BEKLENTİLER KARŞILANIR MI? - Ercan Kolku

BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?


Asit tankerleri kazası nedeniyle  bölgemizin tepkisi Emetliler dayanışma ve kalkınma  derneğince  bir basın açıklaması ile dile getirilmişti.

            Bölgemiz için büyük önem arzeden Emetbor işletmelerinden elbette kimse rahatsız değil. Rahatsız olunan konu doğan mağduriyetlerin giderilmesi adına beklentilerin karşılanmamasından kaynaklanıyor.

             Sülfirik asit fb. Yapımı ile belki Tavşanlı yolumuzda asit tankerlerini görmeyeceğiz ama,bu defa bu fabrikaya gelecek diğer kimyasallar  için Gediz yolumuzda tankerler göreceğiz… Yapımı devam eden Tavşanlı yolumuz er yada geç bitecek,ama tankerler bu defa daha projesi bile yapılmayan Gediz yoluna taşınmış olacak?

            Eeee? Çözüm…

            Bizim hükümetten,devletten, ve dahi eti maden işletmesinden istediklerimiz belli. Yıllardır ilçemizin üretmeye çalıştığı politikalar da bunun üzerine… Tavşanlı yolu,Gediz yolu yapılsın… 3.4 borikasit fb. Yapılsın, Ve en önemlisi siyasi anlamda…. Emet-Hisarcık bor organize sanayi yapılsın…

            Bu konuda son 3 yıldır yazıyorum… Son yazımızı ise tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum;

 

 

VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIK İÇİN ÖZÜR DİLEMİYORUZ!!!!

 

            Bilakis rahatsızlık verebildiysek ne mutlu bizlere!

Çünkü bizler Emet’te yaşayan gazeteciler, sivil toplum örgütleri olarak bölgemizin her anlamda kalkınması için mücadele ediyoruz.

Bu mücadelemizi verirken de başta Emet Hisarcık arası BOROSİB kurulması gibi, sesimizi yükseltiyoruz.

Haliyle yükselen seslerimizden rahatsız olanlarda oluyor. Ama bizlerin amacı da bu zaten. RAHATSIZ ETMEK, FARKINDALIK YARATMAK VE KÜTAHYAMIZI HAREKETE GEÇİRMEK…

Bakınız; Kütahyamız da 1 ve 2. organize sanayi tamam. Tavşanlımızda 1. organize faaliyette 2. organizenin alt yapıları ihalede… Gediz de organize sanayimiz var. Simav’da da…  Bölgesel anlamda Altıntaş hava limanı münasebetiyle Zafer organize sanayi kuruluş devam ediyor.

Ve şimdi Kütahya’da 6. organize sanayi için Bor organize sanayisinin Emet-Hisarcık arasına kurulması gerektiğini savunuyoruz.

Kütahya’mızın 6 milletvekilinden 4’e düşüşü sadece merkezden değil, ilçelerden de kaynaklanmaktadır. Eğer bölgemizden göç sadece Kütahya ve ilçelerine doğru olsaydı bugün nüfus azalışı, vekil sayısı düşüşü gibi konulardan bahsetmeyecektik. Bölgemizden ve diğer geri kalmış ilçelerimizden göçler başta Uşak, Eskişehir, Manisa, Afyon olmak üzere dağılım göstermektedir.

Kütahya’nın gelişimi topyekûn ilçeleri ile birlikte kalkınmadan geçmektedir. Kütahya’nın 4. büyük ilçesi Emettir. Emet’te komşu ilçesi Hisarcık ile birlikte BOROSİB’e talip olarak bölgesel kalkınmayı hedeflemektedir. Zafer havalimanı münasebetiyle Altıntaş’a kurulan Zafer organize sanayi, bu mevkideki ilçelerimizin gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. İşte Emet –Hisarcık arasına yapılacak organize sanayide bu yörenin göçünü önlediği gibi hızla gelişim ve nüfus artışına neden olacaktır ki bu da KÜTAHYA’MIZIN büyümesi demektir.

Şimdi zehirini biz çekiyoruz, kaymağını başka yerler yiyor edebiyatı yapacak değiliz. Bizler sadece yöremizin değil KÜTAHYAMIZINDA Hakkını istiyoruz.

KÜTAHYA VALİSİ SAYIN AHMET HAMDİ NAYIR

KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİMİZ SAYIN KAVUNCU, SAYIN NAZLI, SAYIN TAN VE SAYIN GAZEL

KÜTAHYA TİCARET ODASI BAŞKANIMIZ SAYIN NAFİ GÜRAL

TAVŞANLI, SİMAV, GEDİZ TİCARET ODALARIMIZ VE DEĞERLİ BAŞKANLARI

KÜTAHYA AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI VE DİĞER PARTİ İL BAŞKANLARI

EMET VE HİSARCIKLI İDARECİLER, SİYASİLER, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BAŞKANLARIMIZ

Söz konusu Kütahya ve Kütahya’nın tüm ilçeleri ile birlikte kalkınması gelişmesi ise bu fırsat iyi değerlendirilmelidir.

Kütahya’da bor madeni denilince akla gelen iki ilçe vardır. EMET ve HİSARCIK o halde BOROSİB bu alana kurulmalıdır. 18/11/2016

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da