ZAMLI VE BURUK BAYRAM - A.Kadir Ekmekçioğlu

ZAMLI VE BURUK BAYRAM


GÜNÜN SÖZÜ:Son zamlara halk nasıl alışacak?

Hayırlısı ile bir kurban bayramı yapacağız.Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve halkımızın bayramını kutluyorum.Bu bayram öncesi doğalgaz,market ve gıda ürünlerine,elektrik ücretlerine,akaryakıt,sebze meyve ve son sigara zamları tüm vatandaşın belini büktüğü için bayrama buruk giriyor.

Kurban fiyatlarına gelince;besiciler bir çuval yeme 100 lira vererek büyükbaş hayvan yetiştirdiler ama satışlardan doğru dürüst kar edemediler.Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin zahmetini göz önüne alırsak adamın yevmiyesi ev geçindirmeye zar veya zor yetiyor.Tarım sektöründe durum farklı değil.Gübre ve mazot fiyatları çiftçinin belini büktü.Birde başta buğday olmak üzere birçok üründeki hastalıklar yüzünden emeklerinin karşılığı alamıyor.Emekli maaşlarına yapılan komik zamlar yüz güldürmedi.Bakkalda 350 gr.lık su 1 lşira,çiftçinin 1 kilo buğday da  lira.Emet ve Hisarcık ilçelerinde tütün,pancar,haşhaş ekimi neredeyse yok artık.Sigara tiryakisi sarma tütün içmeye başladı.Hal böyle olunca çarşı pazarda durgunluklar had safhaya geldi.Bu bayramda zamlı ve buruk bir bayram olarak anılarımızda kalacak.

ÇENE HEYKELİ HİKAYESİ             

Eski belediye başkanımız sayın İsmail Fidancı görevi sırasında ilçemize çok değerli eserler kazandırdı.Kendisine bu vesile ile çok teşekkür ediyrum.Başkanlık görevi sona erdikten sonra İstanbul dan Emet’e geldiğinde sohbet ederiz.Birgün başkanım Emet’e yapmak istediğiniz halde yapmaya fırsat bulamadığınız bir projeniz var mı diye sordum.Hazır yanıtı ile meşhur başkan Fidancı abi Emet’e çene heykeli yapmayı düşünmüştüm.Fakat bunu yapmak kısmet olmadı.Dedi.Sordum ne amaçla bunu yapmayı düşündünüz diye.Emet’liler olarak bizler bir bütün olarak birlikte ilçeye eserler kazandırmı değil,ben şu işe nasıl engel olurum.Bu buraya olmamalı ve buna benzer dedi kodular yapar.Yani çeneden başka bir şey düşünmüyor.Bende bunun için bir bekleme mevkine,birde kara yolları kavşağına çene heykeli yapmak istemiştim.Kısmet olmadı.Bu dün böyle bugün de burada çene çalarak çalışmak isteyen destek yerine köstek olmaktayız maalesef dedi.Gerçekden doğru söyledi.Başkan Fidancı bizler çalışmak isteyen değerli yöneticilerimize destek yerine bilir bilmez konuşarak engel olmaktayız.Ne olur bundan vaz geçelim.

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

Bu bayram hava sıcaklığı hayli fazla olacak. Bayramda kesilen kurban atıkları ne olur gelişi güzel değil.Poşete koyarak çöp konteynerlerine bırakalım. Belediyemizde belirli yerlere kamyonlar bırakacak. Yoksa atılan atıkların çevreye yayacağı kötü kokular ve oluşacak mikroplar hepimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir.

THK bu senede vatandaşlarımızın deri bağışlarını kabul edecektir.Havacılığı geliştirmek amacı ile eğimler veren THK aynı zamanda da orman yangınlarımızın söndürülmesi amacı helikopterler ve uçaklar alıyor. Bende Emet THK başkanı olarak vatandaşlarımızın  kurumumuza bağışlarını rica ediyorum.

 

 

                               

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta