BU DEFA EMET HALKI SÖZ DİNLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR!!!! - Ercan Kolku

BU DEFA EMET HALKI SÖZ DİNLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR!!!!


Dayanışma derneği kibarını söyledi, kibarca eylem yaptı.Ama biz yazarken bu kadar kibar davranmayacağımızı ifade edelim. Ve sonunda diyeceğimiz talebi başında yazalım;Eğer Emet Tavşanlı yolu devlet yolu ise devletimiz hemen yapmalıdır.Yok Emet -Tavşanlı yolu il yolu diyorsanız,sayın Valimiz bu işe acilen sizin el atmanız gerekiyor.

 

Ak parti iktidara geldiğinde dedi ki;” Biz önce milletin parasını çarçur etmeyeceğiz. Yarım kalan  işler bitmeden,yenilerine başlamayacağız”

Doğru bir karar ve sonuna kadar destekleriz.Ama adalet gözeterek yapılırsa… Nasılmı?

Bakınız AK parti iktidarları öncesi eğer ki akla göre değil,siyasi prestije göre hizmet verildiğini kabul edersek, Emet gibi ilçelerin haklarının da çalınarak,büyük yatırımların başladığı diğer ilçeler yine avantaj kazandılar. Büyük yatırımları başlayıp devam etmekteydi.Emet gibi ilçeler de ise hala “Havadan resim çektik,alttan selfiye yaptık” teraneleri ile uyutuluyordu.

            Ve tabiî ki  bu defada Emet gibi yerler diğer yerlerdeki çalışmalar bitsin diye beklemeye alındı…Tıpkı Tavşanlı yolu gibi. TBMM meclis başkanı Mustafa Kalemli bizzat  bir radyo röportajımızda şahsımıza demiştiki;” Bak delikanlı, Tavşanlı -Kütahya yolu bitmeden Emet-Tavşanlı yolunun yapılması nı beklemek hayaldir…”

            Dediği gibide oldu.

            Bu arada  ilçeler arası HAKSIZ- HUKUSUZ- ADALETSİZ hizmet dağıtımı yapılınca Emet gibi ilçeler ufalmaya başladı. Ondan sonrada nüfusunuz kaç? Sayınız doktora yetmiyor, kaç arabanız geçiyor teranelerini dinlemeye başaldık. Kuruluşu Osmanlıya dayanan Milli mücadelede sembol direniş gösteren, ve şimdi adı büyük denilen birçok ilçeyi 10na katlayan bir ilçe ufaltıldıkça ufaltıldı…

            Sonra mazlumların haklarının savunucusu olduğunu iddia edenler iktidara gelince her şey düzelecek sanıldı. Yollar yapılacak,yeni yatırımlarla Emet büyüyecek falan filan… Her dönem Emet ilçesinde silme oylar alan iktidar 16 senede 45 km ‘lik yolun sadece 7.9 km’sini bölük  göçük! Açınca  biraz biraz sorgulamada başladı.. üstüne asit tankerleri kazaları artmaya başlayıncada halkın  düdüklü tenceresi fena kaynamaya başladı…

            Şuan için dayanışma derneği ve stklar,partiler bir nebze olsun kamuoyu ile ortak hareket ederek,   bir basın açıklaması ile düdüklünün patlamaması için  buharını  aldılar… Aldılar ama, altta devam eden kısık ateş, her an yeni patlamalarıda beraberinde getirebilecek görünmektedir.

 

Yapılmayan yollar, atanmayan doktorlar,servislerle göçler  derken düne kadar kızıldığında “ Kaç oyunuz var?” diyenler ve mensup olduğu partiler fena halde sorgulanır oldu. O sebeble iktidar partisi ilçe,il,genel merkez başta olmak üzere,Kütahya Milletvekillerinde mehlemönü  düşüncesini aktarmanın görevimiz olduğunu düşünüyoruz;

 Mehlemönü diyorki;”Mademki  5000 -7000 oyumuz var, ve vermesekte oluyor;BUDE FA EMET HALKI SÖZ DİNLEMEKTE KARARLI  GÖRÜNÜYOR HABERİNİZ OLSUN…”     

SAYIN VALİMİZİN DİKKATLERİNE…

Kütahya Valimiz sayın Ahmet Hamdi Nayir’in dikkatlerine sunuyoruz…

*Emet’te derhal bir  kanser tarama çalışması yapılmalıdıdır. İlçede kanser vakalarında artış gözlemlenirken, vatandaşların idrar tahlillerinde 35 olması gereken arsenik miktarlarının 111’lere çıktığı gözlemlenmektedir.Bilhassa emetborda çalışan işçilerde bu oranlar neden yüksek çıkmaktadır?

*Emet bor işletmesi bünyesinde bulunan Tehlikeli madde güvenlik uzmanı varmıdır? Son yıllarda asit tankerleri vakalarının artmasının ,ve yenilerinin olmaması adına tedbirler alındığına dair  raporlar varmıdır?İlçeye asit taşıyan Hicri Ercili firmasına son yıllarda ne kadar ceza kesilmiştir.Bu konular incelenerek basın yolu ile kamuoyunu bilgilendirilemezmi?

 *Emet-Tavşanlı karayolu asit tankerlerininde 3şeritli olması, fabrika güzergahında yerleşim yerlerinden geçmeyecek yeni bir güzergahın genel müdürlükçe yapımı sağlanamazmı?

* Mart 2018 de ihalesi yapılacak olan Sülfirik asit fb. İçin olumlu çed raporlarına rağmen kamuoyunda bilgi kirliği ve bölgeye zarar vereceğine dair endişeler vardır. Bu konuda halkı aydınlatıcı toplantılar düzenlenemez mi?

 

DUMANI ÜSTÜNDE LAF-MACUNLAR

 

HAMDOLSUN KALKINIYORUZ!!

 

2013Emet ilçesinde, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ilçe merkezi ve köylerindeki 737 vatandaşa bin 170 ton kömür yardımı

2014’te 850 vatandaşa 1300 ton

2015’te 900 vatandaşa 1500 ton

2016’da 1015 vatandaşa 1650 ton kömür dağıtıldı.

2017’de 963 aileye toplamda 1650 ton kömür yardımı yapıldı…

Küresel ısınma bir yana Kömürsel ısınmanın her yıl arttığı bir gerçek…Temennimiz   daha  çok proje bazında desteklerle vatandaşın hem geçimini sağlayabileceği hemde kömür gibi ihtiyaçlarınıda karşılayabileceği işlere kavuşması adına vakfımızın   yardım sağlaması… Yoksa vakfın kömür ocağı işletmeciliği asla sına ermez…09.01.2018

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da