DUMANI ÜSTÜNDE LAF-MACUNLAR 2017-1 - Ercan Kolku

DUMANI ÜSTÜNDE LAF-MACUNLAR 2017-1


Emet seçme sayısı 8.222

Emet su abonesi sayısı 6000

Emet trafiğe kayıtlı araç sayısı Çavdarhisar ve Emet dahil 12.500 (Bunun 6000’ninin kaydının Emet olduğu tahmin ediliyor.)

Emet’te milli eğitim düzeyinde öğrenci sayımız 3.250…Bunun yaklaşık 3000’ini 18 yaş altı…Yani seçmen saymız olan 8.222 de görünmüyor…( Köy ikametgah falan çıkaralım,2500 merkez kabul edelim.

Emet meslek yüksek okulu öğrenci sayımız 1119…( Emetli olup öğrenim gören yüzde 20  öngörülüyor.Ve yüzde 90 ikametgahları burada değil.)

Bu veriler yanında Emet nüfusu 11.290

BİR YERLEDE FENA KAÇAK VAR …

Hemde fena kaçak… Tahminlerimize göre Emet nüfusumuz 13 binin üzerinde.Ama tabela 11.290-11.400 arasında gezip duruyor.

Su kaçaklarıyla su işleri ekipleri,elektrik kaçaklarıyla elektrik idaresi uğraşıyor.

Nüfustaki  kaçağı arızasını gidermekte başta muhtarlarımız,nüfus müdürlüğü,belediye zabıta,emyo yöneticilerimize düşüyor…

Emetbor’un servisle Kütahya ve Tavşanlıya adam kaçırmasına ise artık şaşırmıyoruz!

Tahminen 2000 bin insan kaçağımız var.

Kişi başına göre belediyeye ,kaymakamlık vakıfa gelen kaynaklar, doktor öğretmen atamalarında nüfus kriterleri derken

Nüfus kaçağıyla mücadelede milli seferberlik ilan edilmeli…

Emette yaşayıp,Emet’te karnını doyuran,okuyan ikametgahınıda buraya alıp,yaşadığı şehrin gelişimine katkı sağlamalıdır. Üstelik ikameti burada olan için gelen paradan yapılan hizmetlerden ikametsizlerde yararlanmakla kul hakkı yediklerini iyi bilmeliler…

 

 

SEN KİMSİNDE HALKI BÖLÜYORSUN?

 

Referandum sürecinde Evet diyenlere vatanı bölüyor, hayır diyenlere terörist diyen kim varsa bilinki halkı kin ve nefretle bölmeye çalışıyor…Kendi doğrusu dışındakileri ötekileştirerek asıl vatan hainliğini yapıyor demektir.

Kardeşim 16 Nisanda herhangi bir partiye oy vermeye gitmeyeceğiz.

Ak partili olup Hayır diyebilirsin, CHP li olup Evet diyebilirsin… Parti disiplinide neymiş? Partilere oy vermeyemi gidiyoruzda  parti disiplininden söz ediyoruz? Ufacık Emet ilçesinde bile Hayır diyene  terörist demeye kalkan  soytarılar, Evet diyene Erdoğan yalakalığı yapıyor diyen zurnalar var…

Vatandaş gider hür iradesiyle  sandığa,ama Evet der ama Hayır… Kimseyi bağlamaz…

Halka iyilik etmek istiyorsanız,değiştirilmek istenen anayasayı maddelerini anlatın. Halkı aydınlatın.Bir taraf Yeni uygulamanın getireceği faydaları,diğer tarafta  olabilecek  zararları anlatır.Halkta yorumlar kararını verir.

MİZAH PENCERESİNDEN REFERANDUM

Referandum sürecinde öyle komik şeyler yaşanıyorki, mizahçılarımıza bol malzeme çıkıyor.

Mesela  Hayrlı Cumalar sözü… Evetli Cumalar olmaz denilip, sıkça sulandırılan konuların başında geliyor…

“Hayırda hayır vardır”,”Brliğin yolu Evet demekle geçer “ vs.

Referandum şarkılarıda ayrı bir hava;

“Büyük bir millet güçlü bir devlet,Son güne kadar biz varız elbet,Haydi büyük ülkem haydi tam gayret,Gelecke nesiller için tabiî ki evet”

“İnsan beşer, bir gün şaşar mutlaka.Emanet edilmez her şey tek akla. Düşmez, şaşmaz bir Allah“Hayır” olur inşallah”…

Şakire çay yok gibi Hayırcıya çay yok muhabetlerine ise hiç girmiyoruz…

Olaylara birazda miahi yönden bakarak gereksiz gerginlikleri önleyebiliriz. 16 Nisandan sonra da biriz,beraberiz… Öyleyse KAVGAYA HAYIR,BİRLİĞE DOSTLUĞA KARDEŞLİĞE EVET diye başlayıp, özgür irademizi sandığa yansıtıp,ülkemiz ve halkımız için güzellikler dileyelim…

74. DÖNEM  DOKTOR ATAMALARINI KAÇIRMAYALIM

Kütahya Milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun gayretleri ile 73. dönem atamalarında 1 genel cerrah,1 anestezi uzmanı,1 aile hekimi ve 1 pratisyen hekim ataması gerçekleşti. İnşalahh dotorlarımız kısa sürede görevlerine başlayacaklar.

74. dönem   doktor atamaları için bu ayın 27’sine kadar doktorlarımız bakanlığa başvurularını yapacaklar…Kuralar ise daha sonra…

İlçemizin  Hisarcık ilçemizle beraber 40 bin nüfusa hizmet verdiği düşünülürse Emet devlet hastanesine kadın doğum ve çocuk doktorlarımız kadrolarıd ainşallah bu atamada dolar. Bu konuda parti ilçe teşkilatımız ve her zaman olduğu gibi Milletvekilimiz sayın Kavuncu’nun gayretlerini beklediğimizi ifade edelim.

Haydi vekilim, bir gayret daha..Emet sizden kadın doğum ve çocuk doktoru istiyor…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca