümüzü güldüren Emet Termal yetkililerine çok teşekkür ediyorum.

Bor konusunda şöyle yatırımlar yapılacak denildi. Büyük paylar başka yerlere kaptırıldı. Bize ise şimdiden tarım alanlarımızı olumsuz etkilemesinin yanına ileri Emet’i yaşanmaz hale getirecek olan sülfürik  asit fabrikası kuracağız diyorlar. Ne diyelim buna da verin mehteri.

Yol,yol,yol diye yıllardır nutuklar ve naralar atanları gördük ve duyduk. Şanssızlık mı diyelim.Kader mi diyelim bir türlü sağlıklı yola kavuşturamadılar. Buna da bir mehter verelim mi? Ne dersiniz.

Emet’in sağlıklı içme suyu için orman bakanı Veysel Eroğlu müjde verdi. Çalışmalara hemen başlandı. Bu sene 3 eylül de tamamlanacak denilen gölet henüz tamamlanamadı. Ancak sayın bakanımız yüklenici firmaya gününde işi bitiremezseniz siz Emet’e bir okul yapacak mısınız demişti.Gölet tamamlanmasa da Allah dan bir okul kazanıyoruz. Buna da sevindiğimiz için verin mehteri diyelim. Sayın bakana da Emet’e bir okul kazandıracağı için çok teşekkür ederim.

Kütahya ilimiz bedelli askerlik yapılacak iller arasına alındı.Buna da verin mehteri.Sayın vekillerimiz A.Fazıl Kasap’a ve Ahmet Erbaş’a da çok teşekkür ederim.

Emet’in içinde bulunduğu imkansızlıkları ve sorunları kahve köşelerinde konuşmakla bugüne kadar hiçbir şey elde edemedik.Haydi gelin bu bayramda bizler ve dışardan gelenlerle birlikte belediye başkanı Mustafa Koca nın da katılımı ile yüz yüze toplantısı yapılmalı.Yapılmasını da vatandaş da özledi. Haydi buna da verin mehteri.

Laf ebeliğinden,olur olmaz,asıllı asılsız sadece gündemde kalmak için icraatlar yapacağız diyenleri görünce hemen aklıma verin mehteri demek geliyor.

OKURLARIMDAN

Önce termale gelen bir kişinin talebi var. Termal tesis olarak çok güzel. Sabahları otelin dışına çıkıp Emet’i görmek ve yürüyüş yapmak için çıktığımızda sokaklardaki sahipsiz köpeklerin saldırısına maruz kalıyoruz. Bu hayvanları çoğu da uyuz.Ne olur bunları bir barınakta toplasalar ve tedavileri yapılsa. Caddelerdeki çöpler ve yaydıkları kokular da Emet gibi yere yakışmıyor.Diyor.

BAŞ SAĞLIĞI

İlçemiz halkında Mustafa Adırnazlı nın babası,Mehmet Adırnaz’lının ağabeyi Ömer Adırnazlı hakkın rahmetine kavuşmuştur.Merhuma Allah dan rahmet kederli ailesine de baş sağlığı diliyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta