AMAN YÜREKLER YANMASIN! - Ercan Kolku

AMAN YÜREKLER YANMASIN!


Adanada yaşanan yurt yangını…. Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de ciğerlerimizi kavuran, yanık kokuları kadar ihmal ateşlerinin rahatsız edici kokularının burun direklerimizi kırdığı gelişmeler…

Yangın merdiveni,kilitli kapılar ihmaller..

 

Kayıp acı ve hataları önlemek için "gerçek denetim" dediğimiz yapılması gerekenden sorumlu olan kurum yetkilileri veya denetçileri; Denetlenecek araştırılacak ve disipline edilecek yer ve kuruluşla "gönül menfaat ve dava" yönünden ilişkili ve iç içe olduğu halde bu işi nasıl ve ne kadar sağlıklı yapacaklarını sorgulamak lazım.

 

Belirli bir cemaat veya  resmi,özel öğrenci  yurtları denetiminden Milli Eğitim,ve tabiî ki İlçe Kaymakamlığı, genelde ise Valilik sorumlu.

Ancak bizim ülkemizde her konuda olduğu gibi BİZDEN anlayışı, kendisininde onlardan  olduğunu iddia ettiği yerin sağlıklı denetimini nasıl yapacak?

Her şeyden önce Allah korkusu, sonra görev ve devle millet anlayışı ilemi hareket edecek, yoksa görmezden geleceği bazı aksaklıklarla  sözde etkin mücadelemi edecek?

Tabi bunun birde siyasi ayağı var. ONLARDAN olmasa bile, onlardan olan üst düzey müdürü,amiri, rahatsızlık veren şeyleri raporladığınızda, oda sizimi raporlayıp ayağınızı kaydıracak?

Mesela Emet?  Hangi yurt olursa olsun, gerekli denetimler sıkça ilgili kurumlarca yapılmaktamıdır? Denetimlerde Allah korkusuyla hareket edilip,gerekli kriterlere mi bakılmakta,yoksa SEN BEN BİZİM OĞLAN babından mı denetim raporları doldurulmaktadır?

Okullarda bile belirli yurtlara yönlendirme yapan müdürler,  bunu BİZDEN OLSUN zihniyetiylemi, yoksa, her şey DÖRT DÖRTLÜK olduğu içinmi yapmaktadır?

Denetimden sorumlu İlçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri mevzuatamı hakimlerdir, yoksa, SAMİMİ İLİŞKİLER MEVZUATINAMI?

Mülki amirler, denetimleri yerinde incelemektemi yoksa gelen rutin denetim raporlarını imzalayıp geçmektemidir?

Beyler! Şucu veya Bucu olmaktan önce, HAK’tan yana olmak, görüşünüz ne olursa olsun o toplululuğa da yapacağız en önemli hizmettir.Öğrencilerinizin başına bir iş geldiğinden veliler ve toplumdan önce ALLAH’a  ve vicdanınıza hesap vereceğiniz bilinciyle hareket ederseniz sorun kalmaz. Yoksa yaşayacağız her sıkıntıda sizden birilerini aramak,gün gelir Adana olayındaki gibi sizide kurtaramaz.

Denetimlerde ise para cezasını caydırıcı bulmamaktayız. Olası bir can yakıcı durumda, ne cceza keserseniz kesin vicdanlardaki yangını söndürmez… Önemli olan varsa aksaklıklar en kısa sürede giderilmesini sağlamak, icabında geçici faaliyetini durdurarak, hiz şartlar yerine gelmende izin vermemektir.

Bu yazıyı yazarken Emet ilçesinde belirli bir grup veya resmi özel  yurtları hedef almıyoruz. Öyle yada böyle bu ilçede yurt ruhsatı almış her yerde gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığına dikkat eçkmek istiyoruz.

Anlatmak istediğimiz ilçe geneli tüm yurtlarda güvenliği maksimum seviyelerde tutacak gerekli düzenlemelerin olup olmadığı,yoksa nedene yaptırılmadığını,varsa yeterli olup olmadığını araştırmak içindir. Ha, birde bir gerçeğimiz var. Biz Türkler aşımıza bir musibet geldikten sonra bazı tedbirleri alırız. Hani,bu abdestle daha çok namaz kılarız sözünde olduğu gibi tüm ülke genelinde yurtlar mutlaka elden geçirilecektir.

Adana benzeri canımızın,ciğerimizin yanmaması için…

Verilen güzel hizmetlerin ne yaptığını bilmeyerek, göz ardı etmeyi marifet sanan idareciler nedeniyle gölgelenmemesi için…

Ve ALLAH rızası için…

Emet’te bu konuda her şey yolunda mı?

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da