ÇÖP OLAYINDA DIŞ GÜÇLERİN PARMAĞI, NE PARMAĞI KOLU VAR? - Ercan Kolku

ÇÖP OLAYINDA DIŞ GÜÇLERİN PARMAĞI, NE PARMAĞI KOLU VAR?


Bu nasıl bir sistemdir arkadaşım ya.  Her özelleşen kurum ve işlerin suistimal edilmesi ve vatandaşa eziyete dönüştürülmesi  nasıl bir hizmet anlayışıdır?

                Telekom,elektrik, gibi kurumlar özelleştirilince telefonlar doğru dürüst çekmeyip   gerçek yerinde ceplerde durduğundan, mum ışığında romantik akşam yemekleri malum çoğalmıştı.Şimdide  çöp işi özelleşince  milletin ne yiyip ne içtiğini günlerce sokaklarda teşhir edebiliyoruz.Hemde buram buram kokularıyla!

                Emet toplamda 51  km2 yerleşim yüzölçümüne sahip bir ilçe Toplamda   51 km2noktada 550 çöp konteyneri var.Her gün merkezde alınması gereken 550 adet… Kükab tan çöp ihalesini alan firma her gün Emet ilçesine sadece 1 araç gönderiyor. Bu araç sabahtan akşamüstü 16.00’ya kadar 51km2 alan içerisindeki 550 çöp konteynerini alması lazım.

                Alması lazım zira 16.00’dan sonra gece 24.00’e  kadar belirlenen 4-5 köyde çöp toplasın… Ha bu arada Emet köylerinde toplam 400 adet çöp konteynırı var.Köylerle bir yüzölçümümü 951 km2 Belediyelerin çöp toplaması yasak… Toplarsan nereye dökeceksin aldığın çöpü hikayeleri…Çevre bakanlığı anında keser cezayı.Ama düzenliçöpü alınmayan,tek araçla Emette kamyonculuk oynayan firmaya   para ödeyen halk ve belediye ceza kesemez. Çevre bakanlığına sesini duyuramaz.

                Belediyelerin Kükaba borcu olsada genelde yapılandırılıyor, sorun aşılıyor,ama borçlar büyümeye devam ediyor. Borç halk sğalığı adına hizmete engel değil. Firma genelde parasını alıyor. Kükab  yönetimiyle işi çözüyorsun.Ama sistemde arıza var.  Kardeşim 2 sene önceden  firma elektrik üretimine geçmeliydi. Bu ihale  şartnamesinde açık ve fesh sebebi… Toplanan çöpler enerjiye dönüşecek.Buradna gelen enerji bedeli toplanan ilçenin  faturasından düşecek? Ee, nerde?

                Bakın merak edip Haziran ayında çöp toplamadan belediyeye kesilen faturayı araştıdım. O ay için 53 bin tl… Haziranda katı atık adı altında ne toplanmış? 13 bin tl .Kafadan 40 bin tl içeri… Kışın külü ,bk.püsürüydü ekle yılda milyona yaklaşan faturalar.Üstelik hizmet alamıyorum,hesaplama yanlış, hak edilmeyen ücret talep ediliyor diye mahkemelik oluyorsun,dinleyen yok. Kükab bizim gibi ilçelerin şikayetlerin haklı buluyor kesiyor firmaya 2.5 milyon ceza.. Para yine Kükabta… Kardeşim madem bu ilçelerden haksız ücret alındı,kestiğin ceza paralarını bu belediyelere geri ver.Yada boçlarından düş .Yok…

KOMİK AMA GERÇEK! BELEDİYELERİN ÇÖP ALMASI YASAK!

                Hani asitten Emetbora kesilen ceza gibi? Memleketi asit ve b.k pardon çöp götürüyor, ama müeyyide kurumlar içerisinde.Çevre bakanlığı keser Etimadene cezayı.Etimaden hesaplarından kağıt üstü Çevre bakanlığına geçer Emete yansıyan bir şey yok. Kükabta keser cezayı,belediyelere yansıyan bir şey yok.Üstelik çöp dolayısı ile vatandaşla karşı karşıya yine belediyeler gelir.Aşağı tükürsen kendi ilin kendi insanın,yukarı  selam versen alan yok!

                Neymiş efendim Kütahya ve ilçelerinde çöp ihalesini alan firma bilmem kimlerin dünürlerine dayanıyormuş.  Geçin bu işleri.İnanmayın.Komplo bunlar.Burası Türkiye. Avrupanın gıpta  ile takip ettiği ülkemde! Dünürdü dürümdü işlermi yeni sistemimize? Kesin bu çöp olayında da dış mihrakların parmağı var.Ne parmağı,kolları var! Hızla büyüyen ülkemizde memleketimizi çöplüğe  dönüştürmeye çalışsalarda ,başaramayacaklar.

                Bizler Türk milleti olarak çöplerimizden yeniden doğarız.

Doğarızda siz gelin en iyisi bu çöp işlerini yine belediyelere bırakın.Belediyelerdeyken  hiç olmazsa sabah akşam çöp alınırdı.Şimdi sabah merkezdeKütahyadan gelen çöp arabasıyla  çöpleri alıyorsunuz. Öğlen Bimin araba geliyor… Mallar boşaltılıp kutular çöpe atılıyor, ertesi güne kadar alan yok. Belediye dur ben alayım dese,hemen rapor tutank,ceza kesmeye kalk. Al  sana çevre kirliliği ve halk sağlığını tehdit…

Ha, geri dönüşüm olmasın mı? Olsun kardeşim. Çevre ve şehircilik bakanlığı her ilçenin çöp yüzdesini hesaplasın, otomatik belediye paylarından düşüp, arıtma tesis ve enerji üretim tesislerini kursun. Bu işi ne firma nede belediyeler keyfiyetine bırakmasın. Hem doğaya çöp boşaltımı ortadan kalksın,hemde üretilen enerji ile elde edilen gelir yine halka dönsün. Aralarda bir yerlere sıkışıp paralar  dürüm olmasın!

 

YA ONLAR KAZANSAYDI!

                Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazanılan Büyük Zafer'in bugün 96'ncı yıl dönümü. Bizi bağımsızlığımıza götüren bu zafer Seyhan Belediyesi tarafından da dikkat çeken mesajlarla kutlandı. Kentin farklı noktalarına asılan afişler Yunanca, Fransızca ve İngilizce olarak hazırlandı ve '30 Ağustos'ta onlar kazansaydı, duyurular böyle olacaktı' denildi. 

                Çarpıcı bu çalışma bizleride etkiledi.Hakikaten savaşı onlar kazansaydı,şimdi Emetin dört bir yanında Yunanca resmimizdeki pankartları görecektik.

                Çok şükür zaferi biz kazandık.Ve 30 Ağustos zafer bayramını ana yurdumuzda, ana dilimizle kutlayabiliyoruz.

En büyük zaferi bizlere kazandıran Atamıza,Mehmetçiğimize  şehit ve gazilerimize minnettarız.

 

 

EMETBOR ASİT KAZASININ SUÇLULARINI AÇIKLIYORUM…

EMETİN ALTI ÜSTÜNE GELECEK!

ERCAN KOLKU SALI MAKALESİNDE…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca