BUGÜN GERİ KALAN YAŞAMINIZIN İLK GÜNÜDÜR! - Ercan Kolku

BUGÜN GERİ KALAN YAŞAMINIZIN İLK GÜNÜDÜR!


Laf olsun diye değil içimden geldiği için bir yeni yıl yazısı yazmak istedim.

İyisiyle, kötüsüyle, acı ve tatlı anılarıyla bir yıl daha geride kaldı. Peki sadece geride kalan 365 takvim yaprağımı?
Mutlaka  hepimizin olumlu veya olumsuz birçok yaşadığı 365 günden bahsediyoruz. Olumlu kazanımlarımız bizlerin ileriye daha umutlu bakmasını sağlarken,belkide yaşadığımız olumsuzluklar bir ömür boyu hayatımızı etkileyecek.

Kayıplarımızın, kazançlarımızın etkisi bizi belki bir ömür boyu etkileyecek. Ancak kalıcılığını koruyacak olan ve durmadan tekrarlanacak birşey varki birileri yine hatalarından ders almayacak. Yaşadıkları olumsuzlukları tekrarlamaya devam edecek. Israrla, durmadan...

Hep bir yerlerde ve birşeylerle kendilerini ‘haklı’ çıkarmaya çalışacanlar  2018 dede  bunu yapmaya devam edecek. Önemli olanın   olaylara büyük pencereden bakmak olduğunu ve yaşanılanlardan ders çıkarmanın olumlu katkı sağlayacağını göz ardı ederek…Yani yaşadıklarımızdan ders alabilmek. Geçmişteki kayıplarımızdan aldığımız dersler, gelecekteki kazançlarımızın temelini oluşturmalı diye düşünüyorum. Yoksa yaşamı boşun ayaşamış olursunuz…
Herkesi şapkasını önüne koymaya davet ediyorum. Çünkü siz şapkanızı önünüze kendi isteğinizle koymazsanız, yaşam bir şekilde sizin önünüze koyacatır.Hemde  hiç beklemediğiniz bir zamanda.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde yaşadıklarımızı değerlendirmek için herkes biraz sağduyulu olmayı denemeli. Yaşamınız ile ilgili fark ettiklerinizi, başkalarıyla paylaşmanız gerekmiyor. Kendinize itiraf etmeniz, kendinize yüksek sesle paylaşmanız yeterli. Bu bile çok önemli bir gelişim. Değişim herkes için. Gelişmek için değişmek şart. Değişim olmadan gelişim olmuyor.

 Önemli olan eksikliklerimizin olması değil. Eksikliklerimizin farkında olmamız ve eksikliklerimizi, tamamlamaya çalışma çabamız. Herkes yaşamda en iyisini hak ettiğini düşünüyor. Ancak hiç soruyor mu kendisine, peki ben yaşama ne veriyorum diye? İçinde bulunduğu topluma ne tür katkı sağladığnı hiç düşünüyormu?

 Bir markete gittiğinizde bile alacağınız bir paket süt için bir bedel öderken,nasıl gerek kişisel,gerek toplumsal bir çok kazanımın bedelsiz bir   şekilde size gelmesini bekliyorsunuz?

Geçmişi bir yana bırakır ve nefis muhasebesi yaparsanız, geri kalan yaşamınızı daha olumlu şekillendirebilirsiniz...

Herkese 2018 yılının en başta sağlık daha sonra ise kayıplarınızın az olduğu, kazançlarınızın daha sonra kayıplarla sizi hüsrana uğratmayacak kazançlar olmasını diliyorum. Herşey dilediğiniz gibi olsun...Bu yıla kadar yaşamdan ne bekliyorum ya da yaşam bana ne verdi, diyenlerdenseniz; geç kalmış sayılmazsınız. Şimdi ben yaşama ne verdim demenin belki de tam zamanı! 

EMET ADINA!

 2018’DE…

Devlet ve yerel  yönetim yatırımlarının arttığı,

Taşeronu, kadrolusu,memuru, amiri herkesin hak ettiği, hak ve yaşama kavuşması,

Yollarının düzleştiği, insanlarının kendi memleketlerinde tedavi olabildiği,

Sülfirik asit fabrikası yapımında vazgeçilerek geleceğinin kurtarıldığı,

Servis veren değil, dışarıdan servis alan  yoğunluğa kavuşulduğu,

Yeni oteller,apartlar yapılarak termal şehri olmaya başlandığı,

Fitne,fesat,gıybetin yerini paylaşım, birlik ve beraberliğe bıraktığı BİR EMET DİLEKLERİMİZLE…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da