EMET DOKTOR SORUNU VE YENİ UYGULAMA - Ercan Kolku

EMET DOKTOR SORUNU VE YENİ UYGULAMA


Geçen sayımızda yer alan haberimizde Emet devlet hastanesi uzman kadrosunun 7’ye yükseltildiğini,ayrıca statüsününde sözleşmeli doktorda doğu illerinde uygulanan 4924 sayılı yasaya dahil edildiğini ifade etmiştik.

Şimdi Emet’in doktor meselesi bugünlük bir mesele değil. Sayın Kavuncu’da bu dönem ilk defa Milletvekili olmuş biriside değil. Sayın Kavuncu,2011 yılından bu yana Kütahya Milletvekilidir.

Kendilerinin de TBMM sağlık komisyon üyesi olduğu dönemde Emet devlet hastanesinde 2 cerrah 2 dahiliyeci,1 kadın doğum,1 anestezi uzmanı 1’de çocuk doktoru olmak üzere 7 kadrolu doktorumuz vardı. ( Genel cerrahlar Mustafa Yemiş,Mustafa Yıldız,Dahiliye Emel Zeybek ,Bünyamin Aydın,Kadın Doğum Çağcıl Yetim,Çocuk dokturu Seher Çakır, ve anestezi uzmanı Kamil Güney aynı zamanda hastanede görevdeydi)Ve hepside Emet devlet hastanesinde görev yapmıştı. Hemde uzun süre…

Zaten sayın Kavuncuya en büyük eletirilerimizden biriside buydu;” Kendileri sağlık komisyon üyesiyken 7 doktorumuzda tam kadro Emetteydi.Şimdi bu komisyonun başkanı olmuşken neden kadrolarımız eksik?

Sağolsunlar kendileri cerrah,anestezi uzmanı,çocuk dokturu konusunda yoğun bir çalışma ile yeniden hastanemize kazandırdılar. Hatta Aile hekimimizinde tayin gerçekleşsede bizce bakanlığın saçma bir yöntmeliğince Aile hekimlerinin Kütahyada dilediği yerde sözleşme imzalama lüksünden Emet’ten transit gittiler.

Şimdi sayın Kavuncu’dan tek eksiğimizi kalan Kadın doğum uzmanı konusunda eksiğimizi tamamlamalarını talep ediyoruz.

Son uygulama ile ise, Milletvekillerimizin ve siyasilerimizin yapmak istediği, binbir zahmetle kadroları çıkarılan doktorların ilçede kalmasını sağlamak.

İşte burada da 4924 sayılı yasayı Emet’ede uygulatarak ilçemiz adına önemli bir avantaj sağlattılar. Emet devlet hastanesinde görev yapacak uzman doktorlarımız sözleşme imzalarken 4924 ‘ten yararlanacaklar. Böylece maaşlarında 2000 ila 2500 TL artış olacağı gibi, döner sermeye katkısı ile bu rakam maaş sonrası 4000 ila 4500 TL arasına yükselecek. Doktorların Emet’te durması için şartlarını iyileştirme adına önemli bir adım. İnşallah kadrolarımız bu avantajlarla dolar.

DOKTOR ARTTIMI,AZALDIMI MESELESİNE GELİNCE

Öncelikle haberi yazarken eksik bilgi nedeniyle bir konuda yanlış bilgilendirme yaptığımı ifade etmek istiyorum.

Yukarıda sayın vekilimiz Kavuncu’dan tarafımıza gelen mail’dede görüleceği üzere doktor sayımız 5’ten 7’ye yükseltildi ibaresi yoktur.

Peki nereden çıktı bu derseniz? Onu anlatacağım.

Bir dönem Hisarcık devlet hastanesinin statüsüde değişince Emet kadrosu 5’e düşmüştü.Haluki Emet ve Hisarcı hastanelerinin bu uygulama ile güç kayedeeği, kdroalrı doldurulamayacağı da tartışılmıştı. Ayrıca aile hekimlerini nedense uzman doktor kadrosunda saymıyorduk.

Sağlık poltikaları nedeniyle düzenlemeler yapıldıkça kadrolar değişiyor. Önceden 2 cerrah 2 dahilyeci kadromuz varken şimdi bunlar bire düşüp 2 tane aile hekimi kadrosu eklenmiş oluyor. Ve tabiî ki sayı yine 7’lere gelmiş oluyor.

Sayı artma,çıkma konularına sıkça taraf olmuş birisi olarak bizlerde olayı 5’ten 7’ye yükseltildi diye değerlendirince yanlış anlamalara yol açtık.

Esasında doktor kadromuzun artmasından çok doldurulmuş doktor kadrolarımız daha önemli… Ve dolması adınada yapılan uygulamanın başarılı olması ise en büyük temennimiz.

EMET VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALIDIR

 

Milli Mücadele yıllarınının Emet adıan sembol ismi Dr.Fazıl DOĞAN… Emet ilçesinde bölgemizde ilk müdafa cemiyetinin kurulmasını sağlayan ve eski handa açtığı muayenehane ilede o yıllarda halka ücretsiz sağlık hizmeti veren doktorumuz…İstiklal madalyalı kahraman…

Yıllar sonra yazdığı anılarında “Toprağımızda tek bir Yunanlı bırakmadık. ? diye candan sevinen Emetliler’in bu büyük kahramanlığını işgal altındaki başka yerler de gösterseydi düşmanın birçok kaleleri alarak Anadolu içlerine girmesi bir hayal olurdu.?” Diye yazarak EMETLİNİN DİRENİŞ’te gösterdiği müadelenin HAKKI’nı veren doktorumuzun bizlrde hakkını vermeliyiz.

Her yıl ölümüne kadar Oğlu ve (Allah sağlklı ömürler versin)torunları ilçemize gelen DOĞAn ailesine geçmiş yıllarda yapılacka bir okul, bir hastane vb yere atalarının isminin verilmesi sözü verilmişti.Önce anaokuluna,daha sonra 3. toki mevkine yapılan okula…Ama olmadı. Şimdi sözde durma zamanı…

Emet ilçesine yapılan yeni hastanemizin adı,hem kurtuluşu temsil etmesi, hemde Emet’’te Cumhuriyet öncesi milli uyanışta Emet halkına hem liderlik hemde doktorluk hizmeti vermiş doktorumuzun ismi gelecke nesillere aktarılmalıdır.

Yeni hastanemizin adı EMET DOKTOR FAZIL DOĞAN DEVLET HASTANESİ olmalıdır…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca