EMET’E HOŞGELDİN HEMŞEHRİM - Ercan Kolku

EMET’E HOŞGELDİN HEMŞEHRİM


Kurban bayramında daha çok hemşehrimizin ilçemize geldiğini tahminle her sene Kurban bayramı öncesi, ilçede yapılan çalışmalar ve beklentiler üzerine bir makale yazarız. Gerçi yıllar içinde, geçmiş yazıları kopyala yapıştırsan, birkaç düzenleme dışınd a yenisini yazmaya pek gerek  kalmasada; biz seneye ilçeye geldiğinizde neleri değişmiş olarka görebileceğinize dair kısa birer not yazacağız.

                Öncelikle KYK ve 4. Toki bitti bitiyor… Seneye KYK  yurdunu ve 4. Tokide yerleşimi  göreceğiz… Tabi bu sene artan öğrenci sayımızın seneye KYK ile 1000’lere ulaştığı müjdesini de inşallah vererek…

                Bu sene yetişmedi belki ama,  Tavşanlı yolunda halen 3 firma, Çavdarhisar yolunda 1 firma yoğun bir yol çalışmasında…. Seneye Opanözünden girdiniz mi, Çökren virajlarını ve Günlüce yi görmeden Emete ulaşabileceksiniz. Çavdarhisar yolunda da mesafe 8 km kısalmış ve genişlemiş olarak kullanabileceksiniz…Simav yolu için belki birkaç kurban daha bekleyebilirsiniz ama Gediz yolu için maalesef henüz bir şey diyemiyoruz… Bir güzel konuda seneye hatta Ramazan ayındada olabilir şehre gelişinizde  çalışmaları süren çevre yolu tamamlanmış, bölünmüş yolda ışıklandırmaları bol şehir girişinden  geçerek ilçeye ulaşabilirsiniz.

                Seneye Kaymakamlığımız tarafından  büyük bir ihtimal tamamlanması beklenen Tahtalı göleti bungola evlerini görüp,gölette bisikletle gezebilirsiniz.Yine kaymakamlıkça  yaklaşık 1 milyonu bulan maliyetli Eğrigöz iki taş kanyonunda ise bu bayram henüz gitmesiyseniz, kanyon restoranta uğrayıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

                Yerel seçimler yeni bitti. Analiz, planlama, yeni yönetimin kendi düşünce ve projeleri kapsamında şehre  dokunuşlarının işaretlerin bu geldiğinizde Kaynarcada hamamlara inen yolumuzda yapılan kaldırım genişletme ve aydınlatma ile görebilirsiniz. Ama inşallah seneye Emet’e geldiğinizde bilhassa merkezde Emetin altının üstüne getirildiğini görmenizi temenni ederiz. Niye diyecek olursanız  Emet belediyesince şehrin 100 yılını kurtaracak alt yapı,içme suyu, kanalizasyon çalışmaları başlayarak modernize edilecek. Temennimiz seneye yerle yönetimce özellikle apart ve yüzme havuzları konusunda da müjdeli haberler vermek en büyük temennimiz…

                Tabi alt yapı tamamlandıktan sonra şehir merkezi  ve tüm  mevkilerde üst yapı çalışmaları kapsamında parke,i-kaldırım,aydınlatma, cadde genişletme vb. girilecekki, sanırız bu çalışmalarında birkaç kurban bayramı sonunda görebileceğiz.

                Aydıncık bioenerji tesisleri, gençlik merkezi yapımının başlaması, gibi  beklentiler içinse biraz daha zamana ihtiyacımız var.

                Mesele çok, ama yukarıdaki bahsettiklerimiz hayata geçtiğinde ilçemiz adına oldukça farkedilir bir görünüm zaten  oluşacaktır. Kısaca Emet’te hedefler büyük,beklentiler dorukta… Yoğun yapılan çalışmaların semeresi ise inşallah  seneye Kurban’da..

                Bu vesile ile tüm okurlarımızın ve  gerek ilçemizde yaşayan gerekse ülkemizin dört biryanında ve yurt dışında  yaşayan değerli hemşehirlerimizin mübarek  Kurban bayramlarını tebrik ederken,sağlık ve huzur içinde sevdiklerinizle daha nice bayramlara ulaşmanız temennilerimle saygılarımız sunuyorum.

               

               

 

HASAN HOCAM “ GEÇMİŞİN PENCERESİNDEN EMET”  İSİMLİ SOSYAL MEDYA GRUBUMUZDA KISA VE ÖZ DUYGULARA TERCÜMAN OLMUŞ. AYNEN AKTARIYORUZ…

 

HASAN KURNAZ

EMET ve KURBAN

Tabiki eskisi gibi mahalle ve sokak aralarında oluk oluk gecen kurbanliklari görme durumu olmadıği gibi, babalarin arkasinda kurban pazarına gidip çok anlarmıs gibi tek tek hayvanların sırtını elleyerek kurbanı secme imkanımizda yok.
Ve yine kaç gün önceden alınan kurbanlıkkarı besleme telaşiyla beraber sırtına binne süsleme ve kıyaslama yarışı da yok.
Bu güzel ve ulvi ibadet, günümüz şartları ve teknolojik imkanlar dahilinde bağış maksatlı vekalet yoluyla ihtiyaç sahiplerine zahmetsiz ve pratik olarak bir TIK la bile yapılabildiği gibi,

-Sabahın erken vaktinde mevsimine gòre soğukta titreyerek,sıcakta bunalarak,
- Çocuklarımızı uykusundan kaldırıp, namaz ve akabinde kurban kesme telaşını göstererek,
-Kurban etinden yeme hevesiyle aç bekleyerek,
-Kurbanı kaçırma, yatırma bağlama meşakkatini yaşayarak,
-Bıçak arama, korku, heyecan ve başarı duygularını tadarak,
-Ortaklıysa azıcık zıtlaşarak,
-Kurbanın, ödünü, b…nu ,etini birbirine karıştırarak,
-Zehir zemberek sabah sinirini çocuklara ve hanıma gösterip azarlayarak
-Beceriksizliğe bahane arayarak, 
-Eli arkasında bekleyip kasap derdine düşerek, 
-Et parçalama bölme paylaşma sorunlarını yaşayarak, 
-Ve en sonunda dumanı tüten mangalın başındaki etin her yönden kritiğini yaparak 
-Bayram yapıyoruz diye gün boyu çarşılarda ini cini top oynatarak,
-Üstüne birde evde temizlik krizlerine katlanarak, 
Yaradana olan kulluk borcumuzu ödemenin ve ecrini ondan beklemenin hazzını yaşayarak, 
Kazasız belasız kurbanı geçirmemiz ve kabul olması duasıyla…

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca