Emet Gündemi Ülkemiz Gündeminden de Hızlı - Ercan Kolku

Emet Gündemi Ülkemiz Gündeminden de Hızlı


Maşallah  ilçemizin gündemi ülke gündeminden hızlı değişip gelişiyor…
    Emfest, orman yangını, termal tesislerde çıkan  ihale yangını, kurak yaz ve alt yapı çalışmalarıyla   susuzluk  derdi derken  yetişmek mümkün değil.
    Biz bu sayımızda her konuda işin özeti fikirlerimizi birkaç paragrafla anlatmaya çalışacağız.Tabi makalemiz bitesiye gündem değişmezse!

ORMAN YANGINI İLE SADECE YÜREKLERİMİZ YANMADI

    Binlerce,milyonlarca orman canlısı yandı…  Daha 1 ay önce Orman bölge müdürümüz sayın Birol Dündar’ın basın toplantısı için Kütahyay gittik. Yangın sezonu başlarken Orman bölge müdürlüğü nezdinde mevcut ekipman ve personel hakkında bilgiler aldık. Türkiyede 8 İHA’dan birinin bölge müdürlüğümzde olduğunu öğrendik. Temmuz ve Ağustos aylarının orman yangınları için kritik aylar olduğu konusunda kamuoyunu uyarmaya yönelik haberlere ağırlık verdik.
    Ve maalesef bu toplantıdan sonra ormanımızın gücünü ilçemizde  görmek zorunda kaldık.270 hektar alanımız kül oldu. 
2017 yılı  Emet kabaklar köyü yangınımızda 495 hektar alanımız zarar görmüştü. O yangında  müdahele  gücü,helikopter sayıları   demekki yetersizki 500 hektar alan yandı. Ama bu yangında Orman bölge müdürlüğü,Kütahya Valiliği, Milli Savunma   bakanlığı derken,28 helikopter 5 uçak bölgemize sevk edildi. Onlar olmasa,   bu yangında zararlar  binlerce hektara doğru giderdi.
    Osebeble başta tüm bürokratlarımız  ve siyasilerimiz olmak üzere sahada canla başla mücadele eden Orman personelimiz, sivil halkımız,köylümüz,sivil toplum örügtlerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz.    

 VATAN KURTARIYORUM DERKEN KAOS YARATMAK!

Yangının çıkmasına mukabil sosyal medyadan yapılan  çağrılar, insanların kendi özel araçları ile olay yerine gitmeleri yardımdan  çok kaos yarattı. Jandarma olay yerine haliyle almazken oluşan araç trafiğinde itfaiye ve iş makinelerine  engel çıkmış oldu. 
    Bu tür durumlarda koordineyi yerel yöneticilere bırakmak gerekir. İlçe kaymakamlığı,Orman müdürlüğü koordinesinde yapılır.  Bu durumalarda olay yerine toplu taşıma araçları ile gidilir. Ama sela verir gibi herkesi   davet edersen yardımdan çok kaos yaratır zarar verirsin.

 BİLAL SONSES KONSERİNDE NELER OLDU?

    Malum  bizde bir şeye muhalifsen doğrusu yanlışı fark etmez her şeye muhalif olmaya kalkarsın.Mesela orman yangını ile çatışan Emfest final konserinde olduğu gibi…
    Emfest’in final konseri ünlü sanatçı Bilal Sonses’ti. Sanatçının konseri için günler öncesinden otelden yer tutan vatandaşlar oldu. Üstelik konser günü öğleden sonra komşu ilçeler, il merkezi ve dahi Uşak bölgesinden konsere gelen halk vardı.
    Emet termal resort  genelde 5 bin insan alıyor. Ama o gün, sahnenin ortası, yukarda sahnenin etrafı insan kaynıyordu.  7 binden fazla insan bölgedeydi.
    Sanatçı 16.00’ da ilçeye gelmişti. Orman yangını 18.00’de başladı.  Konser saati olan 21.30’ a kadar  yangın kontrol altına alınabilinir mi diye beklendi… İlçenin kaymakamı Belediye başkanı,  müdürleri hepsi koordine bölgesindeydi.  Aşağıdaki kalabalığıda olaysız dağıtmak önemliydi.
    Sonuçta sanatçı 21.40’da sahneye çıkarılıp en popüler 4-5 şarkısından  potbori türünde şarkılar ile sahne aldı. 22.05’te ezan vakti girince   konsere ara verildi. Bu sırada cep telefonu ile  konser alanına bağlanan belediye başkanı Hüseyin Doğan olayın son durumunu aktarıp, konsere gelen binlerce insandan özür dileyerke ,bundan sonraki bölümünün kesilmesinin daha uygun olacağını belirtti.
Karar alkışlarla karşılanırken  binlerce kalabalık 5 dakikada olaysızca alandan ayrıldı.
    Yok yangın varken konser devam etti,yok eğlendiler…Bunları diyenlere itibar etmeyin. Konsere gibden binlerce Emetlimiz var,Orad ayaşanaları kendielrindende teyit ettireiblirsiniz gerisi hikaye..
    20-25 dakika sanatçının sahne alması ile hem fanları ve sanatçı için ilçeye gelen, festival alanına inen halkın tabiri caizse gazı alındı,hemde yerinde bir kararla   iptal edildi. Buna kriz yönetimi denirki, festival komitesi ve başkanın isabetli bir kararıydı.
    Ercan bunları   ayrıntılı nasıl yazıyorsun,nerden biliyorsun derseniz;Festivalin başından beri komitedeyim.Her konser,her etkinlikte aktif olayların içinde, koordinesinde görevlilerden biriyiz. E bunlarıda biz bilmicezde, yangın zamanı  lunaparkta gezip,konser neden iptal edilmedi diyenler mi bilecek?
    
    EMFEST  İLÇEME YAKIŞTI

Emfestle ilgili makalemizi gelecek sayı yazacağız.Ama kısaca şunu belirtelim. Belediyeler  şehrin imarı kadar insanların ruhunuda imarla görevlidir. Emet halkının bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Ve ilgide muhteşemdi. 9 günlük programda  onbinler festivale giriş çıkış yaptı. Demekki bunlar lüks değil,halkın beklentisi…Ve umarız önümzüdeki yıllardada büyüyerek devam eder…

OTEL İHALE VS  KARARLAR FALAN FİLAN


    Hukuk ne der, bundan sonra ne olur, neden böyle oldu ,gibi ukalalık yapacak değiliz.Mutlaka kanunlar ve mevzuatlar doğrultusunda olay çözülür. Buna inanıyoruz.
    Çünkü Emet belediyesi,    ihaleyi daha önce alan firmadanda, şimdi alan firmadanda katbe kat üstündür. Bir kamu kuruluşudur ve Emet halkınındır. Kanunları arkalarına alıp o veya bu şirketin Emetin geleceğini ipotek hakları yoktur,bu hakta verilemez.
    Her şeyden önce şu bilinmeli..Emet belediyeside , o veya bu alsada Emet termal otel tesisleri benim halkımın benim ilçeminidir. Gerisi teferruat…
Makale gazete yayın tarihi 30 Temmuz cumartesi2022

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca