AK partide Aday Adaylıkları İçin Kispetler Giyildi - Ercan Kolku

AK partide Aday Adaylıkları İçin Kispetler Giyildi


31 Mart Yerel seçimleri için  malumunuz olduğu üzere Ak partide temayüller yapıldı.Adayların başkan  adaylığ başvuru doldurmaları ile başlayan süreç Ankara’dan bir kişinin mühürü alıp gelmesi ile sona erecek.
Mevcut başkan Hüseyin Doğan,yine AK parti mevcut ilçe başkanı Ali Ceyhan doğal aday adayı… Bunun dışında İsmail Elmacı, İsmail Dinler, Ali Kızıltan ve Abdullah Ünal  başkanlık için kispetleri giydi.
        Uzun süredir iktidarda olması sebebiyle Ak partinin  tüm ülkede olduğu gibi Emet ilçesinde de, aday adayı  diğer partilere göre bir hayli fazla oluyor. Normal olan bu durumda anormal olan tek durum bana göre kimin başkan olacağından farklı bölge koordinatörlerinin gelip fikir beyan etmesi.
         Kardeşim bizler içindeyken  kimin ne olduğunu, nasıl davranacağını,yönetimi nasıl bozacağını bilemiyor,tanıyamıyoruz insanları. Buraya gelip 2 günde çözebiliyorsanız helal olsun size… 

 KİSPETLER GİYİLDİ, ER MEYDANINA ÇIKILDI
         Neyse, Mehlemönünde başkanlık yarışları için çok önceden kispetini giyip,peşrevini çekmeye başlayanlar vardı.  Finallerin oynanacağı güne kadar el-ense yağlı güreşlerle renkli bir dönem bizleri bekliyor.
 Ama her şeyden önce bir yiğit gibi er meydanına çıkıp kispeti giyip,peşrevi çekenleri tebrik etmek lazım. Bu işin sonunda sırtın yere gelmeside var.
( Yağlı güreşler gibi çevrenizi sizi yağlamaları ile, veya arka planda hadi canım sen yaparsın edersin diye pış pışlayanlara aman dikkat! Sonuçta sırtı yere gelecek olan sizden başkası değil!!!)
Yağlı güreş manilerini duymuşsunuzdur.Cazgırların attıkları mani ve ettikleri dualar ile sahaya çıkan pehlivanlar kispetlerini  ve vücutlarını yağlarken güreşe hazır olurlar..Mesela  çoğunluğu şöyle başlar;
         “Erler çıktı meydane, hepside birbirinden  merdane…Bu meydan er meydanıdır.Nice Koçyiğitler bu meydandan geçti,acı tatlı suyun içip göçtü.Atlar gibi tepişin,aslanlar gibi kapışın.Ya Muhammed  ya Ali…”
         Güreşin başlama daveti bile manilerle yapılır;” At gibi yarışın,koç  gibi tokuşun,koyun gibi meleşin,kardeş gibi güreşin.Biri ak biri kara,ben çıkıyorum aradan,Allah sizleri kayıra”
         .Birde  er meydanında hertürlü hüneri sergilemesine rağmen, masa heyeti tarafından diskalifiye edilecek,puanı düşük tutulacak pehlivanlarımızda olmayacak değil.  Ama işin daha kötüsü var.   Devam ettiğiniz güreş aşağıdaki cazgır manisi ilede sona erebilir;
          “ Söğüt dalından odun olmaz.Her kızdan kadın olmaz.Her ananın doğurduğundan pehlivan olmaz .Ona bile kalmadı bu meydan,sizede kalmaz….
         Umarız, bu güreşlerin  sonunda kazanan Emet halkımız olur…

İLÇE YOLLARINI İL ÖZEL İDARESİNE YAPTIRSAK ŞİMDİYE  BİTMİŞTİ!
 Emet Ak parti İl genel meclisi üyesi İsmail Elmacı hafta başında  5 yıllık il genel meclisi üyelikleri döneminde yaptıkları çalışmalarını  içeren bir video paylaştı.
 Elmacı, diğer il genel meclisi üyesi Halil Mallı ile birlikte  5 yıllık köy çalışmaları kapsamında  toplamda 48 km sıcak asfalt, 24 km  1. Kat asfalt, 3 km beton asfalt atıldığını ifade etti…
Şimdi hal böyle olunca ben mesleğe başladığım  35 senede Gediz yolu konuşulur, daha Hisarcık kavşağından yeni başladı. Tavşanlı yolu   12 yılda daha bitmedi… Simav yolu  diğerlerine göre erken bitti ama oda 8 seneyi buldu. Çavdarhisar eh işte…
İlçe bağlantı yıllarını il özel idaresi vasıtası ile yapsaydık şimdiye çoktan bitmişti.  Her yıl 5’er km bile yapılsaydı bu yollar, 5 yılda tamamlanırdı.
 Zaten hep siyasilere anlattığım nir şey vardı. Eskiden beldeler kapanmadna önce Emet Gediz yolu arası 7 kadar belde vardı. Her belediye  her yıl 3-5 viraj kaldırsa 5 senede Gediz youl dümdüz olurdu diye…
Şimdi Elmacının açıklamalarına bakınca düşünmemek elde değil. İlçe bağlantı yollarını il özel idarelerine devretsek çok ama çok daha önce bitecek gibi duruyor…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • SEVDAMIZ EMET | 11 Aralık 2023 13:41

    CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN BAŞKANIMIZ DOĞAN İLE DEVAM İNŞALLAH.

  • HAKKI DAYI | 11 Aralık 2023 01:58

    BİZE SÖZDE DEĞİL DEĞERLİ BAŞKANIMIZ HÜSEYİN DOĞAN GİBİ ÖZDE BAŞKANLAR GEREKİR. SONUNA KADAR HÜSEYİN DOĞAN.

  • SÖZ EMET'İN | 11 Aralık 2023 01:56

    GAZİ EMETİMİZ TEVAZU VE SAMİMİYETİN SİMGESİ MEVCUT BAŞKANIMIZ SAYIN HÜSEYİN DOĞAN SAYESİNDE ŞAHA KALKMIŞTIR. ALLAH'IN İZNİYLE HÜSEYİN DOĞAN İLE YOLA DEVAM.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca