EMET BOR FABRİKASINI TAVŞANLI ORGANİZEYE TAŞIYALIM!!! - Ercan Kolku

EMET BOR FABRİKASINI TAVŞANLI ORGANİZEYE TAŞIYALIM!!!


EMET BOR FABRİKASINI TAVŞANLI ORGANİZEYE TAŞIYALIM!!!

                Yazık,yüzlerce işçimiz yollarda mağdur olmasın… Tavşanlıya git gel,git gel… Karda kışta kıyamette… Hele birde Kütahyaya geçenler varki, işleri dahada zor…  Erkenden kalk,1.5 saat yol çek,işe gel… Toplayabilirsen performansını bor madeni topla zor iş…

                Şimdide taşeron işçilerde  servis istiyormuş… Fabrikadan çok şehirlerarası otobüs terminaline dönmüş  Emetbor işletmesini Tavşanlı ya yapılacak 2. Organize sanayine taşıyıp sorunu kökten halletmek lazım… Ne kadroluyu,ne taşeronu mağdur etmeye hakkkımz yok! Ayrıca Ne luzumu var kardeşim, çuvalla servis paraları dökmeye…

                Eğitim yüzünden gidiyoruz deyip duruyorlardı. Hükümetin anlamsız sistem değişkilikleri ile liseler  mahalle mektebine dönüşünce bunun pek önemi kalmadı. Ha şimdi Emete kaymakam Hasan Çiçek,Ak parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’ ve Ak parti Emet ilçebaşkanı Hüseyin Doğan’ın üstün gayretleri ile TEMATİK lisesi açılacak.Eğitim mazereti sıfıra düşecek… (İş garantili teknik okul… Bu okula ikametgahı   Emette olmayanı bahçesinden geçirmemek lazım… Yoksa 2 gün sonra bu okulada civar ilçelere servis yapabiliriz.)

Sağlıksa şükür Emette hastane ve kadro yavaş yavaş rayına girmeye başladı… Eksik yokmu,elbette var..Ama   öncelikle iyi gidişatı görüp,destekle  daha ileriye götürmek için çalışmak lazım.

Göçe neden Yolsa kardeşim madem kötü bu yolu servislerle her gün neden çekiyorsun? Otur oturduğun yerde Emette…

                Emete gelince hak hukuk, başka yere gelince ikametgahın yoksa Pazar tezgahı bile açmaya izin yok.Başlarım sizin adaletinizede hukuğunuzada… Birazda memleket hukukuna bakın kardeşim.

                Bu arada Emetbor işçi servilerinde taşeron kadrolu sorunları yaşanmaya başlanmış…  Yolcu otobüsü gibi servislerle Tavşanlıya Kütahyaya gidip gelmek isteyenler, neredeyse beni evimin önünden alsın diye yola çıkmayan işçiler! Vs vs…

                İşçiler kardeştir…Birbirlerine kırdırmayalım…  Şehiriçi servis dışında alayını kaldırıp,Birliği kardeşliği sağlayalım. Servis istiyen kadrolu kardeşim, yaşamak istediği şehirde kendine uygun iş bulsun… Taşeron işçi Tavşanlıdan gelip gideceğine girsin Tavşanlı organize sanayide işe,Kendide rahat etsin bizde rahat edelim…Emette ikamet edip,işsiz gezen bir gencin hakkını gaspetmesin. Yaşadığı Tavşanlıda  organizede iş çok. Açsın memleketin önünü,yada adam gibi memleketinde oturup,işine gidip gelsin.

               

                               WATSAPTA DEĞİL,EMETSPORDA GENÇLER  GRUP KURACAK

 

                               İlçemizde 5 aydır görev yapan kaymakam Hasan Çiçek’in özellikle eğitim ve spor alanında yaptığı çalışmalar takdirle takip ediliyor.

                                Emette çocuklarımızı ve gençlerimizi güzel sanatlarla tanıştırmaya kararlı kaymakam Çiçek, açtığı piyano ve bale kursları, her okulda resim atölyeleri ile öğrencilerin ve velilerin ruhuna hitap ediyor. Kaynarca mahallesinde bulunan eski Sağlık okulunun üst katı müzik atölyesine dönüştürülürken,  ilçeye girmemiş enstrümantellerle de gençlerimizi,çocuklarımızı tanıştırıyor.

                               Olumlu ve gerçekleştirilebilecek projelere  sıcak bakışı kadar desteğide sağlayan Kaymakam Çiçek’in  bu enerjisini en iyi değerlendirenlerden birisi Emetspor yönetim kurulumuz oldu. Başkan Hüseyin Özbeyaz ve yönetim kurulu,  Kaymakama sundukları binayı lokal olarak değerlendirme projesini gerekli desteğide sağlayarak hayata geçirdiler.

                Geçmiş yıllarda spor kulüplerimizin lokallerinin gençlerin toplanma merkezi olduğunu, kulüpçü büyüklerin gençlere  sosyal ve kültürel anlamda yol gösterdiği,çeşitli sanatsal faaliyetlerin yapıldığı lokal kültürü bu çalışmayla geri geldi. Belki  spor lokallerimiz son yıllarda oyun kahveleri olarak amacından uzaklaşmış olsalardı bile yinede gneçlerin toplanma merkezi olarak önemli bir boşluğu dolduruyorlardı.

                Belediye başkanı Mustafa Koca’nın Emetbelediyespor’u kurarak basketbol,volaybol gibi diğer amatör branşlar kadar, futbol okulu ile çocuklarımız spora yönlendirilirken;Kaymakam Hasan Çiçek’in güzel sanatlar ve spor desteği ile Emette çocuklarımız ve gençlerimiz hiç olmadıkları kadar şanslı bir dönem yaşıyorlar. Gelişen teknolojide akıllı telefonlar, ve internet dünyası ile sanal alemde yaşayan gençlerimizi sosyal ve reel yaşama çekmek adına oldukça önemli lan bu çalışmaları takdirle izliyoruz.Temennimiz idarecilerimizin çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel olduğu kadar ruhsal gelişimlerine de katkı sağlayacak bu hizmetleri artırarak devam ettirmeleri.

Artık Emette gençlerin çeşitli sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri spor kulüplerinde kendilerini bir araya getirecek mekanlarıda var.  Hem kafe, hem elektronik oyun salonu,hem kütüphane, hem müzik atölyesi derken, Emetsporun ynei lokali gneçlerin kültür evi olacak.

                Teşekkürler Kaymakam Çiçek ve teşekkürler Emetspor yönetimi…

EMETE GELENDE AĞLAR,GİDENDE…

                Emet için meşhur laflardandır… Emet ilçesine atanan bi memur  önceleri “ Ülen ben nereye geldim? “ türküsü söyler… Ama zamanla yaylasını,termalini, tarihin, kebabını,pidesini, mehlemönü çenesini,muhabbetini görünce bizlerden birisi olur çıkar…

                Ve tayini çıkıncada budefa “ Saklı cennet Emet’ten ayrılmak “koyar adama…

                Emet müftümüz sayın İsmail Temur ve Mal müdürümüz sayın Cemalettin Aydın ve jandarma komutanımız sayın Resul Murat Kılıçaslan’da son dönem bu kervana katılanlar arasında yer aldı…

                Fahri hemşehrilerimize memleketimiz verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederken,yeni görev yerlerinde ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileklerimizle her zaman kapılarımızın açık olduğunu belirtmek istiyoruz. Emet’i istesenizde unutamazsınız.Ara sıra geli geliven Gali!!!

               

               

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
28Nis
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da