Emet'te 8 Bin İnsan Karantinada Akıllar Tatilde! - Ercan Kolku

Emet'te 8 Bin İnsan Karantinada Akıllar Tatilde!


Salgınla mücadele yaşananlar bataklık kurutmaktan çok,sivrisineklerle mücadeleye dönüşmeye başladı…
    Son örneğide Emette görüldüğü gibi…
    Bakınız yazınca hemen farklı yönlere çekiyorlar ama işin doğrusu budur.Emet’te binlerce insanın bir araya geldiği Emetbor işletmemiz yayılım hızını tetikleyen kurumların başında gelmektedir. Ve daha öncede  yazdık kurum idarecilerimiz  hijyen,maske  bol bol dağıtıp, cezai müeyyideler dair her türlü tedbirleri almalarına rağmen engel olamıyorlar.Olamazlarda.3. dalga  maalesef buralardan yayıldı.
    İşçilerimiz pozitif çıktı,Emette 2 mahalle komple karantinaya alındı. Emetbor işçisi pozitif çıktı, malı karantinaya alındı. 4 işçi pozitif çıktı,gitti ailelerine bulaştırdı,Yarış köyümüz karantinaya alındı. Alınsın halkımız sağlığı için ama,  radikal kararlar alınmadıkça karantina bitiş süreçleri sonrası aynı durumlar tekrar tekrar yaşanacak.
    Çünkü bu ilçenin yüzde 80’i çalışan işçilerimiz memurlarımız vasıtası ile Etimadendir.  Biz virüs fabrikadan yayılıyor demiyoruz. Biz  Emetle fabrikamız içiçe, çalışan işçiler ve ailelerini düşününce yüzde 80ler direk etkili diyoruz. İşletmemizce tedbir alınmıyor demiyoruz. Bilakis tedbirler hat safhada ama  virüsün yayılım hızına karşı yetmiyor, yetemez diyoruz. Servisleri kaldırın herkes Emete yerleşsin demiyoruz. Esnek çalışmalarla 3 gün ilçe  dışında gezip, 4. Gün fabrikaya gelmenin mantığı yok diyoruz.
        Karanlıkta masa tenisi oynamaya başladık diyoruz. Topun nereden geleceği belli değil, habire karanlığa raket sallar duruma gidiyoruz diyoruz. Akıllar yıllık izine çıktı,ruhlar tarumar oldu diyoruz. EMET değil, önce EMETBOR karantinaya alınmalıdır! 
    Tamam mutasyonlu virüs,yayılım hızı fena… Ama virüs kaynağıyla mücadeleden çok   genel anlamda kurallara azami uyan  vatandaş mağdur.
Bu vatandaşlarında gidip Etimaden işletmeleri genel müdürlüğüne,” Müdürüm  servisleri geçici durdurun. İşçilerinizi işyerinizde her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak karantina sistemi içerisinde çalıştırın “ deme yetkisi yok.
Bu vatandaşların, gidip ilçe kaymakamına;” Sayın kaymakamım,Tamam ben evden çıkmayayımda,ilçe dışına hergün gidip gelen işçi,memur, veya  toptancı,veya işi olan vatandaş nerelerde dolaştı, kaptımı virüs takip imkanımız yok.Sizin de yok.Ama  kontrol ağırlığını giriş çıkışlarda yapmak çok daha etkili olmazmı “ deme hakları yok.
Uzatmaya da gerek yok. Hamam mahallesi veya Akpınar komple karantinaya almak yerine kaynakların kuruması için önlem alınmalıdır. O sebeble de ilk olarak Emetbor işletmemiz komple karantinaya alınmalıdır. Üretim durmadan ,işçimiz hasta edilmeden bu nasıl yapılacak buna kafa yorulmalıdır.    
Daha çok ekonomik hayatı etkilemeden sosyal yaşamı daraltma adına alınan kararla bunlar. İş yürüsün ama başta ev gezmeleri olmak üzere hareketliliği azaltalım düşüncesi…8-9 bin insanı karantinaya almak kesin çözüm olsa, Emetin kalanınıda alalım ama, bu iş giderek dön baba dönelime doğru gidiyor…

TEKNİK ELEMAN VE YETKİLİLER  SINIR ÇİZDİ,KAFA KARIŞTI

    Hamam Mahallesi ve Akpınar mahallemizin sınırları var… İşte kuzeyde şu cadde, güneyde şu, batıda bu, doğuda şu.Her neyse… Bu caddelerin arasında kalan hamam mahallesi, veya arada kalan Akpınar mahallesinde karantina…
    Yani mahallenin tamamı demek yerine sınır çizme… Kim bilir kardeşim mahalle sınırını? Ve bilmek zorundamıdır? Hıfsı sıhha kurulunun tamamıda bilmez sınırları… Teknik elemanlar çizer verir sınırı…
    Öyle denileceğine Akpınar Mahallesinin  ve Hamam mahallesinin tamamı denilseydi iş bittiydi...Ama cadde sokak  yazınca demekki karantinaya girmeyen yerlerde varki  yazılıyor  sanıyorsun. Öyleya  Hepsi demek yerine yazıyorsan bunu anlarsın… Karar biraz değil baya kafa karıştırdı. Muhtarlar  da şaşırdı!Halk diliyle yazmak lazım. 
Yani Kararı okuyunca altına şöyle yazasım geldi;  Rasyonel dağılım sürecinde marjinal fanteziler üretmek manasızdır.Global yalınlığın realist verilerini ele almakta fayda var?
    İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEKLE ÖVÜNEN AK PARTİ BİR İLK OLMAYI KAÇIRDI MI?
    Online eğitim yapılıyor…
    Online toplantılar yapılıyor…
    Akşam sokağa çıkılmıyor, hafta sonu çıkılmıyor.
    En yakın bakkal marketten alışveriş, maskesiz adım attırılmıyor.. Vs.. Vs…
    Ama bir yandan kongreler devam ediyor…
Geçen hafta Mhp  Bu hafta AK parti… Lebaleb salonlar… Vatandaşta haklı olarak tepki gösteriyor. Ne gerek var şimdi  bu kadar kalabalığı toplamaya?
    Kongreler  partilerin il ve ilçe teşkilatları ile yapılıyor… Türkiyenin dört bir  yanından gitsenizde o salonda konuşan genel başkan olur, varsa diğer adaylar olur. Gerisi hikaye…
    AK parti genel başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan Ulusa sesleniş gibi online tüm il ve ilçe  teşkilatlarına seslenebilirdi. Kongre delegeleride  parti sitesine kurulacak  oylama sistemi ile, hatta imza yöntemiyle oy kullanabilirlerdi. Nasılsa aday tek…
    Hem diğer partilere hem  başka ülkelerede örnek olunurdu. Şimdi her il yerel  basınlarını takip edin. Hikaye aynı;”Esnaf dükkan açamıyor, dükkanın önüne tabure atıp oturamıyor, halk sokakta gezemiyor,Hamama bile gidemiyor. Ama kongrelerde binlerce insan bir araya getiriliyor. AK parti büyük kongresine gidenler  bir hafta karantinaya alınsın”
Ak parti genel merkezi Emet,Kütahya,  gibi ülkedeki tüm il ve ilçe teşkilatlarını zor durumda bıraktı.Ve vatandaşada haklı olarak eleştirmek kaldı.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • İsmail Uzun | 26 Mart 2021 10:42

    Aynen katılıyorum. Kafa yormak gerekir. kapattım demek çok kolay, işin kolayına kaçmak. Üstelikte çözüm getirmiyor. Dahası hastalığın yayılmasında 3. 4. sırada yer alanlara eziyet ediliyor. Tıpkı 65 yaş üstüne yapıldığı gibi. Allah yardımcımız olsun, aklımızı kullanmayı nasip etsin.

  • HARUN KARA | 25 Mart 2021 21:04

    Ağzına yüreğine sağlık

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara