Eski Hastane Yerleşkesini Ne Yapmalı? - Ercan Kolku

Eski Hastane Yerleşkesini Ne Yapmalı?


Ak parti İl genel meclisi Emet üyesi İsmail Elmacı sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.
Elmacı paylaşımında şuan atıl durumda bulunan eski devlet hastanesinin  2 okullu eğitim veren Yunus Emre İmam Hatip veya Gazi Emet ortaokulunun birinin taşınmasını talep etti.Ona bakarsanız 3 Eylülle Cevzidere okuluda aynı binada…
Gerçi Elmacı binanın atıl durumda kalmaması adına bu teklifi sundu,ama bize bu binayı Emetin termal kalbinde 10 dönüm yeri bir ortaokula verme fikri cazip gelmedi.
Evet,burayı öldürmekten başka işe yaramaz bu …Nasılki buraya bir kamu binası yapmakta öldürmekle eşdeğerdir, bu da öyle…

 11 Haziran 2021 de bu bina ile ilgili bir makale yazmıştık;
Bakınız neler demişiz;

Üniversitemiz bünyesinde Kütahyamızın  3 büyük ilçesine Sağlık hizmetleri Yüksek okulu açıldı.  Kütahya İlçeleri  arasında   101.848 nüfuslu Tavşanlı,  62.237 nüfuslu Simav ve   49.787 nüfuslu Gediz ilçelerimize Sağlık Hizmetleri Yüksek okullarımız açıldı.Bölgemize hayırlı olsun.Okullarımızın gelişimi için sayın rekötürümüz görevinin başında.


EMET ESKİ DEVLET HASTANESİ YERLEŞKESİNE SAĞLIK HİZMETLERİ YÜKSEK OKULU AÇILMALIDIR
Kütahyamızın 4. Büyük ilçesi Milli Mücadele yıllarında Kuvayı Milliyeci doktorlarımızla  Müdafa cemiyetini kuran, Hükümet baskını, Cevizdere zaferi gibi direniş  destanları ile   bölgemizde   direnişin sembolü olan GaziEmetimizdir…
 Emet 19.528  nüfusu ile Kütahyamızın 4. Büyük ilçesi olup, 11.772 Nüfusu ile komşu ilçemiz Hisarcıkla birçok bölgesel ortak yatırımı alan yerlerdendir.
    O sebeble sayın Rektörümüzden  her iki ilçemize de hitap edebilecek bir Sağlık Hizmetleri Yüksek okulu talebimiz vardır.   MYO yerleşkesi için yerimiz mevcut olup,  bunu hayata geçirebilecek yerel idarecilerimizde  bulunmaktadır. Nasıl mı?
    Bakınız Emet ilçemizde  Sağlık meslek lisemiz bulunmaktadır.Sağlık Bakım teknisyenliği,Ebe yardımcılığı,Hemşire yardımcılığı bölümleri ile  gençlerimiz sağlık  ordusuna hazırlanıyor.
    Emet eski devlet hastanesi  10 dönüm  arazisi ile şehir merkezinde ayrı bir yerleşkedir.
    Buraya açılacak bir Sağlık Hizmetleri Meslek yüksek okulu ile lisemize  paralel bölümler rahatlıkla açılabilir. Emet ilçesinde KYK yurduda bulunduğu için okul ve bölüm açmada en önemli kriterlerden olan barınma konusunda ilçede sorun yoktur. Keza, üniversitemize her türlü destek konusunda  ilçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek olsun, Belediye başkanımız sayın Hüseyin Doğan olsun destek vereceklerinide şüphemiz yoktur. Emet ilçesi Kütahya geneli bir çok ilçeye  45 km mesafe gibi ortak bir noktada bulunmaktadır.
Lise eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz,   ilçede  2 yıllık  Sağlık sektöründe eğitimlerine devam ettirebilirler.  Kütahya Dumlupınar Emet Meslek Yüksekokulu yanında, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Emet Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu açılabilir.
Emet Sağlık Hizmetleri Yüksek okulu ile ilçemizde 10 dönümlük eski hastane yerleşkesinde  İlk ve Acil yardım, Anestezi, Ağız ve diş Sağlığı, Fizyoterapi, iş sağlığı ve güvenliği, Tıbbi görüntüleme teknikleri, Hasta ve yaşlı bakımı gibi    bölümler açılarak  ilk etapta 250 ila 300 öğrenci ile okul açılabilir. (11 Haziran 2021)

…..
 SAYIN KAVUNCU,HASTANEDE C SINIFI OLDU

Bu makalemizin akabinde ilçemize gelen sayın rektör Kavuncu, Emet için henüz erken olduğunu, Sağlık Hizmetleri yüksek okulu açılsa bile okuyan öğrencilerin staj imkanları için hastane statüsünün enaz C olması gibi durumlardan bahsetti.
 Şükürki ardından D sınıfı olan hastanemiz şuan C’ye yükseldi.
Bir kriter daha Emet adına tamamlandı.
Sayın hocamızında her yerde açılmaya başlarken Emet’in dışarıda kalmasına gönlünün razı olmayacağını düşünüyor,teklifimiz yineliyoruz; Emet Eski sağlık hastanesi yerleşkesi Sağlık Bilimleri Yüksek okulu olmalıdır.
 
 MİLLİ EĞİTİM BİR ŞEY YAPACAKSA  TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Yok Milli Eğitime devredilecekse  bu 10 dönüm arazi burada Turizm ve Uygulamalı otelcilik lisesi olabilir.
Hem memleket yeni yatılı öğrenci kazanır,hemde yapılacak uygulama oteli ile memleket bir  otel tesisleri kazanır…
Biz yapamıyorsak,devletin imkanları ile bu metotla bir otel daha kazanabiliriz.

DAHA DA MI OLMADI? YIKIN BİNAYI  DURAKOYSUN  PARK OLARAK

Bugünün imkanları müsat olmayabilir.Ama yarınlarda mesela bu alan süper bir apart kompleksi kazandırılabilir. İster dubleks apartlar yap,ister normal apartlar… Bahçesine bir yüzme havuzu.Al sana şehir göbeğinde mini bir termal tatil köyü …
O bina artık kullanılamaz. Kime verirsek verelim yıkılır,yenisi yapılır. O sebeble şimdiden binayı yıkıp,alanı düzleyebiliriz.Park,bahçe, Salı günleri otopark gibi kullanıla koyulsun.
Bugünü değil yarınları düşünme adına bazı yerler için acele kararlar alınmamalı. 
 Her zaman gündeme gelen Fizik tedaviye gelince… Daha önce denendi, döşenen borularla eski SSK’ya kuruldu. Olmuyor kardeşim.  Sadece sıcak suyla fizik tedavi olmuyor… 
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis
06Nis

21 GÜN KONUŞURUZ!

18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca