Ev Oturmaları ve Emetbor İşçilerien Aşı Önceliği - Ercan Kolku

Ev Oturmaları ve Emetbor İşçilerien Aşı Önceliği


YAKARSA EMET’İ GARİBANLAR DEĞİL, KADINLAR YAKAR!

Eskişehir ve  Kütahyada corona virüs vakalarının artışı ile ilgili filyasyon ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda ilginç sonuçlar elde edildi.
Daha çok vakalara kadınların yakalandığını tespit eden ekipler bunların başlıca sebeplerinin oturma evleri,gün vb konular olduğuna dikkat çekiyorlar.
Bizcede doğru bir tespit olarak görülüyor. Bakınız Emet ilçemizde yakın çevremize bakıyoruz;
Arkadaşımız negatif eşi pozitif. Tabi erkek tedbir karantinasında…
Arkadaşın annesi pozitif babası negatif.Tabi baba tedbir karantinasında…
Keza yönetici bakıyoruz kendi negatif eşi pozitif. İdarecimiz tedbir karantinasında…
Eğer kadınlar adamlarımız gezip durmasın  dizimizin dibinde otursun deyip  özel gayret göstermiyorlarsa  bu duruma ev oturmaları gün vs etkili.
Belkide hanımlar farkında olmadan bir araya gelip, virüslü kek,  bol ıspanaklı , lorlu  ve virüs kaplamalı gözleme günleri,  krem şanti ayarında virüslü pasta,  ve dahi börekler yapıp bol bol yeme durumundalar…  Yada eskiden yapılan altın günü  yerini virüs günü düzenlemeye bırakıyor.Ama sıkıntı  bir türlü giderilemiyor.
Başta kahvehaneler, halı sahalar, hatta ramazanda teravi dışında sadece erkeklerin gittiği ama şu süreçte sınırlı cemaat alınan camiler derken erkekler biraraya gelemiyor.
Birde buna iş güç telaşesi eklenince erkekler  bu aralarda hayattan ıskartadalar… Zaten geniş karantinaların amacıda mümkün oldukça ev gezmelerinin önüne geçebilmek.
Hanımlar darılmasın ama, galiba  yuvayı yapan dişi kuşlar, gezme oturmalara ara vermedikçe, yuvayı  tarumar eder konuma düşecekler… 
Bayan arkadaşlara;” Yakarsa Emet’i garibanlar değil kadınlar yakacak.Oturun oturduğunuz yerde gezmelere gitmeyin dedik”
Aldığımız cevap;” Biz kadınlar her daim pozitif insanlarız . Kendinize bakın negatif herifler “ babından serzenişte bulundular.
Neyse şu süreçte hayata pozitif virüse negatif bakmakta fena halde fayda olduğunu beyanla bir kez daha uyaralım;
    “Bir maniniz yoksa annemler size gelip, virüs bulaştıracaklar.” lar komikliğine ara verip,kendimiz için, sevdiğimiz ailemiz için, beraber yaşadığımız ilçe halkları için hatta ALLAH RIZASI için şu ev oturmalarına ara verin be hanımlar!

AŞI ÖNCELİĞİ EMETBOR İŞÇİLERİMİZE VERİLEBİLİRDİ

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan  makalelerimizde ilçede salgının hızlı  yayılmasına sebeplerden birinin, ilçe dışında, Emetten ve dahi köylerimizden  yüzlerce insanın bira araya gelip çalıştığı Emetbor işletmemiz olabileceğini ifade etmiştik.
 Müdürlükçe alınan her türlü tedbire rağmen olay kişisel korunma olduğundan   yeterli olamayabileceğini belirterke, Emetborda  etkin çalışmalar ypaılamsı yönünde fikirler belirtmiştik.
Bir okurumuz makalemize yaptığı yorum da güzel bir öneri sunmuş oldu.” Aşıda işçilere öncelik tanınabilir “ deid.
Bizede mantıklı geldi. Zira İşletmede çalışan işçimiz memurumuz, gerek Emet ve köyleri gerekse Tavşanlı ve Kütahya ya her gün gidip geliyorlar.  Yani daha çok yaşamın içindeler. Emetbor işçilerimize aşıda öncelik verilirse, hme işçilerimiz için,hemde genel toplum  ve bölge sağlığı için çok daha etkili olabilir.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
18Şub
28Oca

Muhtarlar Emet Survivor'da

17Oca
17Ara
29Kas